[RELEASE] Radio Add-on (rad.io, radio.de, radio.fr) Music Plugin

  Thread Rating:
  • 5 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Rantanplan-1 Offline
Fan
Posts: 400
Joined: Jan 2013
Reputation: 3
Post: #316
Feature Request

First of all Thanks for this gr8! Addon.


I would have a "liddle" feature Request:

Would be gr8 if it would be Possible to be abel to login to the personal Radio.de account. To sync "my Stations" with several XBMC/Kodi and other Devices.

I have a Account on Radio.de to manage "my Stations" This works fine on my Smartphone. As soon as i'm logged in, i have my Favoret Channels/Stations on my Finertip.
In Kodi i have to set them manualy and multiple times for different Installations (which is a bit tedious). Also if i do a Fresh Install i have to do the Work again.Sad

So would be gr8 if you could alow to log in.

Regards
(This post was last modified: 2015-10-01 21:11 by Rantanplan-1.)
find quote
christoofar Offline
Fan
Posts: 420
Joined: Oct 2009
Reputation: 2
Location: SoCal
Post: #317
Hello, I've been trying to find an addon to allow me to play Radio Paradise in my Windowz 10/Kodi 15.2 HTPC. I came across this addon installed it & searched to find Radio Paradise. But when I try playing it, it shows to be working, but no audio . RP uses mp3 stream, so I should think there shouldn't be an issue? Other stations work fine.

Thanks

HTPC Win10, Jarvis RC2
find quote
nestorkg Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: May 2013
Reputation: 0
Post: #318
Hello.
It is a great add on, I used it all the time.
After reinstall of Kodi, and recovering it's data,
all add ons are gone, and when I try to reinstall radio it reports failed to install dependency.
What are it's dependencies and how can I fix it?

Thanks
(This post was last modified: 2015-10-20 22:51 by nestorkg.)
find quote
blenni Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #319
Hi,

I have a problem with your addon.
I can start it on my HTPC and I can the see categories ("Sender in Ihrer Nähe", "Tipps der Redaktion", ...). But I cannot select one of the categories, if I try, nothing happens.
On another PC it is working without a problem (both on KODI 15.2)

I already tried reinstalling and deleting the folder in Kodi userdata.

Can you please help me?

Thank you.
(This post was last modified: 2015-11-08 17:19 by blenni.)
find quote
adamleafs87 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Oct 2015
Reputation: 0
Post: #320
I've also been having the exact same issue as described above since yesterday.
find quote
blenni Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #321
A fresh installation of Kodi solved my problem.
find quote
venik212 Offline
Junior Member
Posts: 34
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #322
I am using the RADIO addon with kodi 15.2 on an Intel NUC5i5RYK running Mint 17.3/Cinnamon 2.8. I like it and use it a lot, but I have a recurring problem with one particular station: a campus radio station (WKCR.org), which broadcasts from Columbia university in New York City. Very often (but not every time!) the station fails to play. Other stations play just fine, but WKCR fails repeatedly. What can I do?
(This post was last modified: 2015-12-29 21:51 by venik212.)
find quote
Chad_H Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Jun 2015
Reputation: 0
Post: #323
(2012-01-09 14:58)sphere Wrote:  Hi,
[Image: icon.png]

snip

If and when you release another update, could you please add a radio station.

88.7 CIMX
It's a Canadian station that broadcasts to Detroit USA. Most listeners know it as 89X.

Here is a link to their live internet feed - http://www.89xradio.com/Music/Listen-Live
find quote
techguyone Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Jan 2016
Reputation: 0
Post: #324
Cant get it to install. On Android or Windows, either 14.2 or 15.2

error log says this: 15:02:54 T:9844 ERROR: CAddonInstallJob[plugin.audio.radio_de]: failed to download special://home/addons/packages/plugin.audio.radio_de-2.3.1.zip[/COLOR]

Is a kodi server down or something else? Is there another source other than the built in kodi one.
find quote
garydebergerac Offline
Member
Posts: 50
Joined: Mar 2013
Reputation: 0
Post: #325
Is this not working for anyone else? All of a sudden, the one saved stream that I listen to no longer plays. If I go to the source page, it plays fine. Source is KTCK 1310.
find quote
mrsfixit Offline
Member
Posts: 50
Joined: Oct 2015
Reputation: 0
Post: #326
(2016-01-04 17:50)garydebergerac Wrote:  Is this not working for anyone else? All of a sudden, the one saved stream that I listen to no longer plays. If I go to the source page, it plays fine. Source is KTCK 1310.

I can't get any of the streams I try with this addon to work either on Kodi 15. I wound up uninstalling it. Undecided

I'm down to 2 internet radio streaming addons now, and who knows how long they'll last.

I'm kind of thinking the handwriting is on the wall as far as Kodi is concerned. Both video and audio streaming addons have been dropping like flies. All the good addons are disappearing fast.

I'm thinking it's time to replace my RPi's with computers capable of running a full OS so I can use a browser to watch YouTube etc and listen to online radio... Undecided

Too bad. :-[
find quote
Phyxius Online
Junior Member
Posts: 44
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
Post: #327
Hi there,

I was looking for a way to add station radio logo, because they are missing (at least for the ones I am listening to).

Could some be so kind and explain to me how to do this.

Thank you in advance
(This post was last modified: 2016-01-25 17:33 by Phyxius.)
find quote
merzydotz Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Jan 2016
Reputation: 0
Post: #328
Station 97.5 virgin radio London is on the list but it is silent when selected
find quote
rickyroqy Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Feb 2016
Reputation: 0
Post: #329
Hi really like the add-on. Just can't seem to figure out how the Add custom radio works. Specifically what needs to be put in as stream url? Do I need a .mp3, .pls, .strm? Can you provide some insight please?

Trying to add an oldie station http://www.megatoncaferadio.com/. Or do they need to register themselves with rad.io?

Thanks for any help, thoughts, suggestions.

Cheers
Rick
find quote
Post Reply