Kodi Community Forum
[RELEASE] YouTube (Video) Plugin - De facto default standard YouTube Addon for XBMC - Printable Version

+- Kodi Community Forum (http://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Help and Support (/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: Add-ons Help and Support (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Forum: Video Add-ons (/forumdisplay.php?fid=154)
+---- Thread: [RELEASE] YouTube (Video) Plugin - De facto default standard YouTube Addon for XBMC (/showthread.php?tid=79487)



- HenrikDK - 2011-09-05 18:03

NaDs Wrote:hey guys,

quick question when clicking "queue folder"

i have a playlist set to sort by "rating"<------ closest thing i can get to shuffle songs

but when i click queue folder it skips songs in alphabetic order

any ideasConfused

thanks

If You're using the stable build you have to go to Now Playing and in the side bare choose shuffle to get a shuffled playlist. In the beta there an option to play an entire playlist shuffled.


Streaming problem - moonwalker - 2011-09-05 20:47

hainamluke Wrote:Hi all,

My youtube plugin has playback issue recently in both stable and pre-eden versions.
Basically, I still able to browse videos, see thumbnail, it doesn't play the video whenever I click/press onto the thumbnail.

I read the log, it seems to have some issue with video stream. Although Plex and Boxee still work, I love to use XBMC for my home media.

Logs details is here
http://pastebin.com/twzxJyfn

Please help!!!!

Tons of thanks,

Luke

I have the same issue!
Please help!!


- HenrikDK - 2011-09-05 21:18

moonwalker Wrote:I have the same issue!
Please help!!

I'm missing a debug log, so I can't really tell what problem you're experiencing is cause by:
http://code.google.com/p/youtubexbmc/wiki/CreatingAUsefullDebugLog


- HenrikDK - 2011-09-05 21:26

Hunter-Killer Wrote:Sounds fun at the minute I can't get any of the plugins to work, this includes YouTube, TVCatchup, Apple Trailers Lite, Yahoo Movie Trailers and Game Trailers just comes up with Script error every time I try and load them.


I'm missing a debug log, so I can't really tell what problem you're experiencing is cause by:
http://code.google.com/p/youtubexbmc...sefullDebugLog


- christian.prins - 2011-09-06 22:13

Dear All,

I've installed the youtube plugin (2.1.0)
But everytime i try to search for a youtube clip I get a uncaught error.
I tried to install the latest version of the plugin (2.6.2) but with same result.

Does any of you have a idea how to fix this

Here is a part of my logfile
Code:
21:47:42 T:5304 M:837709824  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:47:42 T:5304 M:835457024  NOTICE: YouTube-2.0.5 ARGV: ['plugin://plugin.video.youtube/', '0', '']
21:47:43 T:5304 M:832053248  NOTICE: YouTube-2.0.5 view mode: 0
21:47:47 T:3516 M:833703936  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:47:47 T:3516 M:833691648  NOTICE: YouTube-2.0.5 ARGV: ['plugin://plugin.video.youtube/', '0', '?path=/root/search&login=false&store=searches&']
21:47:47 T:3516 M:832540672  NOTICE: YouTube-2.0.5 view mode: 0
21:47:50 T:4892 M:834084864  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:47:50 T:4892 M:834072576  NOTICE: YouTube-2.0.5 ARGV: ['plugin://plugin.video.youtube/', '0', '?path=/root/search&action=search&search=beatles&']
21:47:51 T:4892 M:834375680  NOTICE: YouTube-2.0.5 search: 'beatles' - page: '0'
21:47:51 T:4892 M:834375680  NOTICE: YouTube-2.0.5 fetching page : http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos?q=beatles&safeSearch=moderate&start-index=1&max-results=25
21:47:55 T:4892 M:835407872  NOTICE: YouTube-2.0.5 _fetchPage ERROR: YouTubeCore::_fetchPage (540) - <urlopen error (10061, 'Connection refused')>
21:47:55 T:5032 M:834867200   ERROR: XFILE::CDirectory::GetDirectory - Error getting plugin://plugin.video.youtube/?path=/root/search&action=search&search=beatles&
21:47:55 T:5032 M:834867200   ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://plugin.video.youtube/?path=/root/search&action=search&search=beatles&) failed
21:47:55 T:3236 M:834756608  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:47:55 T:3236 M:833028096  NOTICE: YouTube-2.0.5 ARGV: ['plugin://plugin.video.youtube/', '0', '?path=/root/search&login=false&store=searches&']
21:47:55 T:3236 M:831881216  NOTICE: YouTube-2.0.5 view mode: 0
21:48:05 T:5032 M:835342336  NOTICE: Storing total System Uptime
21:48:05 T:5032 M:835411968  NOTICE: Saving settings
21:48:05 T:5032 M:835301376  NOTICE: stop all
21:48:05 T:5032 M:835301376  NOTICE: ES: Stopping event server
21:48:05 T:5032 M:835297280  NOTICE: stopping upnp
21:48:05 T:876 M:835305472  NOTICE: ES: UDP Event server stopped
21:48:06 T:5032 M:835346432  NOTICE: Webserver: Stopping...
21:48:06 T:5032 M:835362816  NOTICE: WebServer: Stopped the webserver
21:48:06 T:5032 M:835362816  NOTICE: Webserver: Stopped...
21:48:06 T:5032 M:835395584  NOTICE: stop sap announcement listener
21:48:06 T:5032 M:835395584  NOTICE: clean cached files!
21:48:06 T:5032 M:835387392  NOTICE: unload skin
21:48:06 T:5032 M:837922816  NOTICE: stop python
21:48:06 T:5032 M:874799104  NOTICE: stopped
21:48:06 T:5032 M:874799104  NOTICE: destroy
21:48:06 T:5032 M:874864640  NOTICE: unload sections

