[Release] Keymap Editor (configure remote in GUI)

  Thread Rating:
  • 5 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
eoghan Offline
Member
Posts: 77
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #196
Im having trouble mapping only 2 buttons on my vrc-1100 remote.The internet button with e wont register and the yellow pvr button. Any workaround for this. Ive looked at guides and wikis but i cant figure it out.

Zotac Zbox id41 Intel Atom d525 nm10 1.8ghz openelec
find quote
mcowher Offline
Member
Posts: 54
Joined: Sep 2005
Reputation: 0
Post: #197
I had this app working just great with Kodi in Openelec, but recently, I can no longer get past the "Edit Key" step. When I select Edit Key, it takes me right back to "Select the action to assign a key" without ever asking me to press a key on the remote.

I suspect this problem started after an Openelec upgrade. I'm running Openelec 5.0.8 Generic .x86_64 which is Kodi 14.2 Helix.

Again, this app worked perfectly until about a month ago. I've tried erasing all .xml files from the keymaps directory and starting all over, but it doesn't help.

There are no errors in the kodi.log around the time I'm trying to Edit Keys.

XP Pro SP3 - Intel G45 - Core 2 Duo 2.66GHz - 2GB RAM - Intel GMA X4500HD Video - MCE Infrared - Adesso WKB-4000US RF Keyboard
find quote
jp2code Offline
Senior Member
Posts: 132
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Location: Longview, TX [USA]
Post: #198
So, how do I remove the values that are in here?

[Image: ahP87RT.png]

It seemed to work best when those fields were blank (like the other fields), but I don't know how to go about clearing a row.

Does anyone know how to clear an entry?
find quote
c128 Offline
Junior Member
Posts: 16
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #199
I'm using OpenElec 5.0.8 with Keymap Editor 1.0.9 and a genuine Microsoft MCE remote (with the coloured buttons).

I'd like to map the Context Menu to one of the coloured buttons so that it brings up the Context Menu everywhere, but particularly on entries in the TV "Recordings" window.

However...wherever I set up one of these buttons it doesn't seem to respond as I'd expect i.e.:

Global -> Navigation -> Context Menu (originally "c"): Doesn't work in "Recordings", does work on files in Music.
PVR -> Navigation -> Context Menu (originally unassigned): Does nothing
PVR -> Windows -> Open Context Menu (originally unassigned): Does nothing

I'm probably missing something obvious :-)

How do I map a button to bring up the Context Menu (as "c" on the keyboard does) everywhere, including on a recording in the TV "Recordings" window?
(This post was last modified: 2015-04-25 18:21 by c128.)
find quote
GhoudiOnPi Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: May 2015
Reputation: 0
Post: #200
@c128: I'm exactly in the same situation, just with OpenElec 5.95.1 on a Raspberry Pi, but same Remote Control.

Would you mind to share your solution?
find quote
jp2code Offline
Senior Member
Posts: 132
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Location: Longview, TX [USA]
Post: #201
I'd like to know how to reset the Keymap Editor.

I can log in as the Administrator on the PC, launch XBMC as Administrator, go to Reset To Default, Save, then Reboot - but my volume keys still do not work.

I would try uninstalling/reinstalling XBMC, but I have about 10 different drives that need to be configured, then I'd have to reconfigure the PVR clients - and I'm still not guaranteed that this is going to fix the problem.
find quote
c128 Offline
Junior Member
Posts: 16
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #202
(2015-05-11 15:58)GhoudiOnPi Wrote:  @c128: I'm exactly in the same situation, just with OpenElec 5.95.1 on a Raspberry Pi, but same Remote Control.

Would you mind to share your solution?

I'm afraid I don't have a solution - can't seem to get this to work. I've currently resigned myself to using the separate keys that are mapped by default to do what I want to do (e.g. "Clear" to delete a recording). But, really, I'd like to get the Context Menu mapped globally to a button.
find quote
GhoudiOnPi Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: May 2015
Reputation: 0
Post: #203
@c128: Is it possible to map the 'Context Menu' for Movies and TV Shows only (not globally)? This two are the most needed places for me, to adjust a wrong entry or just to delete a Movie/TV Show from the library with my Remote Control.
find quote
bluenote Offline
Fan
Posts: 399
Joined: May 2010
Reputation: 0
Post: #204
This is really useful. I'd really like to see this able to add a second key to a particular function rather than just edit.
thanks
find quote
jp2code Offline
Senior Member
Posts: 132
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Location: Longview, TX [USA]
Post: #205
I would still really like to get someone to work with me on getting the volume controls working on our remote.

They used to work - until I tried to "fix them" using the MCE Remote plug-in (I didn't realize my remote was a non-MCE Remote, or that there even was such a thing). I applied the "Restore to Default" and even uninstalled the MCE Remote plug-in.

[Image: JEgrLDN.png]

Since that point, no amount of editing on the Keymap Editor seems to do any good.
find quote
sconly Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: May 2015
Reputation: 0
Question  RE: [Release] Keymap Editor (configure remote in GUI)
Post: #206
I'm new to this util but have managed to remap a few buttons (on mce remote), which seemed to have been successful.

Now what I really need to do is, when on live tv, is to remap a button to end time-shifting (paused or rewound) and return to the 'live' program'. Where abouts in the gui do I need to go?

Thanks.
find quote
ipguy Offline
Senior Member
Posts: 130
Joined: May 2007
Reputation: 1
Post: #207
I might just be to stupid to use it but are there any instructions on how to use this?

I'm trying to remap my MCE remote keys for a few buttons

The green button should take me to the kodi main menu
The record button should record the current listing I'm on in the guide
The recorded TV button should take me to the list of recorded TV shows

Just wondering how to do this?
(This post was last modified: 2015-06-06 12:17 by ipguy.)
find quote
Post Reply