[RELEASE] Official XBMC boblight Addon

  Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
westcoastbias Offline
Donor
Posts: 138
Joined: Nov 2008
Reputation: 0
Location: Arizona
Post: #1441
Hmm.

Blink515,

I am not showing any color informaiton. I have logging enabled in the boblight conf file as well as in kodi. I am getting some boblight debug info such as:

Quote:13:36:18 T:140541179320064 DEBUG: ### [Kodi Boblight] - settings() - handleCategory(tvshow)
13:36:18 T:140541179320064 DEBUG: ### [Kodi Boblight] - settings() - handleGlobalSettings
13:36:18 T:140541179320064 DEBUG: ### [Kodi Boblight] - settings() - handleStaticBgSettings
13:36:18 T:140541179320064 DEBUG: ### [Kodi Boblight] - settings() - handleStereoscopic(False) - disableon3d (False)

But nothing color related. What am I missing?
find quote
Memphiz Offline
Non-Serving Developer
Posts: 14,925
Joined: Feb 2011
Reputation: 188
Location: germany
Post: #1442
thats the log on kodi side. I guess you need to have a look into the log of boblightd then.

Also as a side note. Whenever the extracted color information is not working, then it is not related to the boblight addon but to the platform specific RenderCapture implementation in Kodi core. The addon only does something like "give me the current image data in 64x64 pixels downscaled). Platformspecific code in Kodi core is responsible to deliver that image data. If it doesn't work for you platform - first try to switch off the Hardware Decoding Feature for the Video. (software decoding should give proper access to the image data on all platforms. Its the hardware decoding that needs to be altered for each platform for being able to extract the image data and whenever hardware decoding code is changed in Kodi - its likely that RenderCapture breaks because most devs are not always aware of that interface which is important for boblight only...).

AppleTV4/iPhone/iPod/iPad: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for Kodi: NFS (wiki)
HowTo configure avahi (zeroconf): Avahi_Zeroconf (wiki)
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ (wiki)
(This post was last modified: 2016-08-13 12:58 by Memphiz.)
find quote
jaydd Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Dec 2013
Reputation: 0
Post: #1443
(2016-08-12 19:10)Blink515 Wrote:  Hello,
Been awhile since using my boblight setup and come to find that it is no longer working when a video is played. I have made a few hardware changes and updated to Windows 10 so I'm thinking those things may be to blame.

Boblight connects and shows the startup rainbow then goes to the soft white color that I have it set when not playing videos but when I play a video everything goes black. I enabled debugging in the config file and am seeing that Kodi is throwing all black color codes to boblight.

I can use the Bobdroid app on my phone and set colors and everything just fine so it is definitely related to something with Kodi and playing videos and may not even be the addons fault.

With all of that said, I am using Kodi 16.0 on Windows 10 with the daemon also on the same machine. I upgraded my CPU from an AMD Kaveri to an Intel I5-6600k and have been using the built in graphics chips for both CPUs. I am guessing that the intel graphics drivers don't play nice with however Kodi is getting the video color values.

Thanks in advance for any help or suggestions.

That's so weird. The exact thing happened to me. It started maybe 2 weeks ago, and I haven't been able to figure it out. The only difference is that I haven't made any changes to the hardware...
find quote
jaydd Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Dec 2013
Reputation: 0
Post: #1444
(2016-08-13 12:54)Memphiz Wrote:  thats the log on kodi side. I guess you need to have a look into the log of boblightd then.

Also as a side note. Whenever the extracted color information is not working, then it is not related to the boblight addon but to the platform specific RenderCapture implementation in Kodi core. The addon only does something like "give me the current image data in 64x64 pixels downscaled). Platformspecific code in Kodi core is responsible to deliver that image data. If it doesn't work for you platform - first try to switch off the Hardware Decoding Feature for the Video. (software decoding should give proper access to the image data on all platforms. Its the hardware decoding that needs to be altered for each platform for being able to extract the image data and whenever hardware decoding code is changed in Kodi - its likely that RenderCapture breaks because most devs are not always aware of that interface which is important for boblight only...).

Thank you! Playing around with the "video scaling method" on the OSD video settings fixed it. If I select auto, dxva, or bilinear, the system stops working. If I select anything else, for example "Lanczos3 Optimized", it starts working immediately. I also had to scroll down to the bottom and select "Set as default for all media" to get it to work on new files.
(This post was last modified: 2016-08-13 18:27 by jaydd.)
find quote
westcoastbias Offline
Donor
Posts: 138
Joined: Nov 2008
Reputation: 0
Location: Arizona
Post: #1445
(2016-08-13 12:54)Memphiz Wrote:  thats the log on kodi side. I guess you need to have a look into the log of boblightd then.

Well, the boblight log doesnt give me anything. I guess I will keep fiddling.

Quote:09:20:39.699454 (CDevice::Process) AmbiLight: setting up
09:20:39.701194 (CDeviceLightpack::SetupDevice) AmbiLight: found Lightpack at bus 2 address 3. Couldn't get serial.
09:20:39.703798 (CDeviceLightpack::SetupDevice) AmbiLight: Lightpack is initialized, bus 2 device address 3
09:20:39.703824 (CDevice::Process) AmbiLight: setup succeeded
09:20:50.093700 (CDevice::Process) AmbiLight: closed
find quote
FlatText Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Jun 2016
Reputation: 0
Post: #1446
(2016-08-12 22:09)westcoastbias Wrote:  Is there a way to tell what color boblight is currently reading?

