Kodi Community Forum
[Linux] HOW-TO watch Live TV in XBMC for Linux with Tvheadend, the easy way! - Printable Version

+- Kodi Community Forum (http://forum.kodi.tv)
+-- Forum: Announcements, Info, and General Discussion (/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Forum: Tips, tricks, and step by step guides (/forumdisplay.php?fid=110)
+--- Thread: [Linux] HOW-TO watch Live TV in XBMC for Linux with Tvheadend, the easy way! (/showthread.php?tid=91716)



- ant_thomas - 2011-02-16 20:49

linuxmad Wrote:uhmmm... so I would enter 192.168.10.xx for my DM address
Port= 80 ?
Username= root
Password= dreambox
DES key= Confused? (is this the discramble key? I am using Cardsharing so don't know what to put here??)

?? Is this right?
Please help me to understand...

Thanks

This isn't the place to discuss card sharing and card sharing servers.


- haifischjunge - 2011-02-17 13:21

dushmaniac Wrote:it works, but you'll have to build from source.

and extra dependencies I would to take care of?


- opdenkamp - 2011-02-17 14:14

that can be found in the readme files (Readme.Linux or something)


- haifischjunge - 2011-02-17 15:15

thx, I will have a look on the weekend.


- krijeck - 2011-02-17 15:51

Hello!

I have XBMClive Dharma 10.0 installed and I inserted a DVBt USB Stick into my Zotac device. the drivers for the DVBT stick should work.

I followed the steps mentioned in the first post but it does not seem to work.
After having installed everything I was able to see the channel list in the Web Interface of Tvheadend (from another PC in my homeNET) but I did not get it to work in XBMC. When I click on LIVE TV a message pops up which tells me no PVR Client is running.
I set up in System -> Addons -> Installed -> PVR clients -> Tvheadend HTSP Client the IP adress to the IP adress of my XBMC Box but that did not help. What did I do wrong? - any more info needed to help me out?
Is there a way to (more or less) start from scratch again without new installation of the complete setup?

Additionally i would like to mention that the TV setup in the setup menue only appears in the default Confluence Skin ... made me search a while during the use of Aeon! Wink
Any help is appreciated!

Thanks for the work,
krijeck


- opdenkamp - 2011-02-17 16:16

@krijeck
please pastebin a full debug log

about the skin: there are only a few skins that support PVR. confluence is one of them.


- BiX82 - 2011-02-17 17:13

About timeshift / live buffer:

Why is the pause button not available in fullscreen live tv? Only if I change back to the list of channels and use the pause button in the sidemenu.
And is there a walkaround to fix that?


- ant_thomas - 2011-02-17 17:49

BiX82 Wrote:About timeshift / live buffer:

Why is the pause button not available in fullscreen live tv? Only if I change back to the list of channels and use the pause button in the sidemenu.
And is there a walkaround to fix that?

I'm fairly sure there isn't a proper timeshift / live buffer feature, so that's why it isn't available in fullscreen.

Does it actually work from the list of channels?


- krijeck - 2011-02-17 18:20

dushmaniac Wrote:@krijeck
please pastebin a full debug log

about the skin: there are only a few skins that support PVR. confluence is one of them.

here is my debug log file: http://pastebin.com/Kb03sLi3
hope that helps


- opdenkamp - 2011-02-17 20:32

eeh, did you enable the addon?
System -> Addons -> Installed -> PVR clients -> Tvheadend HTSP Client -> Enable


- opdenkamp - 2011-02-17 20:44

ant_thomas Wrote:I'm fairly sure there isn't a proper timeshift / live buffer feature, so that's why it isn't available in fullscreen.

Does it actually work from the list of channels?
totally overlooked this post.
no timeshift (yet)


- krijeck - 2011-02-17 21:41

dushmaniac Wrote:eeh, did you enable the addon?
System -> Addons -> Installed -> PVR clients -> Tvheadend HTSP Client -> Enable

Laugh of course I had!
Strange thing happend now! I unplugged my two USB drives (where I anyhow hat trouble because XBMC was not able to find the movies and so on ... another issue!) and now Live TV works! Nod -not enough happy smilies here ...

again my debug log from now: http://pastebin.com/7T2WezCH

so now I will reconnect the USB drives and hoping it still works!
thanks for that great work!!!
krijeck


PS: how do I integrate the Live TV Button into other Skins? (Aeon and/or Customizable Confluence?) - Favorite?


- opdenkamp - 2011-02-18 01:19

hmm weird. can't see something in your log that indicates an error.


- ErAzOr2k - 2011-02-18 08:56

Can anyone tell how how i can disable tvheadend autostart after reboot my server?


- janumix - 2011-02-18 09:25

the simplest way to remove link in /etc/rc2.d/ and in /etc/rc3.d that has "tvheadend" in name.
You can leave script "tvheadend" in /etc/init.d for further usage.

Regards
Janusz