Linux - Problems with updated nvidia driver 295.40

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
BaerMan Offline
Senior Member
Posts: 147
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Location: Berlin, Germany
Question  Problems with updated nvidia driver 295.40
Post: #1
Hi there

today I updated to current nvidia binary driver 295.40 (from 295.33) and using that driver xbmc starts but doesn't display anything. I can navigate the menu (I can hear the clicks when navigating) but screen stays dark. I tried several tricks such as deleting the guisettings.xml in case there were some broken config settings but without success and I can find no error messages at all, neither in XBMC's logfile nor in system logs. Interestingly I can start an X-Session without any problems, so I guess it's related somehow to XBMC itself. Now I reverted back to driver 295.33 and all is fine again.

System:
Ubuntu Lucid 10.04.4 with kernel 2.6.38-14
GPU: GeForce 6150 LE
Display: Flatscreen connected via HDMI
XBMC 11.0 Git:Unknown from ppa.launchpad.net/alexandr-surkov/xbmc/ubuntu (installation date should have been 2012-03-24)

XBMC starts as standalone app from console without X and there were several reboots after installation of driver.

If you need more info or a logfile please tell me.

EDIT: just saw that kernel driver 295.40 doesn't depend on "agpgart" anymore while 295.33 does. Probably that's an important one?
(This post was last modified: 2012-04-12 22:51 by BaerMan.)
find quote
XbmArchLin Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #2
I have a nvidia 6200 pci that does not work with 295.40 , had to downgrade to 295.33 and it works great . There are others over here with the same Problems with 295.40 . https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=139535
find quote
XbmArchLin Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #3
This problem has been Solved by upgrading to 295.49 .
find quote
BaerMan Offline
Senior Member
Posts: 147
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Location: Berlin, Germany
Post: #4
Am now running on driver 302.07 and it works fine. Smile
find quote
jawilljr Offline
Senior Member
Posts: 189
Joined: Jan 2010
Reputation: 5
Post: #5
I used x-swat:

Code:
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
sudo apt-get update
sudo apt-get install nvidia-current libvdpau1

x-swat has the latest 295.53 drivers.

Jerry
find quote
tronic Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: May 2012
Reputation: 0
Post: #6
(2012-05-18 01:07)jawilljr Wrote:  I used x-swat:

Code:
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
sudo apt-get update
sudo apt-get install nvidia-current libvdpau1

x-swat has the latest 295.53 drivers.

Jerry

Hi Jawilljr.

Good tip, as those drivers have been working great with GTX 460.Cool
(This post was last modified: 2012-05-18 10:19 by tronic.)
find quote