HOW-TO Compile Tvheadend & HDHomerun on Synology NAS

  Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
aisman Offline
Senior Member
Posts: 162
Joined: Apr 2013
Reputation: 6
Location: Russia
Post: #46
(2013-04-28 13:46)Cassiel Wrote:  Thanks a lot aisman, could you please provide a 3.4 stable build for Synology ARM? Smile

Get it Smile
find quote
Cassiel Offline
Senior Member
Posts: 231
Joined: Jan 2013
Reputation: 4
Location: Germany
Post: #47
(2013-04-28 21:34)aisman Wrote:  
(2013-04-28 13:46)Cassiel Wrote:  Thanks a lot aisman, could you please provide a 3.4 stable build for Synology ARM? Smile

Get it Smile
Awesome, thanks! Smile
find quote
Shermer321 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: May 2013
Reputation: 0
Post: #48
I am a noob... But from what I understand the drivers on the first page do not work on the latest DSM? Is this correct?
(This post was last modified: 2013-05-22 20:22 by Shermer321.)
find quote
ztas Offline
Member
Posts: 77
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #49
(2013-05-01 15:59)Cassiel Wrote:  
(2013-04-28 21:34)aisman Wrote:  
(2013-04-28 13:46)Cassiel Wrote:  Thanks a lot aisman, could you please provide a 3.4 stable build for Synology ARM? Smile

Get it Smile
Awesome, thanks! Smile

I have the TVHeadEnd running on my 210j, I cant figure out on the EPG using xmltv. I' trying to use the xml from mc2xml.exe though!!

Any help would be appreciated.

Synology 210j NAS + TvHeadend + HDHomeRun + Raspbmc
find quote
steffe65 Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Oct 2009
Reputation: 0
Location: Athens
Post: #50
(2013-04-28 21:34)aisman Wrote:  
(2013-04-28 13:46)Cassiel Wrote:  Thanks a lot aisman, could you please provide a 3.4 stable build for Synology ARM? Smile

Get it Smile

Hi aisman,
I installed the version in the link above on my DS411j, but the new version does not recognise my TV stick anymore. The previous version 3.18.. did recognise the same stick. What could be wrong?
find quote
aisman Offline
Senior Member
Posts: 162
Joined: Apr 2013
Reputation: 6
Location: Russia
Post: #51
(2013-06-09 16:13)steffe65 Wrote:  
(2013-04-28 21:34)aisman Wrote:  
(2013-04-28 13:46)Cassiel Wrote:  Thanks a lot aisman, could you please provide a 3.4 stable build for Synology ARM? Smile

Get it Smile

Hi aisman,
I installed the version in the link above on my DS411j, but the new version does not recognise my TV stick anymore. The previous version 3.18.. did recognise the same stick. What could be wrong?

Hi!

Did you try the new release 3.4 of synocommunity? How does it work? Is there the same problem? Anyway, fresh master.
find quote
brownandi Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Post: #52
Same Problem here.

With 3.5.96 everything works fine. With .201 No hardware present!

I'm using Sundtek DVB-C Stick.
find quote
brownandi Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Post: #53
Correction:

After a deinstallation and a fresh new installation, the hardware is present!
find quote
aisman Offline
Senior Member
Posts: 162
Joined: Apr 2013
Reputation: 6
Location: Russia
Post: #54
(2013-06-10 17:05)brownandi Wrote:  Same Problem here.

With 3.5.96 everything works fine. With .201 No hardware present!

I'm using Sundtek DVB-C Stick.

ok, lets try it.
find quote
brownandi Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Post: #55
Thanks for your work!

As I said above, after a fresh start, the hardware is present and everything works.

But an update from Version .96 to 201 isn't working. And most sadly downgrading back to .96, too.

Because of that I had to start over.


I hoped that the upgrade to Version .201 is improving HD CPU Usage of descrambled channels. But nothing changed. Still 99% at HD and between 5% and 8% at SD.
find quote
aisman Offline
Senior Member
Posts: 162
Joined: Apr 2013
Reputation: 6
Location: Russia
Post: #56
In order not to do all over again, save the "var" folder from /volume1/@appstore/tvheadend to any place, so after next installation you'll just copy the settings and enjoy Smile

As for the CPU - until then I can not do anything, waiting for code updates.
(This post was last modified: 2013-06-11 14:40 by aisman.)
find quote
brownandi Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Post: #57
(2013-06-11 14:40)aisman Wrote:  In order not to do all over again, save the "var" folder from /volume1/@appstore/tvheadend to any place, so after next installation you'll just copy the settings and enjoy Smile

Yeah. I sadly forgot that.
find quote
MarQuez Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: May 2013
Reputation: 0
Post: #58
Hi Aisman,

You every found the time to build a x86 version with hdhomerun support?
Would be nice to use the hdhomerun on my ds412+.

edit:

Found some info on other forums that no one has made i so far to compile for x86 based devices. So i think i will send my ds412+ back and order a 413 because tvheadend is available for this device. only question is the hdhomerun also available for the ds413?


Regards,

MarQuez
(This post was last modified: 2013-06-26 23:26 by MarQuez.)
find quote
aisman Offline
Senior Member
Posts: 162
Joined: Apr 2013
Reputation: 6
Location: Russia
Post: #59
Hi, MarQuez,

Unfortunately I can't answer for sure, but I have 413 + with ppc. The fact is that I don't have any DVB, and I can't test this. Also I know that hdhomerun + tvheadend = pain.
(This post was last modified: 2013-06-28 00:07 by aisman.)
find quote
MarQuez Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: May 2013
Reputation: 0
Post: #60
If someone tested the combination of a 413 + hdhomerun tuner can the tell if they had success with this.

Last thing i could do is sell my hdhomerun and buy or 2 sundtek dvb-c usb sticks which should work out of the box with tvheadend.

Would be perfect combi synology nas and pvr in one device.
(This post was last modified: 2013-06-28 18:01 by MarQuez.)
find quote
Post Reply