XBMC v12 (Frodo) upgrade FAQ

  Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
ghostelement Offline
Fan
Posts: 444
Joined: Sep 2010
Reputation: 3
Location: Portland, Oregon
Post: #46
(2012-11-25 09:25)Ned Scott Wrote:  The updating notes for MySQL users is now done: HOW-TO:Sync multiple libraries/Upgrading XBMC to v12

Thoughts? Anything missing or should be changed?

Do you have to remove the stuff from your advancedsettings.xml file at any point in this process? That would be a good thing to note.

[Image: tgdb-buttonlogosmall.png]
thegamesdb.net - An open video games database.
scottbrant.net - Blog
find quote
uNiversal Offline
Out of Memory
Posts: 5,775
Joined: Oct 2012
Reputation: 143
Location: Binary pulsar
Post: #47
I did the file manager page and the favourites page and some other pages bits and pieces.. Go see..
uNi
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Favourites

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Filemanager

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Video_library

Thats only a start.

uNi
(This post was last modified: 2012-11-29 01:08 by uNiversal.)
find quote
legallyhomeless Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Aug 2012
Reputation: 1
Post: #48
Has the home theater experience been implemented? Also, it would be cool if there was a way to update XBMC without having to redo all of the settings and adding sources. I'm sorry if there is a better place for this post.
find quote
uNiversal Offline
Out of Memory
Posts: 5,775
Joined: Oct 2012
Reputation: 143
Location: Binary pulsar
Post: #49
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Main_Page

Look at the FAQ, to your platform/Os

uNi
find quote
Ned Scott Offline
Team-Kodi Wiki Guy
Posts: 21,898
Joined: Jan 2011
Reputation: 289
Location: Arizona, USA
Post: #50
(2012-11-29 01:51)legallyhomeless Wrote:  Has the home theater experience been implemented?

I have no idea what you're asking here...

Quote:Also, it would be cool if there was a way to update XBMC without having to redo all of the settings and adding sources. I'm sorry if there is a better place for this post.

XBMC is already like that, and it's mentioned in the FAQ. User settings are kept in a different location than the XBMC application. All you have to do is install the newer version of XBMC over the older one, and all the old settings are carried over to the new version.

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote
legallyhomeless Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Aug 2012
Reputation: 1
Post: #51
I guess it is called "cinema experience" now. What I mean is...

Before we had to edit a few lines of code on a few different files in order to get the script to show up when you hit the information button on a movie.
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=87563

I know there was a poll to get his implemented into a build but I am just wondering if anyone has decided to do it yet. It makes for a more complete home theater experience with trailers, trivia, custom intros, etc.

Thanks Smile


edit: just found this on the link I posted above

"The script will not be able to control the Auto Refresh adjustment in Frodo. This is due to the fact XBMC Devevlopers have removed HTTP API(an old method of controlling XBMC, it has been on the chopping block for the last two years.) "

Bummer dudes.
(This post was last modified: 2012-11-29 05:50 by legallyhomeless.)
find quote
uNiversal Offline
Out of Memory
Posts: 5,775
Joined: Oct 2012
Reputation: 143
Location: Binary pulsar
Post: #52
The polll was for features of the HTE and there is a list of skins that support it, confluence is not one of them.

uNi
find quote
gmaslin Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Nov 2012
Reputation: 0
Post: #53
I am introducing a friend to XBMC and am a relatively new user myself so I have some questions:

First the hardware description: P3-900Mhz, 768MB RAM, Open GL 1.3 GPU w/GLSL, 120GB disk, ISA AWE64 or other ISA sound card.
I know its ancient but its quiet and it all works properly, even the sleep mode. What do I need to know?
1. Will this setup do 1080i and stereo sound well with Frodo?
2. What disto should I run it on if I want only youtube and URL streaming?
3. Has anyone done a howto on such ancient hardware (ISA sound, AGP graphics, ATAPI storage, etc.)?
find quote
Ned Scott Offline
Team-Kodi Wiki Guy
Posts: 21,898
Joined: Jan 2011
Reputation: 289
Location: Arizona, USA
Post: #54
(2012-11-30 03:51)gmaslin Wrote:  I am introducing a friend to XBMC and am a relatively new user myself so I have some questions:

First the hardware description: P3-900Mhz, 768MB RAM, Open GL 1.3 GPU w/GLSL, 120GB disk, ISA AWE64 or other ISA sound card.
I know its ancient but its quiet and it all works properly, even the sleep mode. What do I need to know?
1. Will this setup do 1080i and stereo sound well with Frodo?
2. What disto should I run it on if I want only youtube and URL streaming?
3. Has anyone done a howto on such ancient hardware (ISA sound, AGP graphics, ATAPI storage, etc.)?

Please start a new thread for this. This thread is about working on an FAQ page to help users upgrade from XBMC v11 to XBMC v12.

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote
gmaslin Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Nov 2012
Reputation: 0
Post: #55
Noted, I put it here.
find quote
Davidja Offline
Member
Posts: 74
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #56
I've set up frodo whilst keeping Eden (renamed Eden in Program and Userdata).
My problem is that I have lost all my movies. It does a scan through them all (very quickly 250 in 3 mins) but adds none, interestingly the TV Shows (also done quick) are all fine.
I've tried removing and re adding the sources but with no success, any idea whats happened?
(This post was last modified: 2012-11-30 20:32 by Davidja.)
find quote
Ned Scott Offline
Team-Kodi Wiki Guy
Posts: 21,898
Joined: Jan 2011
Reputation: 289
Location: Arizona, USA
Post: #57
Are you using IMDB as a scraper for movies? I heard they're having some issues lately that should be fixed once the scraper add-on gets updated (if it hasn't already).

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote
firefox27 Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Sep 2012
Reputation: 0
Post: #58
hey there, did my upgrade to frodo 12 beta but for some reasons my video devil is not playing but its playing thru Eden???any idea...thank you...Wink
find quote
lee1976 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #59
Hello Hoping someone could help me please i am running edan 11.0 and my imdb addon is broken if i update to the new beta 12.0 will i lose all my thumbnails and farnarts for my movie collection ? any help on this would be very much appreciated. many thanks
find quote
Davidja Offline
Member
Posts: 74
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #60
Not sure Frodo helps you in this instance, I cant get IMDB working, I dont think the developer has updated IMDB for Frodo yet.
However if you want another install have a look here http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=146166 I followed PatK's advice whichj worked well for me. That way you keep your working version intact while trying Frodo. Hope this helps.
(This post was last modified: 2012-12-03 17:35 by Davidja.)
find quote
Post Reply