Thanks in advance


- HenrikDK - 2011-09-06 22:22

christian.prins Wrote:Dear All,

I've installed the youtube plugin (2.1.0)
But everytime i try to search for a youtube clip I get a uncaught error.
I tried to install the latest version of the plugin (2.6.2) but with same result.

Does any of you have a idea how to fix this

Here is a part of my logfile
Code:
21:47:42 T:5304 M:837709824  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:47:42 T:5304 M:835457024  NOTICE: YouTube-2.0.5 ARGV: ['plugin://plugin.video.youtube/', '0', '']
21:47:43 T:5304 M:832053248  NOTICE: YouTube-2.0.5 view mode: 0
21:47:47 T:3516 M:833703936  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:47:47 T:3516 M:833691648  NOTICE: YouTube-2.0.5 ARGV: ['plugin://plugin.video.youtube/', '0', '?path=/root/search&login=false&store=searches&']
21:47:47 T:3516 M:832540672  NOTICE: YouTube-2.0.5 view mode: 0
21:47:50 T:4892 M:834084864  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:47:50 T:4892 M:834072576  NOTICE: YouTube-2.0.5 ARGV: ['plugin://plugin.video.youtube/', '0', '?path=/root/search&action=search&search=beatles&']
21:47:51 T:4892 M:834375680  NOTICE: YouTube-2.0.5 search: 'beatles' - page: '0'
21:47:51 T:4892 M:834375680  NOTICE: YouTube-2.0.5 fetching page : http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos?q=beatles&safeSearch=moderate&start-index=1&max-results=25
21:47:55 T:4892 M:835407872  NOTICE: YouTube-2.0.5 _fetchPage ERROR: YouTubeCore::_fetchPage (540) - <urlopen error (10061, 'Connection refused')>
21:47:55 T:5032 M:834867200   ERROR: XFILE::CDirectory::GetDirectory - Error getting plugin://plugin.video.youtube/?path=/root/search&action=search&search=beatles&
21:47:55 T:5032 M:834867200   ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://plugin.video.youtube/?path=/root/search&action=search&search=beatles&) failed
21:47:55 T:3236 M:834756608  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:47:55 T:3236 M:833028096  NOTICE: YouTube-2.0.5 ARGV: ['plugin://plugin.video.youtube/', '0', '?path=/root/search&login=false&store=searches&']
21:47:55 T:3236 M:831881216  NOTICE: YouTube-2.0.5 view mode: 0
21:48:05 T:5032 M:835342336  NOTICE: Storing total System Uptime
21:48:05 T:5032 M:835411968  NOTICE: Saving settings
21:48:05 T:5032 M:835301376  NOTICE: stop all
21:48:05 T:5032 M:835301376  NOTICE: ES: Stopping event server
21:48:05 T:5032 M:835297280  NOTICE: stopping upnp
21:48:05 T:876 M:835305472  NOTICE: ES: UDP Event server stopped
21:48:06 T:5032 M:835346432  NOTICE: Webserver: Stopping...
21:48:06 T:5032 M:835362816  NOTICE: WebServer: Stopped the webserver
21:48:06 T:5032 M:835362816  NOTICE: Webserver: Stopped...
21:48:06 T:5032 M:835395584  NOTICE: stop sap announcement listener
21:48:06 T:5032 M:835395584  NOTICE: clean cached files!
21:48:06 T:5032 M:835387392  NOTICE: unload skin
21:48:06 T:5032 M:837922816  NOTICE: stop python
21:48:06 T:5032 M:874799104  NOTICE: stopped
21:48:06 T:5032 M:874799104  NOTICE: destroy
21:48:06 T:5032 M:874864640  NOTICE: unload sections

Thanks in advance

Hi

Code:
urlopen error (10061, 'Connection refused')
It would seem there's a firewall issue since you're getting connection refused.


