[REQUEST] TuneIn Radio Plugin?

  Thread Rating:
  • 3 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
frellAn Offline
Senior Member
Posts: 200
Joined: Jul 2010
Reputation: 6
Location: Sweden
Post: #1
TuneIn Radio must be the best Internet Radio service on the web, how come there's no plugin for it?

There is an old RadioTime plugin but that's no good now. TuneIn has icons for all there stations, unlike the ListenLiveEU plugin.

Anyone working on this?
find quote
PatrickBateman Offline
Posting Freak
Posts: 1,675
Joined: Mar 2011
Reputation: 17
Location: Another Earth
Post: #2
Hi,

I'm pretty sure there is one... I have the old radio time plugin which still works fine for me, but I also have a tunein plugin.

I'm in bed at the moment, and if no one else posts the link for it before I wake up I'll pop it up for you first thing. I've no idea where I got it from though Laugh

Edit:
Here it is...

https://github.com/brianhornsby/tunein-xbmc/downloads
(This post was last modified: 2012-01-09 04:13 by PatrickBateman.)
find quote
dallasnights Offline
Fan
Posts: 487
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Post: #3
not working on ATV2 can anyone help me fix it
find quote
sphere Offline
Team-Kodi Member
Posts: 1,227
Joined: Jul 2009
Reputation: 50
Location: Germany
Post: #4
I just wanted to say that my Radio Addon provides (nearly) the same stations like TuneIn - most of them with icons.

It should also work on ATV2.

You can find it here: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=119362 (and in the official repo in a few days)

regards,
sphere

My GitHub. My Add-ons:
[Image: IOoywq0.jpg]
find quote
brianhornsby Offline
Junior Member
Posts: 14
Joined: Jul 2011
Reputation: 1
Post: #5
dallasnights Wrote:not working on ATV2 can anyone help me fix it

Raise an issue on https://github.com/brianhornsby/tunein-x...state=open
Make sure you add the contents of the xbmc.log file (from when you get the error).
find quote
phileas50 Offline
Member
Posts: 75
Joined: Oct 2010
Reputation: 0
Location: Athens, Greece
Post: #6
Thank you for a great addon!!!! It works flawlessly in Win 7 and two apple TV's.

There are though a number of radios "not supported". Those radios are available with the iPad - iPhone app. Why is that?
find quote
Hauser Offline
Member
Posts: 56
Joined: Jan 2009
Reputation: 0
Post: #7
phileas50 Wrote:Thank you for a great addon!!!! It works flawlessly in Win 7 and two apple TV's.

There are though a number of radios "not supported". Those radios are available with the iPad - iPhone app. Why is that?

Frustrating isn't it? Those same stations likely aren't available for streaming from the TuneIn website either, I assume it's by request of the streaming station themselves. I beat my head against that one for a while before I figured it out.
find quote
leftywhat Offline
Member
Posts: 96
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
Location: Melb, Aust
Post: #8
Brian's tunein addon is good and what I want/need, but I wish you could add stations/urls to "favourites". That way I could simply add them to a sub-menu in mq3 skin.

How hard would it be to do this?
find quote
phileas50 Offline
Member
Posts: 75
Joined: Oct 2010
Reputation: 0
Location: Athens, Greece
Post: #9
Hauser Wrote:Frustrating isn't it? Those same stations likely aren't available for streaming from the TuneIn website either, I assume it's by request of the streaming station themselves. I beat my head against that one for a while before I figured it out.

What I found out after further investigation is that those not available in the plugin are available in the TuneIn website but they are opened in a separate window.Sad
find quote
phileas50 Offline
Member
Posts: 75
Joined: Oct 2010
Reputation: 0
Location: Athens, Greece
Post: #10
leftywhat Wrote:Brian's tunein addon is good and what I want/need, but I wish you could add stations/urls to "favourites". That way I could simply add them to a sub-menu in mq3 skin.

How hard would it be to do this?

If you register (free) in the website then with the same credentials the stations you add in your favorites will be available in every installation...Laugh
find quote
kobyboy Offline
Member
Posts: 81
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #11
phileas50 Wrote:If you register (free) in the website then with the same credentials the stations you add in your favorites will be available in every installation...Laugh

You are correct Sir,Just add you user logon and password from Tunein radio in the Script and then you can Add/remove station/set fav's and so forth
just love this Plug.
find quote
leftywhat Offline
Member
Posts: 96
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
Location: Melb, Aust
Post: #12
phileas50 Wrote:If you register (free) in the website then with the same credentials the stations you add in your favorites will be available in every installation...Laugh

This is not what I want, I already know/have done that.

I do not want to have to go into the Add-on itself and go into the menu's etc.

I just want be able to go into the add-on once, add a custom url, highlight it, press c, add to favourites (being xbmc favourites).

Then I can make a custom button in the main menu in Aeon MQ3 skin called "Radio", and then have as a Sub-Menu "station1" "station2" etc which you just link via favourites.

That way, I don't ever need to go into the add-on > music > tunein > favourites > etc. I can just scroll in the main menu to "radio", press the down arrow and you can have up to 5 sub menus which link to favourites, I just press enter and it should load just fine.

I wouldn't have to have the script auto-log into tunein either to see these favourites.

I hope you understand what I'm talking about now?
Its not complicated at all. I do this same method with Advanced launcher very easily for setting up emulators, pc games, programs.
(This post was last modified: 2012-02-15 04:45 by leftywhat.)
find quote
brianhornsby Offline
Junior Member
Posts: 14
Joined: Jul 2011
Reputation: 1
Post: #13
leftywhat Wrote:I just want be able to go into the add-on once, add a custom url, highlight it, press c, add to favourites (being xbmc favourites).

Then I can make a custom button in the main menu in Aeon MQ3 skin called "Radio", and then have as a Sub-Menu "station1" "station2" etc which you just link via favourites.

The following seems to work for some stations.
  1. Start playing the station you wish to add to favourites.
  2. Bring up the playlist window.
  3. Select the playing stream, bring up context menu, add to favourites.

You should now be able to add the station to the sub-menu.
find quote
wheemer Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Post: #14
Can xmbc pc handle asx streams?

All my favorites are asx I believe and they will not play.

Can xbmc pc handle all the formats? Why are only a couple turned on by default?

What anout xbmc ATV2, can it handle all the streams?
find quote
chtamina Offline
Member
Posts: 78
Joined: May 2010
Reputation: 0
Post: #15
even navi x support tunein streams
find quote
Post Reply