Use ArcSoft codec for AVC (HD)

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
themaster1 Offline
Member
Posts: 68
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #1
I have Eden 11 and i wanna use the arcsoft codec to play HD streams because it's on xbmc currently (mosaic)

Some time ago i tried the xbmc Dsplayer version where i could tweak such a thing (playercorefactory.xml, mediasconfig.xml etc..)
With Eden i tried today but it's not working perhaps it's a syntax problem in the xml i don't know.
I give you the CLSID for Arcsoft, if someone can show me the right syntax perhaps

Arcsoft Video Decoder
{B793E9A8-C53E-4845-9DE9-C32326EACCAD}

C:\PROGRA~2\COMMON~1\Arcsoft\MPEGEN~1\ASVid.ax


thank you
find quote
kricker Online
Team-XBMC QA Specialist
Posts: 3,512
Joined: Apr 2004
Reputation: 20
Location: Knoxville, TN
Post: #2
Did you get a DSplayer version of Eden?

Read this before using these builds.
XBMC win32 SVN builds
Changelog
find quote
themaster1 Offline
Member
Posts: 68
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #3
it's not possible with the normal version?
If not id need a link to Dl the eden dsplayer version
(This post was last modified: 2012-05-10 03:02 by themaster1.)
find quote
kricker Online
Team-XBMC QA Specialist
Posts: 3,512
Joined: Apr 2004
Reputation: 20
Location: Knoxville, TN
Post: #4
No it is not possible with the official release. XBMC's video player is based off of ffmepg. It is not a DirectShow based player. I do no know i there is a DS version of Eden. You best bet is to check the DSplayer thread for that info.

Read this before using these builds.
XBMC win32 SVN builds
Changelog
find quote
themaster1 Offline
Member
Posts: 68
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #5
Ok i have installed it and once again it don't seem to work, i have placed playerfactory.xml, advancedsettings.xml, filtersconfig.xml, mediasconfig.xml in the folder portable data > userdata (i use xbmc dsplayer in portable mode to test)

Could you show me the right syntax maybe ? Or what did i do wrong

I want to use the dsplayer but with the arcsoft codec (see my previous post) not the default codec for HD videos (avc1, x264, h264) for .ts .mp4 .mkv filetypes mainly
find quote
kricker Online
Team-XBMC QA Specialist
Posts: 3,512
Joined: Apr 2004
Reputation: 20
Location: Knoxville, TN
Post: #6
Sorry, I don't use the DS player build. Your question would be better served if asked in the DS player thread, so other users of that branch will see it.

Read this before using these builds.
XBMC win32 SVN builds
Changelog
find quote
MONSTA Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Location: Russia
Post: #7
I've used Arcsoft decoder in the DS Player (with LAV filters build) not for long.You need to register "ASVid.ax" in the system and add an entry in filtersconfig,like this:
<filter name="arcsoftvideodec" type="videodec">
<guid>{B793E9A8-C53E-4845-9DE9-C32326EACCAD}</guid>
<osdname>ArcSoft Video Decoder</osdname>
</filter>
and change the rules in mediasconfig:
<rule filetypes="ts|mpeg|mpg|m2ts">
<source filter="lavsource" />
<splitter filter="lavsplitter" />
<video filter="arcsoftvideodec" />
<audio filter="mpaaudiodec" />
</rule>
the same for mkv,mp4 etc.,if you need.
p.s. Although I don't really understand the meaning of use it to mkv . This decoder is very limited to non-standard encoding video.Interesting mainly for interlaced video and mpeg2 dxva on graphics cards AMD with UVD2
(This post was last modified: 2012-05-10 18:58 by MONSTA.)
find quote
themaster1 Offline
Member
Posts: 68
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #8
I had no luck thus far Monsta
find quote
MONSTA Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Location: Russia
Post: #9
Try this http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...#pid975895
next like in my post above. –†ut "ASVid.ax" in a separate folder, register it.Also you must to send some files into system32 :
checkactivate.dll
checkcommon.dll
magcore.dll
magpcmac.dll
maguiengine.dll
maguiinter.dll
active.dat
asvc1vid.dll
I just don't know how you do that.Was decoder pulled out of a TMT or something else?Hard to help when so little information
find quote
themaster1 Offline
Member
Posts: 68
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #10
The problem don't concern the dll or registering, the codec work with other software, the problem is with DSplayer really
find quote
MONSTA Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Location: Russia
Post: #11
Really? Explain to me why then it works for me? Big Grin
[Image: 6ff00e132c52t.jpg]
I don't just write, I did it.
find quote