Kodi Community Forum
[LINUX] HOW-TO create a XBMC server for diskless PXE network booting clients - Printable Version

+- Kodi Community Forum (http://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Announcements, Info, and General Discussion (/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Forum: Tips, tricks, and step by step guides (/forumdisplay.php?fid=110)
+--- Thread: [LINUX] HOW-TO create a XBMC server for diskless PXE network booting clients (/showthread.php?tid=83840)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17


- stryker - 2011-01-11 16:18

I have your diskless setup working great, but I need an nvidia gfx card for my media pc. Do you think this asus one would work? its got the 8400GS chipset My aim is to have a card that will work with your image out the box without any messing about.

I like the idea of this one as its fanless.

http://www.ebuyer.com/product/174131

Thanks,

Jon


- opdenkamp - 2011-01-11 16:57

it might not be fast enough to deinterlace 1080i. have a look here: http://www.mythtv.org/wiki/VDPAU#Supported_Cards

apparently there are two models branded 8400. the link you posted doesn't say which one it is (G86 or G98).

I recommend a 8600GT or better.


- stryker - 2011-01-12 11:23

many thanks, I'll look into it.


- opdenkamp - 2011-01-12 16:16

if you have further hardware questions, post them in this forum please: http://forum.xbmc.org/forumdisplay.php?fid=112

thanks


- wetwilly - 2011-01-12 20:38

Been using this a couple of days now and I have to say it's working very well.
The wife approvance factor is a 10/10. She always has something to complain about but since I began pxe booting I haven't heard a single word.
Great work dushmaniac Smile


- opdenkamp - 2011-01-12 20:53

always happy to please your wife ;-)


- static - 2011-01-14 03:28

I have a Foxconn NT-330i flashed with the latest BIOS. I followed your instructions on the first page and I end up with a kernel panic:

Code:
Begin: Running /scripts/nfs-top ...
Done.
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
Pid: 1, comm: init Not tainted 2.6.32-21-generic #32-Ubuntu
Call Trace:
? printk+0x1d/0x23
panix+0x48/0xf3
forget_original_parent+0x2bd/0x2c0
exit_notify+0x13/0x170
do_exit+0x181/0x310
do_group_exit+0x3e/0xa0
sys_exit_group+0x18/0x20
syscall_call+0x7/0xb

(I left out the boot timestamps and the leading hex offsets from the trace. The Kernel panic - line was at 2.847896)

I chrooted to the install and tried to dist-upgrade, but it found no updates. I tried running the xbmc-headless.sh install with both the team-xbmc repo and your PVR repo.

Is there a more recent version I can pull down besides what is in your repository? Do you think I should just try installing a different kernel?



EDIT: This looks like it may be relevant. Would it make sense for me to have to include that driver? If I were to do this, can I just chroot in, modify the modules file and initramfs?

http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=9578.msg75035#msg75035


- opdenkamp - 2011-01-14 10:30

that driver might not be included indeed.

chroot into /var/lib/xbmc-diskless/target (might have to mount proc, dev and sys, think I posted instructions on the first page too).
update the kernel and run
Code:
sudo update-initramfs -u
. umount the virtual filesystems you mounted.
leave the chroot env, start xbmc-diskless.sh and choose "install" (or copy the files over to your pxe boot dir manually)


- ErAzOr2k - 2011-01-15 15:40

ok figured it out....


- static - 2011-01-15 20:55

dushmaniac Wrote:that driver might not be included indeed.

chroot into /var/lib/xbmc-diskless/target (might have to mount proc, dev and sys, think I posted instructions on the first page too).
update the kernel and run
Code:
sudo update-initramfs -u
. umount the virtual filesystems you mounted.
leave the chroot env, start xbmc-diskless.sh and choose "install" (or copy the files over to your pxe boot dir manually)

I added the driver as suggested on the page that I had posted. It booted further, but kernel panicked while doing some of the NFS transfers. The driver might not be a perfect fit for my card. I will have to look into it a bit more.

I installed with a hard drive for now so I'm up and running. I would like to run diskless so I will post back if I figure it out.

Thanks for your help.


- stryker - 2011-01-18 00:14

hi, I bought a regular 8600gt 256MB RAM and it works sweet thanks!

Just got to get my MCE remote working and I'm sorted.... thankfully I'm experienced with linux tho not with using it as a media centre, though I must say it works better than I ever expected so all good good good :-)


- stryker - 2011-01-18 01:05

ah got it working now, wow this is fantastic thanks! :-)

all I've had to do is a dpkg-reconfigure on lirc and alsamixer to unmute all sources, awesome!! :-)


- RavenDK - 2011-01-21 23:10

Hey dushmaniac,
Do you know when you're going to build the new packages? Because I have a Revo 3600, which I sadly can't use Sad.
Thx for this great product.


- opdenkamp - 2011-01-22 12:04

@RavenDK: do you have this problem: http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=690378&postcount=127 ?


- RavenDK - 2011-01-22 13:12

No, sorry for not being clear enough, i'm having the same problem as in post 109: http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=683201&postcount=109