Kodi Community Forum
[Linux] [SOLVED] XBMCbuntu : no auto refresh rate - Printable Version

+- Kodi Community Forum (http://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Help and Support (/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: Kodi General Help and Support (/forumdisplay.php?fid=111)
+---- Forum: Linux and Live support (/forumdisplay.php?fid=52)
+---- Thread: [Linux] [SOLVED] XBMCbuntu : no auto refresh rate (/showthread.php?tid=131281)



[SOLVED] XBMCbuntu : no auto refresh rate - mikebzh44 - 2012-05-11 08:01

Hello.

I have upgrade my HTPC : Atom N330 -> core i3 2120T and OpenELEC Beta 3 -> XBMCbuntu.

But I can't get auto refresh work when playing videos.

Here is my setup :

[Image: 1336715730-screenshot004.png]

VAAPI is for ATI/Intel and VDPAU is for NVidia, right ?

Mais quand je lance la vidéo, ma TV ne m'affiche pas le changement de résolution et avec la touche O lors de la lecture, cela se confirme :
But when I play videos, ma TV didn't show me the refresh rate switch (whith OpenELEC, TV's OSD display 1080p/24) and by pressing O touch during play, I get this informations :

[Image: 1336715511-screenshot002.png]

So my video FrameRate is 23.976 but my TV is still at 60 fps Sad

What is wrong with my setup ? Any ideas ?

Thanks.


RE: XBMCbuntu : no auto refresh rate - mikebzh44 - 2012-05-12 09:16

It's like VAAPI is not installed by default with XBMCbuntu.
Command vainfo is unknown, so I installed it by apt-get but after I get libav errors Sad

So back to OpenELEC and everything is fine : VAAPI is OK, CPU are very low when playing HD videos.


RE: [SOLVED] XBMCbuntu : no auto refresh rate - bobo1on1 - 2012-05-12 13:33

Please turn on debug logging in XBMC and post a debug log on pastebin.

Most likely cause is that the 24 hertz refreshrate is not available.


RE: [SOLVED] XBMCbuntu : no auto refresh rate - mikebzh44 - 2012-05-12 21:26

Too late, OpenELEC is back on my HTPC but I will give a seconde chance to XBMCbuntu.

Next week, I will receive my e-SATA <-> SATA cable so I will put a second HDD for XBMCbuntu.
And I will post log.

Thanks.


RE: [SOLVED] XBMCbuntu : no auto refresh rate - pumkinut - 2012-05-13 02:34

I had to install some additional software, X drivers with VAAPI support, IIRC, from a stock XBMCbuntu install to get hardware acceleration working.


RE: [SOLVED] XBMCbuntu : no auto refresh rate - mikebzh44 - 2012-05-13 13:46

I was thinking that when installing XBMCbuntu, I will not have to install more stuff manually because XBMCbuntu setup have detected my materials and installed necessary softwares and drivers like VAAPI and so on.

I think I should have make a mixed with this subject to install needed parts : http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=86581


RE: [SOLVED] XBMCbuntu : no auto refresh rate - pumkinut - 2012-05-13 17:23

Check my post here. I started with a fresh XBMCBuntu install and just performed an apt-get for three things to get VAAPI working properly on my Sandy Bridge i3.