New MythTV add-on using libcmyth

  Thread Rating:
  • 8 Votes - 4.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
darkwizard Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #646
i musta miss something i did compile it and started up enabled pvr but hit live tv and channels it says no pvr client started
find quote
fiveisalive Offline
Fan
Posts: 371
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Location: United States
Post: #647
(2012-04-24 10:47)Jimmer Wrote:  Thanks for the regex, that totally works for me!

as for the cache, it contains a coverart, fanart and preview folder. All my artwork stored on the server is downloaded and present. The artwork the displays is:

Jimmer: do you have to do something special on the mythbackend to get the fanart to download? I thought that the fanart was being pulled directly by XBMC (using the information from mythbackend) using the thetvdb and themoviedb add-ons (this is how the Mythbox add-on does it, it doesn't rely on fanart supplied by mythbackend), not directly from the mythbackend. I'm using Myth 0.23.1-fixes and I couldn't find the options to get mythbackend to pull fanart/coverart. What is your setup on the myth side?

(2012-04-24 11:17)bilbonvidia Wrote:  at a guess this is what is going wrong when I try and watch live tv

23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] max_analyze_duration 5000000 reached at 5000000
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] decoding for stream 2 failed
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] decoding for stream 3 failed
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] Could not find codec parameters (Unknown: none ([11][0][0][0] / 0x000B))
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] decoding for stream 4 failed
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] Could not find codec parameters (Unknown: none ([11][0][0][0] / 0x000B))
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] decoding for stream 5 failed
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] Could not find codec parameters (Unknown: none ([11][0][0][0] / 0x000B))
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] decoding for stream 6 failed
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] Could not find codec parameters (Unknown: none ([11][0][0][0] / 0x000B))

does this suggest the compile went wrong? I'll try the windows version later to see if I get similar behaviour.

Looks like live TV is having problems (see my post above) with the latest master from github, not just with myth 0.24, but also with my myth 0.23.1-fixes installation. Has anyone got live TV working successfully with any version of myth using the current github master?
(This post was last modified: 2012-04-24 19:34 by fiveisalive.)
find quote
chrisgibbs Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #648
I have been playing around with XBMC and the libcmyth PVR addon for Mythtv.

Mythtv is working for me (version v0.24.1-80-g1de0431) and displays the correct channels and liveTV.

However when using XBMC, I browse the LiveTV guide, it pulls down the EPG fine but then when I select a channel the working status indicator comes up and no liveTV stream is played

XBMC logs dont seem to give any hints when checking for ERROR:

http://xbmclogs.com/show.php?id=1881

Code:
.
03:50:14 T:139860635543296   ERROR: AddOnLog: MythTV cmyth PVR Client: LibCMyth: (cmyth)cmyth_storagegroup_update_fileinfo: QUERY_SG_FILEQUERY failed(EMPTY LIST)
03:50:14 T:139860635543296   ERROR: AddOnLog: MythTV cmyth PVR Client: LibCMyth: (cmyth)cmyth_storagegroup_get_filelist: results= 1
.
.
03:50:15 T:139860635543296   ERROR: AddOnLog: MythTV cmyth PVR Client: LibCMyth: (cmyth)cmyth_proginfo_get_detail: cmyth_proginfo_fill() failed
.
.
04:06:14 T:139860627150592   ERROR: AddOnLog: MythTV cmyth PVR Client: cleanCache, caught exception during cache cleaning
.

XBMC is the latest git pull from https://github.com/tsp/xbmc.git.

I'm running Kbuntu 11.10 x64, kernel 3.0.0-17-server.

Not sure what the issue is and would appreciate a hand if anyone can point me in the right direction.

Cheers

Chris
(This post was last modified: 2012-04-24 20:44 by chrisgibbs.)
find quote
darkwizard Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #649
will cmyth work on ubuntu 10.10 maverick?
or do i need to goto ubunutu 11?
find quote
bilbonvidia Offline
Fan
Posts: 467
Joined: Jun 2011
Reputation: 2
Location: Britain
Post: #650
Okay, I have installed the windows version and live tv is working on that BUT everything has subtitles stream enabled??
Live tv still not working on the xbmcbuntu machine.
find quote
Jimmer Offline
Donor
Posts: 339
Joined: Jan 2010
Reputation: 3
Location: Sunny Devon, UK
Post: #651
@five:

have the following in my crontab on my backend:

Code:
0 5 * * * /usr/share/mythtv/mythvideo/scripts/jamu.py -l en -C "/home/mythtv/.mythtv/jamu.conf" -MW > "/tmp/jamu_watched.log"

uses the script supplied with mythtv for scraping metadata on your recordings. The above works for me, so it should work for you too!

Jim

PS if you don't use the options above, I think it works for mythvideo files instead of recordings... YMMV
find quote
tsp42 Offline
Senior Member
Posts: 222
Joined: Aug 2011
Reputation: 11
Location: Denmark
Post: #652
Jimmer: Is there something special with the artwork that is not downloaded in the sql database? Does the title exactly match the first part of the artwork filename?

