[RELEASE] Artist Slideshow 1.3.0 addon (with skin and addon integration)

  Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 4.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
msfc Offline
Member
Posts: 93
Joined: Nov 2010
Reputation: 0
Post: #1981
(2017-02-19 06:19)pkscout Wrote:  
(2017-02-19 06:03)msfc Wrote:  Do you have any plan to add back support for bios, etc? I'm really missing them.

Probably not. The new Estuary layout leaves much less unclaimed space (remember that I have to leave space for the album art if the user brings that up).
The space is not that much smaller and is mostly due to the text and album art being larger. One possibility it to put the bio on the right. If you shorten the 3 text fields for artist, album and track title you can free some more vertical space for it. Personally I wouldn't be bothered if the artwork of the artist's other albums were not displayed. There is plenty of space for the bio without covering the art for the current album

Quote:I honestly wouldn't use a visualization and AS together. As you've found, it technically works, but I find it mostly looks like crap. I'm unable to duplicate the issue with the images blending with the background. I know you're doing a git sync to get my skin. That is neither recommended nor supported. I remember there was a problem at one point with the image blending, but I fixed it. The only thing I can figure is that your git sync didn't get everything correctly. I HIGHLY recommend you download the repo linked in the AS wiki and then use it to install my Estuary mod.
I could not find a link in the AS wiki for Estuary mods only for earlier skins. The link in http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=303946 has been broken. It currently points to https://github.com/pkscout/repository.sk...-1.1.0.zip which is for Helix. Also I have not found any full instructions for installing and using your Estuary skin mods.

Anyway a diff of my clone of your git repo with the content extracted from the zip file downloaded from https://github.com/pkscout/repository.sk...p?raw=true shows no differences. So the problem has nothing to do with the way I've installed the mods. BTW look at that link. It is in a branch called helix!!! You certainly aren't making it easy for people to find and install your mods.

The default Estuary background on the full-screen music display has black bars at top and bottom, graduating to a turquoiseish color covering the middle. I have both Use Visualization turned off in the interface preferences and visualization set to none. The default background can clearly be seen blended into the artist images. Since the visualization can be seen, when enabled, it is really not surprising that the static background can also be seen. I can't understand why you aren't seeing it. Perhaps you have a white background. The skin mod needs to disable blending of the artist images.

I would like the artist images to be displayed with replace blending (i.e. no blending). Then I can leave the visualization running so that something nice happens when no artwork is found and I don't have to disable the screen saver. Without visualization running the screensaver kicks in after a few minutes dimming the screen so you can no longer see the artist slideshow.

Quote:The images in the Kodi database are not accessible by addons, at least not as far as I have found. The only way the fanart in your music folders will be accessible is if you set Kodi to use local only OR local/remote images and point AS to your music folder. You also need to check the settings to tell AS to use the fanart.jpg if available. That will pollute your music folder with more images and folders, but if you're OK with that, that will do it.
Thanks for the explanation. I don't want to pollute my music folders so I'll just live with this problem.
(This post was last modified: 2017-02-20 06:03 by msfc.)
find quote
Dave.B Offline
Member
Posts: 58
Joined: Nov 2014
Reputation: 0
Post: #1982
(2017-02-19 02:36)pkscout Wrote:  New BETA available

There's a new beta available in the beta repo that makes the featured artist splitting case insensitive.

@pkscout
Thanks, but the 2nd artists pictures shows only in the small box and not in the background (see screenshot).
If I use other layouts that doesn't have the small box on the left (like layout 3) the 2nd artists picture do not show in the background.

[img][Image: pgF8VSj.png][/img]
find quote
pkscout Offline
Posting Freak
Posts: 1,730
Joined: Jan 2011
Reputation: 56
Location: Honolulu, HI
Post: #1983
(2017-02-20 09:18)Dave.B Wrote:  Thanks, but the 2nd artists pictures shows only in the small box and not in the background (see screenshot).
If I use other layouts that doesn't have the small box on the left (like layout 3) the 2nd artists picture do not show in the background.

Can you check and see if that's true with the current production release? I didn't actually change the way featured artist images are merged, just the logic for the split condition, so I'm pretty sure that's a skin thing but want to confirm. AS merges the artist images into one folder with featured artists, so I have absolutely no idea how someone would split them back out.
find quote
HediSIX Offline
Junior Member
Posts: 14
Joined: May 2015
Reputation: 0
Location: Paris, France
Post: #1984
(2017-02-19 18:40)pkscout Wrote:  The first thing I'd check is that AS is actually installed (as I don't think that stuff migrates from the "standard" version to the Store version). Even if it is installed, you probably have to manually restore all your settings. The other option is to find the userdata folder of your old version and copy that stuff to your Store version. There are a few threads in the Windows forum about where the userdata is stored (if you haven't found it already).

