No channel icons on frontends

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
txcas Offline
Junior Member
Posts: 20
Joined: Aug 2013
Reputation: 0
Post: #1
I am don't know if this is a bug on the backend or frontend. I have MythTV 0.27 on the backend and Frodo with cmyth 1.6.12 on the frontends. The frontends are running OpenELEC. On the Myth backend I downloaded all the icons for my channels. Since the upgrade to 0.27 they no longer come down to the frontends when Live TV is configured. I am pretty sure this was working on 0.26. After digging around I found that all the jpg files for the icons came down to /storage/.xbmc/userdata/addon_data/pvr.mythtv.cmyth/cache/channels as 0 byte files. If I copy the channels folder from the backend to the frontend cache folder, the icons get displayed correctly. I repro'd the same issue on the latest Gotham monthly build running on Windows.
find quote
atpage Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #2
I see the same behavior you described with cmyth 1.8.12 and 1.8.13 on Raspbmc (frodo) and on XBMC (x64, gotham) with a 0.27 backend. mythfrontend 0.27 picks up the icons no problem, so this is definitely cmyth-specific. You are correct that this was not a problem in 0.26. In fact, icons that cmyth downloaded from my 0.26 backend before I upgraded it are still visible. New icons from 0.27 are created as 0B files, as you observed, and can be fixed by manually replacing them with the correct files.

One thing I noticed in the backend channel setup is that 0.27 uses relative pathnames for the channel icon location, where in 0.26 I'm pretty sure it used the absolute path name. i.e. in 0.26 maybe an icon was specified as '/home/myth/.mythtv/channels/icon.jpg' where in 0.27 it's just 'icon.jpg'.
find quote
rceccleston Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #3
I too am experiencing the same issue with Gotham on Android and 0.27 back end.
find quote
janbar Offline
Fan
Posts: 381
Joined: Sep 2012
Reputation: 25
Location: France
Post: #4
Currently i am working to resolve this issue. Since 0.27 a new storage group exists to store icon.

Regards
find quote
janbar Offline
Fan
Posts: 381
Joined: Sep 2012
Reputation: 25
Location: France
Post: #5
fixed with PR https://github.com/fetzerch/xbmc-pvr-addons/issues/161
find quote
rceccleston Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #6
(2013-12-15 01:49)janbar Wrote:  fixed with PR https://github.com/fetzerch/xbmc-pvr-addons/issues/161

Cool, well done, thank you.

How would I implement this fix on Android? Thanks.
find quote
atpage Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #7
(2013-12-15 01:49)janbar Wrote:  fixed with PR https://github.com/fetzerch/xbmc-pvr-addons/issues/161

Thank you!
find quote
allan87 Offline
Fan
Posts: 380
Joined: Jun 2013
Reputation: 1
Post: #8
Well, this is what I get with myth .27 backend and myth plugin v1.9.14 - a bunch of these for every channel:
Code:
02:18:36  90.029930 T:3057005360   ERROR: COMXImageFile::ReadFile /storage/.xbmc/userdata/addon_data/pvr.mythtv.cmyth/cache/channels/cbc_tv_ca.jpg m_image_size zero
02:18:36  90.033966 T:3057005360  NOTICE: LoadJpeg: unable to load /storage/.xbmc/userdata/addon_data/pvr.mythtv.cmyth/cache/channels/cbc_tv_ca.jpg
In fact, the /cache/channels directory does contain files for each channel, named the same as the files in the myth backend's channel directory, but the files are all empty (0 bytes)
find quote
Bitboy Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Dec 2013
Reputation: 2
Location: Germany
Post: #9
I can confirm allan87's issue but i don't get these lines in the log. I only noticed that if the channels icons are missing in the plugins cache directory, empty files are created during startup.
find quote
allan87 Offline
Fan
Posts: 380
Joined: Jun 2013
Reputation: 1
Post: #10
I may have configured something for additional logging. You can still look in /storage/.xbmc/userdata/addon_data/pvr.mythtv.cmyth/cache/channels/ and see if the jpg files in there are also empty (0 bytes).

This directory also shows up under SMC filesharing as userdata/addon_data/pvr.mythtv.cmyth/cache/channels/
(This post was last modified: 2014-03-06 22:28 by allan87.)
find quote
Bitboy Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Dec 2013
Reputation: 2
Location: Germany
Post: #11
i only enabled debug logging. Lines look like this:

21:05:39 T:11804 ERROR: AddOnLog: MythTV cmyth PVR Client: FileOps::Process Failed to read file: local: ....\Roaming\XBMC\userdata\addon_data\pvr.mythtv.cmyth\cache\channels\ses_group.​jpg, remote: ses_group.jpg, type: ChannelIcons

And yes the (new) files are empty (0 bytes). New files are channel icons which changes since i used mythtv 0.26. Well as far as i remember.
find quote
rushingjs Offline
Member
Posts: 81
Joined: Mar 2013
Reputation: 0
Post: #12
No icons being pulled in on my ubuntu 12.04 LTS/MythTV .27 + fixes/XBMC Beta setup.

Debug Log: http://xbmclogs.com/show.php?id=151416
(This post was last modified: 2014-03-17 20:08 by rushingjs.)
find quote
rushingjs Offline
Member
Posts: 81
Joined: Mar 2013
Reputation: 0
Post: #13
Just wondering if everybody else is having the same issue? It's not fixed as of BETA 3. Not sure if the latest PVR frontends are even being pulled into those builds (nightly)?

Thanks
find quote
kbaggen Offline
Member
Posts: 56
Joined: Apr 2005
Reputation: 0
Post: #14
I have the issue on mythtv .27 and Gotham (officially relase on Win7)!

XMBC fronend 1.9.16!
Mythbunto 14.04
(This post was last modified: 2014-05-16 14:09 by kbaggen.)
find quote
mikedpitt420 Offline
Junior Member
Posts: 46
Joined: Apr 2014
Reputation: 0
Post: #15
I also have the same issue. Mythbunu 14.04, Myth .27, XBMC Gotham on Win7.
find quote
Post Reply