(2012-04-24 03:11)fiveisalive Wrote:  
(2012-04-24 00:48)tsp42 Wrote:  Could you also check if there is any artwork in ~/.xbmc/userdata/addon_data/pvr.mythtv.cmyth/cache/
that are not displayed. If you have a lot of artwork it can take a while before it is transfered.

~/.xbmc/userdata/addon_data/pvr.mythtv.cmyth/cache/coverart

and

~/.xbmc/userdata/addon_data/pvr.mythtv.cmyth/cache/fanart

on my system are both empty directories. I assumed that the add-on pulled the info for each show from thetvdb or something? I haven't set any coverart or fanart in the mythbackend.
My addon only fetch the fanart/coverart from the mythbackend. It doesn't use the scrapers in XBMC (That would be nice but should go into the xbmc PVR code and not as a specific addon code). On my setup the mythfrontend seems to pull down the artwork without any user setup but that is with v0.24. Don't know about 0.23. In 0.25 the backend is responsible for pulling down the metadata so it should work better (no need to use the frontend) but I haven't stated testing 0.25 yet. I suppose it is also a requirement that the storagegroups are setup correctly.

fiveisalive Wrote:Looks like live TV is having problems (see my post above) with the latest master from github, not just with myth 0.24, but also with my myth 0.23.1-fixes installation. Has anyone got live TV working successfully with any version of myth using the current github master?
It works fine (obviously) on my two systems (windows 7/Mythbuntu 11.04).
chrisgibbs Wrote:However when using XBMC, I browse the LiveTV guide, it pulls down the EPG fine but then when I select a channel the working status indicator comes up and no liveTV stream is played
Looks like the storage group is not setup properly on the backend. Shouldn't affect the LiveTV though. Could you pastebin a log with the "Include more debug information in the Log" enabled?
bilbonvidia Wrote:at a guess this is what is going wrong when I try and watch live tv

23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] max_analyze_duration 5000000 reached at 5000000
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] decoding for stream 2 failed
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] decoding for stream 3 failed
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] Could not find codec parameters (Unknown: none ([11][0][0][0] / 0x000B))
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] decoding for stream 4 failed
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] Could not find codec parameters (Unknown: none ([11][0][0][0] / 0x000B))
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] decoding for stream 5 failed
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] Could not find codec parameters (Unknown: none ([11][0][0][0] / 0x000B))
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] decoding for stream 6 failed
23:02:35 T:2769161072 DEBUG: ffmpeg[A50E0B70]: [mpegts] Could not find codec parameters (Unknown: none ([11][0][0][0] / 0x000B))

does this suggest the compile went wrong? I'll try the windows version later to see if I get similar behaviour.
Looks like a problem with ffmpeg. There were some changes in the ffmpeg code with the lastest upstream pull. Did you compile from a freshly cloned source code? Does recorded programs work and is it the same with all channels (HD/non HD).

Libcmyth MythTV addon for xbmc-pvr [source] [forum thread]
find quote
Jimmer Offline
Donor
Posts: 339
Joined: Jan 2010
Reputation: 3
Location: Sunny Devon, UK
Post: #653
(2012-04-24 20:15)darkwizard Wrote:  will cmyth work on ubuntu 10.10 maverick?
or do i need to goto ubunutu 11?

I had it working just fine on maverick until a few weeks ago. As long as you have all the right dependencies installed, it should build. And if it builds, it should run....
find quote
bilbonvidia Offline
Fan
Posts: 467
Joined: Jun 2011
Reputation: 2
Location: Britain
Post: #654
@tsp42
Quote:Looks like a problem with ffmpeg. There were some changes in the ffmpeg code with the lastest upstream pull. Did you compile from a freshly cloned source code? Does recorded programs work and is it the same with all channels (HD/non HD).

Yes complete xbmcbuntu re-install yesterday and git pull. Same for all channels, the recordings play okay but they have subtitles in as does live tv on the windows machine. Is that a backend thing??
(This post was last modified: 2012-04-24 21:03 by bilbonvidia.)
find quote
tsp42 Offline
Senior Member
Posts: 222
Joined: Aug 2011
Reputation: 11
Location: Denmark
Post: #655
(2012-04-24 20:58)bilbonvidia Wrote:  Yes complete xbmcbuntu re-install yesterday and git pull. Same for all channels, the recordings play okay but they have subtitles in as does live tv on the windows machine. Is that a backend thing??
No that is xbmc's fault. The backend just delivers the file with no control on how it is decoded and displayed. I will soon have to backport my changes to eden stable PVR. Maybe you could try compiling against an external ffmpeg library on ubuntu?