- Kalakuta - 2011-09-07 20:14

I can't get the youtube addon to work at all on my ATV2.

Whenever I search through the directories (e.g Youtube Shows\4oD or Youtube Shows\Comedy, etc) I either get to a 'Loading directory' screen which hangs or a 'no results found' error message. I cannot play any videos at all.

Any ideas? The iPlayer add-on works perfectly, but I'd like to be able to access 4oD via youtube. I'm based in the UK>


- gsjosh - 2011-09-07 20:46

I seem to have login troubles, no matter what I do.

The start post I have read, fully. The troubleshooting login page I have also read, no remedy so far.

Yesterday I installed nightly build 20110906-5e50c25-master to be precise. This build comes with the 2.6.1 plugin, but there I also encounter a problem here (script failed). I looked at the log and it says: "No JSON object could be decoded" and then a trackback.

I'm on:
- Windows 7 64bit
- Nightly build 20110906-5e50c25-master
- Aeon MQ3 skin (but same problem under Confluence)
- Plugin version 2.6.1

Can somebody help me out? Is this the python library? Even though I'm on a nightly build?

Here is the log from the attempt on the nightly build just now. In this log, I install the plugin via the XBMC repository, enable it, turn on debuging, fill in my user credentials and try to load it. It returns a message about a script fail.

Interestingly, login succeeds: "21:05:23 T:1268 NOTICE: YouTube2.6.1 _httpLogin: Logged in" The problems seems to be around: "No JSON object could be decoded" It seems to be the same problem as described in this thread earlier (see here), has anybody tracked this one down yet?

Quote:Log removed

I'm dearly sorry, I seem to have made it work by simply upgrading (via zip) to 2.6.2


- isilver18 - 2011-09-08 02:45

I just did a fresh install of Crystal HD on appletv through USB port. The first thing I tried is youtube app but if failed. So I uninstalled it and try to install from get add-ons and it reboot crystal HD. happened 3 times in a row.

So I download zip from google code and got version 2.6.2 and installed via zip. Not rebooting but getting error. Error log can be found at http://pastebin.com/KLTsUTRx.


- christian.prins - 2011-09-08 07:39

Regarding the firewall issue.

Code:
urlopen error (10061, 'Connection refused')

Does any of you know which port should be opened, or do I have to add XBMC as a program to my firewall.


- christian.prins - 2011-09-09 07:27

To make sure if it is indeed my firewall settings, I just turned of my firewall, but I still have the same result.
What else can be wrong


- Toki - 2011-09-09 10:36

Hi,

Is there a way to populate your playlists on Youtube into XBMC ?


Age Restriction test - NathanK - 2011-09-09 14:25

Is the age restriction question prior to viewing, a bug, or a setting update that will be made.

Discussion here:
http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=868311&postcount=1249

I seem to be able to view all 4oD and DemandFive TV apart from age related stuff. However for the age related content, through a browser I can view by either clicking the OK to watch button, or logging in and then no need to click OK.
With or without login credentials through the plugin it fails.

Here's a snippet of the log around the age verification.

12:58:47 T:2862795632 M:3034701824 NOTICE: YouTube2.6.2 got login
12:58:47 T:2862795632 M:3034701824 NOTICE: YouTube2.6.2 _fetchPage connecting to server...
12:58:47 T:2862795632 M:3034796032 NOTICE: YouTube2.6.2 _fetchPage found verify age request: {'login': 'true', 'link': 'http://www.youtube.com/watch?v=lLIcrDEDkso&safeSearch=none', 'error': '0'}
12:58:47 T:2862795632 M:3034796032 NOTICE: YouTube2.6.2 _getVideoLinks Falling back to embed


In addition, going to YouTube shows listing, then to either DemandFive or 4oD hangs at the fetching the listing with the debug log showing

13:22:52 T:2748300144 M:3021836288 NOTICE: YouTube2.6.2 _fetchPage called for : {'link': 'http://www.youtube.com/shows/?bid=five&amp;feature=sh_c&amp;pt=b&amp;l=en&p=931&hl=en'}
13:22:52 T:2748300144 M:3021836288 NOTICE: YouTube2.6.2 _fetchPage connecting to server...


- HenrikDK - 2011-09-09 17:17

christian.prins Wrote:To make sure if it is indeed my firewall settings, I just turned of my firewall, but I still have the same result.
What else can be wrong

Dunno, it's pretty much a connection issue, cant really tell you much more than that Oo

-------- EDIT ------
btw I would like to se a full debug log there might be more to this:
http://code.google.com/p/youtubexbmc/wiki/CreatingAUsefullDebugLog


- HenrikDK - 2011-09-09 17:18

Toki Wrote:Hi,

Is there a way to populate your playlists on Youtube into XBMC ?
In the beta version, we're currently testing on the nightlies you can select "Play All" that will queue your entire playlist in xbmc.