12 gig mkv file stream from mac to ATV2.

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
activate Offline
Fan
Posts: 610
Joined: Feb 2011
Reputation: 1
Post: #1
I am starting a new thread because I think my question got buried amongst other. I am experiencing buffering issues with the following setup. This is the debug log http://pastebin.com/pn7Kfb3y

ATV2 4.1, Dharma stable, smb share from mac, airport extreme 5ghz network.

This is obtained whilst streaming a 12 gig file over wifi. It buffers every 20 seconds or so. Just would like to know if it indicates any issues or if it is just a case of wifi being inadequate. Then I can take the appropriate steps.

Code:
00:46:36 T:123760640 M:122138624   DEBUG: ADDON: cpluff: 'Could not return information about unknown plug-in plugin.program.SABnzbd.'
I haven't been able to actually locate the SABnzbd plugin anywhere in the installation to try to uninstall it incase it is the culprit.

The console:

Code:
14/05/11 7:08:17 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod[56895]) posix_spawnp("/Library/Application Support/Memeo/WD Anywhere Backup/Daemons/WDMemeod", ...): No such file or directory
14/05/11 7:08:17 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod[56895]) Exited with exit code: 1
14/05/11 7:08:17 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
14/05/11 7:08:17 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
14/05/11 7:08:27 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod[56896]) posix_spawnp("/Library/Application Support/Memeo/WD Anywhere Backup/Daemons/WDMemeod", ...): No such file or directory
14/05/11 7:08:27 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod[56896]) Exited with exit code: 1
14/05/11 7:08:27 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod) Throttling respawn: Will start in 10 seconds

Thanks.

Macmini Server 2011 i7 Quad Core, OS 10.8.2, Amp Onkyo TX-SR308 USB WD drives 3x2TB TV Samsung Plasma 720p EyeTV Integration
There are only 10 kinds of people in this world, those who understand binary, and those who don't.



(This post was last modified: 2011-05-16 09:15 by activate.)
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,508
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #2
activate Wrote:I am starting a new thread because I think my question got buried amongst other. I am experiencing buffering issues with the following setup. This is the debug log http://pastebin.com/pn7Kfb3y

ATV2 4.1, Dharma stable, smb share from mac, airport extreme 5ghz network.

This is obtained whilst streaming a 12 gig file over wifi. It buffers every 20 seconds or so. Just would like to know if it indicates any issues or if it is just a case of wifi being inadequate. Then I can take the appropriate steps.

Code:
00:46:36 T:123760640 M:122138624   DEBUG: ADDON: cpluff: 'Could not return information about unknown plug-in plugin.program.SABnzbd.'
I haven't been able to actually locate the SABnzbd plugin anywhere in the installation to try to uninstall it incase it is the culprit.

The console:

Code:
14/05/11 7:08:17 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod[56895]) posix_spawnp("/Library/Application Support/Memeo/WD Anywhere Backup/Daemons/WDMemeod", ...): No such file or directory
14/05/11 7:08:17 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod[56895]) Exited with exit code: 1
14/05/11 7:08:17 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
14/05/11 7:08:17 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
14/05/11 7:08:27 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod[56896]) posix_spawnp("/Library/Application Support/Memeo/WD Anywhere Backup/Daemons/WDMemeod", ...): No such file or directory
14/05/11 7:08:27 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod[56896]) Exited with exit code: 1
14/05/11 7:08:27 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod) Throttling respawn: Will start in 10 seconds

Thanks.

ssh in

find / -name *SABnzbd*

delete it

find / -name *WDMemeod*

delete it


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find quote
activate Offline
Fan
Posts: 610
Joined: Feb 2011
Reputation: 1
Post: #3
Dude, theres something a little strange.

I tried looking for both of them. Returned negative, nothing found.
Code:
14/05/11 7:08:27 PM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod[56896]) posix_spawnp("/Library/Application Support/Memeo/WD Anywhere Backup/Daemons/WDMemeod", ...): No such file or directory
This directory its looking for is obviously on the mac which as it says it doesn't exit.

But its unclear where it is launching from. I searched for several strings such as memeo etc. without luck.

...whether it is private/var/temp/launchd/sock , it won't let me in there.

Macmini Server 2011 i7 Quad Core, OS 10.8.2, Amp Onkyo TX-SR308 USB WD drives 3x2TB TV Samsung Plasma 720p EyeTV Integration
There are only 10 kinds of people in this world, those who understand binary, and those who don't.



find quote
pecinko Offline
Donor
Posts: 3,847
Joined: Dec 2008
Reputation: 52
Location: Prague / Belgrade
Post: #4
I would repack that mkv to mp4 and try to play it from itunes to test wifi.

My skins:

Amber
Quartz

find quote
activate Offline
Fan
Posts: 610
Joined: Feb 2011
Reputation: 1
Post: #5
pecinko Wrote:I would repack that mkv to mp4 and try to play it from itunes to test wifi.