Libcmyth MythTV addon for xbmc-pvr [source] [forum thread]
find quote
darkwizard Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #656
i get this error

cppmyth/MythEventHandler.cpp:55: warning: âMythEventHandler::ImpMythEventHandler::m_conn_tâ will be initialized after
cppmyth/MythEventHandler.cpp:62: warning: base âPLATFORM::CThreadâ
cppmyth/MythEventHandler.cpp:61: warning: when initialized here
cppmyth/MythEventHandler.cpp:50: warning: âMythEventHandler::ImpMythEventHandler::m_signalâ will be initialized after
cppmyth/MythEventHandler.cpp:62: warning: base âPLATFORM::CMutexâ
cppmyth/MythEventHandler.cpp:61: warning: when initialized here
CPP xbmc/pvrclients/mythtv-cmyth/cppmyth/MythFile.o
CPP xbmc/pvrclients/mythtv-cmyth/cppmyth/MythProgramInfo.o
CPP xbmc/pvrclients/mythtv-cmyth/cppmyth/MythRecorder.o
CPP xbmc/pvrclients/mythtv-cmyth/cppmyth/MythSignal.o
CPP xbmc/pvrclients/mythtv-cmyth/cppmyth/MythTimer.o
CPP xbmc/pvrclients/mythtv-cmyth/cppmyth/MythTimestamp.o
CPP xbmc/pvrclients/mythtv-cmyth/cppmyth/MythSGFile.o
CPP xbmc/pvrclients/mythtv-cmyth/fileOps.o
fileOps.h: In constructor âfileOps2::fileOps2(MythConnection&)â:
fileOps.h:53: warning: âfileOps2::m_conâ will be initialized after
fileOps.h:52: warning: âboost::filesystem::path fileOps2::m_localBasePathâ
fileOps.cpp:16: warning: when initialized here
fileOps.h:54: warning: âfileOps2::m_sg_stringsâ will be initialized after
fileOps.cpp:17: warning: base âPLATFORM::CThreadâ
fileOps.cpp:16: warning: when initialized here
fileOps.cpp:21: error: âstruct boost::filesystem::pathâ has no member named âc_strâ
fileOps.cpp: In member function âCStdString fileOps2::getChannelIconPath(CStdString)â:
fileOps.cpp:42: error: âstruct std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >â has no member named âstringâ
fileOps.cpp: In member function âCStdString fileOps2::getPreviewIconPath(CStdString)â:
fileOps.cpp:63: error: âstruct std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >â has no member named âstringâ
fileOps.cpp: In member function âCStdString fileOps2::getArtworkPath(CStdString, FILE_OPTIONS)â:
fileOps.cpp:95: error: âstruct std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >â has no member named âstringâ
fileOps.cpp: In member function âvoid fileOps2::cleanCache()â:
fileOps.cpp:142: error: âstruct std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >â has no member named âstringâ
fileOps.cpp:151: warning: comparison between signed and unsigned integer expressions
fileOps.cpp:150: warning: unused variable âmlmâ
fileOps.cpp: In member function âbool fileOps2::writeFile(boost::filesystem::path, MythFile&)â:
fileOps.cpp:240: error: âstruct boost::filesystem::basic_path<std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >, boost::filesystem::path_traits>â has no member named âc_strâ
fileOps.cpp:246: error: âstruct boost::filesystem::basic_path<std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >, boost::filesystem::path_traits>â has no member named âc_strâ
fileOps.cpp:294: error: âstruct boost::filesystem::pathâ has no member named âc_strâ
make[1]: *** [fileOps.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/src/xbmc/xbmc/pvrclients/mythtv-cmyth'
make: *** [pvrclients] Error 2




(2012-04-24 20:38)Jimmer Wrote:  
(2012-04-24 20:15)darkwizard Wrote:  will cmyth work on ubuntu 10.10 maverick?
or do i need to goto ubunutu 11?

I had it working just fine on maverick until a few weeks ago. As long as you have all the right dependencies installed, it should build. And if it builds, it should run....
find quote
darkwizard Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #657
got it to compile but it says xbmc 12.0-alpha1... now when i configure mythtv addon it just says mythtv backend hostname or ip and mythxml port nothing else
and i set it all up then hit livetv channels it says no pvr client started yet..
so i goto system info and pvr client it all blank.?

did i do something wrongConfused

ps running mythtv 24
(This post was last modified: 2012-04-24 21:28 by darkwizard.)
find quote
tsp42 Offline
Senior Member
Posts: 222
Joined: Aug 2011
Reputation: 11
Location: Denmark
Post: #658
darkwizard:
Sounds like you are using the wrong addon. It is called mythtv-cmyth not mythtv.

Libcmyth MythTV addon for xbmc-pvr [source] [forum thread]
find quote
bilbonvidia Offline
Fan
Posts: 467
Joined: Jun 2011
Reputation: 2
Location: Britain
Post: #659
(2012-04-24 21:26)darkwizard Wrote:  got it to compile but it says xbmc 12.0-alpha1... now when i configure mythtv addon it just says mythtv backend hostname or ip and mythxml port nothing else
and i set it all up then hit livetv channels it says no pvr client started yet..
so i goto system info and pvr client it all blank.?

did i do something wrongConfused

ps running mythtv 24

I think your earlier compile issue was you needed to install the lboost libraries as I did earlier in the thread. There are two myth tv addons you need to enable the cmyth addon,
find quote
darkwizard Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #660
were cmyth addon at?
find quote
Post Reply