For instance, I am not happy when the tv shows a dark blue, boblight usually shows something closer to cyan. If I know what boblight is reading as the color, I can manually change that color in the conf file to something better.

Any ideas? Can I hack the add-on to have it print statements out to the log?

I've tried a few config setups but always come back to this one:
Code:
[global]
interface 127.0.0.1
port      19333

[device]
name LP1
channels 30
type lightpack
interval 20000
#bus 1
#address 6
#debug true


[color]
name red
rgb FF0000
gamma 1.6
adjust 1.0

[color]
name grn
rgb 00FF00
gamma 1.6
adjust 1.0

[color]
name blu
rgb 0000FF
gamma 1.6
adjust 1.0

[light]
name L01
color red LP1 1
color grn LP1 2
color blu LP1 3
hscan 80 100
vscan 0 50

[light]
name L02
color red LP1 4
color grn LP1 5
color blu LP1 6
hscan 75 100
vscan 0 20

[light]
name L03
color red LP1 7
color grn LP1 8
color blu LP1 9
hscan 50 75
vscan 0 20

[light]
name L04
color red LP1 10
color grn LP1 11
color blu LP1 12
hscan 80 100
vscan 50 100

[light]
name L05
color red LP1 13
color grn LP1 14
color blu LP1 15
hscan 50 100
vscan 80 100

[light]
name L06
color red LP1 16
color grn LP1 17
color blu LP1 18
hscan 25 50
vscan 0 20

[light]
name L07
color red LP1 19
color grn LP1 20
color blu LP1 21
hscan 0 25
vscan 0 20

[light]
name L08
color red LP1 22
color grn LP1 23
color blu LP1 24
hscan 0 20
vscan 0 50

[light]
name L09
color red LP1 25
color grn LP1 26
color blu LP1 27
hscan 0 20
vscan 50 100

[light]
name L10
color red LP1 28
color grn LP1 29
color blu LP1 30
hscan 0 50
vscan 80 100
find quote
westcoastbias Offline
Donor
Posts: 138
Joined: Nov 2008
Reputation: 0
Location: Arizona
Post: #1447
(2016-08-14 06:42)FlatText Wrote:  
(2016-08-12 22:09)westcoastbias Wrote:  Is there a way to tell what color boblight is currently reading?

For instance, I am not happy when the tv shows a dark blue, boblight usually shows something closer to cyan. If I know what boblight is reading as the color, I can manually change that color in the conf file to something better.

Any ideas? Can I hack the add-on to have it print statements out to the log?

I've tried a few config setups but always come back to this one:
Code:
[global]
interface 127.0.0.1
port      19333

[device]
name LP1
channels 30
type lightpack
interval 20000
#bus 1
#address 6
#debug true


[color]
name red
rgb FF0000
gamma 1.6
adjust 1.0

[color]
name grn
rgb 00FF00
gamma 1.6
adjust 1.0

[color]
name blu
rgb 0000FF
gamma 1.6
adjust 1.0

[light]
name L01
color red LP1 1
color grn LP1 2
color blu LP1 3
hscan 80 100
vscan 0 50

[light]
name L02
color red LP1 4
color grn LP1 5
color blu LP1 6
hscan 75 100
vscan 0 20

[light]
name L03
color red LP1 7
color grn LP1 8
color blu LP1 9
hscan 50 75
vscan 0 20

[light]
name L04
color red LP1 10
color grn LP1 11
color blu LP1 12
hscan 80 100
vscan 50 100

[light]
name L05
color red LP1 13
color grn LP1 14
color blu LP1 15
hscan 50 100
vscan 80 100

[light]
name L06
color red LP1 16
color grn LP1 17
color blu LP1 18
hscan 25 50
vscan 0 20

[light]
name L07
color red LP1 19
color grn LP1 20
color blu LP1 21
hscan 0 25
vscan 0 20

[light]
name L08
color red LP1 22
color grn LP1 23
color blu LP1 24
hscan 0 20
vscan 0 50

[light]
name L09
color red LP1 25
color grn LP1 26
color blu LP1 27
hscan 0 20
vscan 50 100

[light]
name L10
color red LP1 28
color grn LP1 29
color blu LP1 30
hscan 0 50
vscan 80 100


The amount of edge you are taking there is interesting. Ive seen most files take far less, I will look into it.

My main complaint, is that for very dark scenes, the lights tend to give a blue that is much too light. I dont know if this is a limitation of RGB LEDs or something else. But if I could get into that config file, I could see the color that is being reported by boblight and create a custom color definition that I feel is more appropriate.
find quote
nikitociko Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Aug 2016
Reputation: 0
Post: #1448
Hi! I'm trying to make an ambilight clone based on android kodi with arduino. I put libboblight.so into data/data/... Set the latest version of boblight in kodi, connected arduino to box, it was defund. Where should be boblight.conf? Thank you!
find quote
Memphiz Offline
Non-Serving Developer
Posts: 14,925
Joined: Feb 2011
Reputation: 188
Location: germany
Post: #1449
I think i've answered your question on github already. Please continue here in the forums for further requests.

AppleTV4/iPhone/iPod/iPad: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for Kodi: NFS (wiki)
HowTo configure avahi (zeroconf): Avahi_Zeroconf (wiki)
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ (wiki)
find quote
Post Reply