Barring that, I'd need a debug log file.

Sorry, I think I did not explain well Big Grin
I actually did a fresh install after upgrading my computer, so I formated the drive, reinstalled a fresh windows, and then Kodi from the store. So no migration.
I checked, AS is installed in the addons.
I have sent you the log file. I hope it will help.
The only thing I have noted after a quick read is that it looks like the addon is trying to launch the script from the following location:
C:\Users\myUsername\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.artistslideshow\default.py
But this folder does not exist with the UWP version.
find quote
pkscout Offline
Posting Freak
Posts: 1,730
Joined: Jan 2011
Reputation: 56
Location: Honolulu, HI
Post: #1985
(2017-02-20 21:44)HediSIX Wrote:  I have sent you the log file. I hope it will help.
The only thing I have noted after a quick read is that it looks like the addon is trying to launch the script from the following location:
C:\Users\myUsername\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.artistslideshow\default.py
But this folder does not exist with the UWP version.

Unfortunately the debug logging in AS wasn't on, so it wasn't overly helpful. If you go into AS settings and turn that debugging on as well that would help.

As for the UWP path thing, I don't know. What I do know is that there is a little non debug AS logging in the log file, so it is being run even if the log gives the wrong path. I wonder if the UWP version does some internal mapping of paths or something. I'm still running Windows 7 here, so there's no way for me to try with the UWP version. If there are other folks who can either try the UWP version or are using it, I'd love to have you post something.
find quote
Dave.B Offline
Member
Posts: 58
Joined: Nov 2014
Reputation: 0
Post: #1986
(2017-02-20 18:31)pkscout Wrote:  
(2017-02-20 09:18)Dave.B Wrote:  Thanks, but the 2nd artists pictures shows only in the small box and not in the background (see screenshot).
If I use other layouts that doesn't have the small box on the left (like layout 3) the 2nd artists picture do not show in the background.

Can you check and see if that's true with the current production release? I didn't actually change the way featured artist images are merged, just the logic for the split condition, so I'm pretty sure that's a skin thing but want to confirm. AS merges the artist images into one folder with featured artists, so I have absolutely no idea how someone would split them back out.

OK problem solved when I changed to "slideshow + viewing" option. In "artists fanart + viewing" option the problem still exists.
[img][Image: wcR4ehN.png][/img]
find quote
HediSIX Offline
Junior Member
Posts: 14
Joined: May 2015
Reputation: 0
Location: Paris, France
Post: #1987
(2017-02-20 23:33)pkscout Wrote:  Unfortunately the debug logging in AS wasn't on, so it wasn't overly helpful. If you go into AS settings and turn that debugging on as well that would help.

As for the UWP path thing, I don't know. What I do know is that there is a little non debug AS logging in the log file, so it is being run even if the log gives the wrong path. I wonder if the UWP version does some internal mapping of paths or something. I'm still running Windows 7 here, so there's no way for me to try with the UWP version. If there are other folks who can either try the UWP version or are using it, I'd love to have you post something.

Ok, I have sent you another one with the debug option for the addon activated Confused
find quote
pkscout Offline
Posting Freak
Posts: 1,730
Joined: Jan 2011
Reputation: 56
Location: Honolulu, HI
Post: #1988
(Yesterday 19:29)HediSIX Wrote:  
(2017-02-20 23:33)pkscout Wrote:  Unfortunately the debug logging in AS wasn't on, so it wasn't overly helpful. If you go into AS settings and turn that debugging on as well that would help.

As for the UWP path thing, I don't know. What I do know is that there is a little non debug AS logging in the log file, so it is being run even if the log gives the wrong path. I wonder if the UWP version does some internal mapping of paths or something. I'm still running Windows 7 here, so there's no way for me to try with the UWP version. If there are other folks who can either try the UWP version or are using it, I'd love to have you post something.

Ok, I have sent you another one with the debug option for the addon activated Confused

I'm seeing two odd things in the log:

1- I see where AS says it is starting to look for remote images, but then the very next line in the log says "no images found." I think they only time that will happen is if you turn off all the remote image sources (which you might have done on purpose, that's fine).

2- When it goes to find local images, I see it looking in Artistname/extrafanart. There's nothing else in the path. I think that would only happen if you enable local artwork in the settings but don't provide the root path to your images (i.e. E:\Kodi\artistimages\ or something like that).

I'd suggest you check you settings. Feel free to screen shot them and post them here if you'd like an assist.

In the meantime, I'm really curious about the file path information in the logs. Just about every log line (not just the AS ones) that references a folder path references the path the stand alone Kodi would use, not the path the Windows Store one uses. I'll post something in the development support area and see if anyone has any thoughts.
find quote
Post Reply