[RELEASE] Official XBMC boblight Addon

  Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,859
Joined: Feb 2011
Reputation: 117
Location: germany
Post: #16
snipah Wrote:Sure! Log is located here as a zip-file: LINK!

boblight-log posts this after resume:

Code:
20:30:08.023513 (InitLog)                        start of log /home/xbmc/.boblight/boblightd.log
20:30:08.023826 (PrintFlags)                     starting /usr/local/bin/boblightd -f
20:30:08.023892 (CConfig::LoadConfigFromFile)    opening /etc/boblight.conf
20:30:08.024477 (CConfig::CheckConfig)           checking config lines
20:30:08.025304 (CConfig::CheckConfig)           config lines valid
20:30:08.025401 (CConfig::BuildConfig)           building config
20:30:08.026640 (CConfig::BuildConfig)           built config successfully
20:30:08.026746 (main)                           starting devices
20:30:08.026909 (CClientsHandler::Process)       opening listening socket on 127.0.0.1:19333
20:30:08.029205 (CDevice::Process)               ambilight: starting with output "/dev/ttyUSB0"
20:30:08.029291 (CDevice::Process)               ambilight: setting up
20:30:08.057270 (CDevice::Process)               ambilight: setup succeeded

Ok i can reproduce the issue ... lets see if i find a fix Wink

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,859
Joined: Feb 2011
Reputation: 117
Location: germany
Post: #17
snipah Wrote:...how do I reconnect the addon to boblightd after s3? When entering s3 I'm killing boblightd and later restart it on resume...but the script doesn't reconnect.

Before I also startet boblight-X11 with the script and that still works, but I want to use your addon after resume...

This will be fixed in version 1.0.1 (should be there the next days...). Though it can be that after resuming there comes an error message saying "can't connect to boblightd", before it gets a successfull connection ... it depends on how fast the boblightd is up and running after sleep.

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
snipah Offline
Junior Member
Posts: 45
Joined: Oct 2011
Reputation: 1
Post: #18
...sounds great! Thank you very much!

Btw: Couldn't you implement a switch in addon-config to disable the pop-up-messages? Rolleyes
find quote
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,859
Joined: Feb 2011
Reputation: 117
Location: germany
Post: #19
snipah Wrote:...sounds great! Thank you very much!

Btw: Couldn't you implement a switch in addon-config to disable the pop-up-messages? Rolleyes

yes i could ... so annoying?

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
snipah Offline
Junior Member
Posts: 45
Joined: Oct 2011
Reputation: 1
Post: #20
Memphiz Wrote:yes i could ... so annoying?

nope... I definitely like the connect-popup and the first sound (I hear a second when the popup disappears), but I think it's always good to have a choice Big Grin
find quote
Elbert Offline
Senior Member
Posts: 131
Joined: Oct 2009
Reputation: 4
Location: Netherlands
Post: #21
Thanks a lot for this addon. This makes it so much easier to handle and tune the great boblight-script from within XBMC.
find quote
lordindy Offline
Junior Member
Posts: 43
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #22
Hellz yeah! Finally, I way to tune my Adalight. Will try tonight!
find quote
Elbert Offline
Senior Member
Posts: 131
Joined: Oct 2009
Reputation: 4
Location: Netherlands
Post: #23
I have some problems getting the addon working properly.

For some reason, during playback, the topleft lights are not running and I also have the feeling that the wrong colors are sent to the other lights. When there is no playback, the constant background light is working correctly (on all leds).

All the lights are properly working when I use boblight-X11 to control them. Therefore boblight.conf is probably correctly configured.

I'm running a nightly build from 4th of november (crystalbuntu distribution). Boblightd is running local and I'm using atmolight as a hardware controller. Here is my xbmc.log

Do you have any suggestions where I could look?

--------------------------
Edit: After updating to a more recent nightly (4 dec 2011) the lights seem to work correct!
(This post was last modified: 2011-12-10 14:48 by Elbert.)
find quote
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,859
Joined: Feb 2011
Reputation: 117
Location: germany
Post: #24
Elbert Wrote:I have some problems getting the addon working properly.

For some reason, during playback, the topleft lights are not running and I also have the feeling that the wrong colors are sent to the other lights. When there is no playback, the constant background light is working correctly (on all leds).

All the lights are properly working when I use boblight-X11 to control them. Therefore boblight.conf is probably correctly configured.

I'm running a nightly build from 4th of november (crystalbuntu distribution). Boblightd is running local and I'm using atmolight as a hardware controller. Here is my xbmc.log

Do you have any suggestions where I could look?

--------------------------
Edit: After updating to a more recent nightly (4 dec 2011) the lights seem to work correct!

update to a more recent xbmc nighlty version ... there where issues in the image capture code in older versions...

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
Elbert Offline
Senior Member
Posts: 131
Joined: Oct 2009
Reputation: 4
Location: Netherlands
Post: #25
I've encountered another problem. When i'm running a video that is software decoded (xvid) the lights every now and then stall for a couple of seconds. Pausing the video directly sets the lights correct to the current scene. I do not see this stalling when I'm running a video that uses hardware acceleration (crystalhd-card).

As I am on a relatively low-powered AppleTV1, this makes me think that the addon somehow cannot keep up when it's displaying software decoded stuff.

Please let me know if you need more info.
find quote
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,859
Joined: Feb 2011
Reputation: 117
Location: germany
Post: #26
yeah might be a lack of cpu issue...

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
Elbert Offline
Senior Member
Posts: 131
Joined: Oct 2009
Reputation: 4
Location: Netherlands
Post: #27
Is there a way to set the priority of addons within XBMC? I guess the addon is not much more cpu intensive than boblight-X11, with which I did not see this issue with sf-decoded media.
find quote
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,859
Joined: Feb 2011
Reputation: 117
Location: germany
Post: #28
Elbert Wrote:Is there a way to set the priority of addons within XBMC? I guess the addon is not much more cpu intensive than boblight-X11, with which I did not see this issue with sf-decoded media.

in fact it might be a bit more intensive imho ... but this is something bobo1on1 could have a better knowledge off. You could decrease the speed for a first try...

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
bobo1on1 Offline
cheapass Team-XBMC Developer
Posts: 2,758
Joined: Dec 2008
Reputation: 22
Post: #29
When this addon runs, XBMC reads back videoframes from the gpu via OpenGL, how well this works is dependent on the gpu and the videodriver.

You can try adding this to advancedsettings.xml:

Code:
<advancedsettings>
  <video>
    <useocclusionquery>0</useocclusionquery>
  </video>
</advancedsettings>
find quote
Elbert Offline
Senior Member
Posts: 131
Joined: Oct 2009
Reputation: 4
Location: Netherlands
Post: #30
Thanks for the suggestions guys.

I tried both the 'slow' and 'fast' settings, and added the lines to advancedsettings.xml but they did not make a difference. One thing I noticed though is that I used to run boblight-X11 with the -x setting (-x use XGetImage instead of XRender) to get a good result.
find quote
Post Reply