Yes, I could do that, but it doesn't resolve the issue in the log. What I am noticing, is that the code

Code:
17/05/11 10:05:35 AM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod[86942]) posix_spawnp("/Library/Application Support/Memeo/WD Anywhere Backup/Daemons/WDMemeod", ...): No such file or directory
17/05/11 10:05:35 AM com.apple.launchd[1] (com.memeo.WDMemeod[86942]) Exited with exit code: 1

is running continuously even when no file is being played on atv2. This is the Western Digital manager on the mac, not xbmc. I am not sure what it is looking for every few seconds but even if I resolve it, I don't know if it has any relation to the xbmc debug, the last few lines of which are:

Code:
01:58:42 T:218464256 M:119767040   DEBUG: CPullupCorrection: detected pattern of length 1: 41708.33, frameduration: 41708.333333
01:58:45 T:222924800 M:119771136 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
01:58:47 T:218464256 M:119771136 WARNING: Previous line repeats 1 times.
01:58:47 T:218464256 M:119771136 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
01:58:48 T:148062208 M:119771136 WARNING: Previous line repeats 1 times.
01:58:48 T:148062208 M:119771136   DEBUG: CDVDPlayer::SetCaching - caching state 1
01:58:48 T:148062208 M:119771136   DEBUG: CDVDPlayer::HandleMessages - player started 1
01:58:48 T:148062208 M:119771136   DEBUG: CDVDPlayer::HandleMessages - player started 2
01:58:59 T:148062208 M:118288384   DEBUG: CDVDPlayer::SetCaching - caching state 0
01:58:59 T:222924800 M:118288384   DEBUG: CDVDPlayerAudio:: Discontinuity - was:367216126.000114, should be:367025030.500114, error:-191095.500000
01:59:01 T:222924800 M:114655232   DEBUG: CDVDPlayerAudio:: Discontinuity - was:369040725.500114, should be:369052372.736136, error:11647.236022

Macmini Server 2011 i7 Quad Core, OS 10.8.2, Amp Onkyo TX-SR308 USB WD drives 3x2TB TV Samsung Plasma 720p EyeTV Integration
There are only 10 kinds of people in this world, those who understand binary, and those who don't.



find quote
activate Offline
Fan
Posts: 610
Joined: Feb 2011
Reputation: 1
Post: #6
Ok, I have eradicated the issue with WDMemeod, it seems to be an issue with Western Digital managers with the mac. I have uninstalled it for now.

The buffering issue remains. Here is the upto date log. http://pastebin.com/Qtu0DHXm. I don't know if addon cpluff has anything to do with it.

Macmini Server 2011 i7 Quad Core, OS 10.8.2, Amp Onkyo TX-SR308 USB WD drives 3x2TB TV Samsung Plasma 720p EyeTV Integration
There are only 10 kinds of people in this world, those who understand binary, and those who don't.



find quote
activate Offline
Fan
Posts: 610
Joined: Feb 2011
Reputation: 1
Post: #7
Ok, did some experimentation. Connected the mac via lan so everything ie the atv2 and the imac were on lan with the airport extreme. The issue of buffering persisted.

Tailed the streaming on activity monitory. What I noticed was that the buffering occured at any time that data sent from the mac exceeded 2.5mbps. Killed any other unnecessary network processes, no difference. The only other clue was that within system memory on the mac, free was near none, Inactive memory was more than half of total. This was depsite ending all unecessary processes.

Any ideas of why the data sent rate would peaking at 2.5mbps?

Macmini Server 2011 i7 Quad Core, OS 10.8.2, Amp Onkyo TX-SR308 USB WD drives 3x2TB TV Samsung Plasma 720p EyeTV Integration
There are only 10 kinds of people in this world, those who understand binary, and those who don't.



find quote
RosevilleHT Offline
Member
Posts: 65
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #8
activate Wrote:Any ideas of why the data sent rate would peaking at 2.5mbps?

If it makes you feel any better, I'm seeing the same type of stuttering issue, but under Windows 7 shares. I did a raw rip of Startrek (2009 - HD Audio) off Bluray, and my disk is showing a solid 10MB/s transfer rate... yet the ATV2 OSD shows that it's not hitting 100% cpu usage (~60%), nor filling up the memory buffer.

Raw DVD rips with DTS are perfectly fine. I'd be satisfied knowing that the ATV2 simply couldn't handle the Bluray rips if it were showing the memory buffer capping out, or the CPU hitting 99%, but neither is happening.
find quote
activate Offline
Fan
Posts: 610
Joined: Feb 2011
Reputation: 1
Post: #9
Yeah, I see.

Trouble is when people do report of it working, often with same setup, or different shares (http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=96958&page=12).

...and there are different issues.

1. Stuttering - this I can see is a known issue for the stable version playing 1080p.
2. Buffering - is somewhat unclear. Even when I have hard wired the mac and the atv2, through the router, buffering still exists. Hence, asking mac, "What are you doing?

But you could be right Confused Soldier on!

Macmini Server 2011 i7 Quad Core, OS 10.8.2, Amp Onkyo TX-SR308 USB WD drives 3x2TB TV Samsung Plasma 720p EyeTV Integration
There are only 10 kinds of people in this world, those who understand binary, and those who don't.



find quote