Gotham Beta TESTING THREAD

  Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
awskip Offline
Junior Member
Posts: 22
Joined: Oct 2007
Reputation: 0
Post: #46
Could someone please have a look at this issue. When playing bluray video on all builds post alpha10 the black levels are elevated. Alpha10 levels are perfect.

Platform: Windows 8.1
GPU: Nvidia Titan

Gotham Beta1

[Image: bmxj7Hu.png]

http://www.xbmclogs.com/show.php?id=143887

Actions in this log were start xbmc navigate to file and play short *.m2ts file.

Gotham Alpha10

[Image: RUItoxy.png]

http://www.xbmclogs.com/show.php?id=143886

Actions the same in this log. Same *.m2ts file

Media info of file http://www.xbmclogs.com/show.php?id=143895
(This post was last modified: 2014-03-06 11:36 by awskip.)
find quote
wsnipex Offline
Team-Kodi Member
Posts: 3,875
Joined: Jun 2011
Reputation: 94
Post: #47
(2014-03-06 04:49)genka Wrote:  After upgrading from Alpha all audio is gone. My hardware is Atom/Ion with Nvidia 304 drivers, OS is XBMCbuntu.

http://www.xbmclogs.com/show.php?id=143803
I looked through the log, nothing obvious jumped out.

that log is incomplete. But I see PulseAudio in there.
find quote
furiqb Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Jul 2013
Reputation: 0
Post: #48
I am getting green screen on my android device. Its not pure green but it lags and green colors come up on screen.. i have audio but no real video..

What is it ?
find quote
cerize Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Feb 2013
Reputation: 0
Post: #49
Hello everyone,

on my side I get the message 'remote share : could not connect to network server .
I use a shared library on mysql .
I started again from scratch . I installed xbmc 13.0 gotham -beta1 git :20140303 - 128426f .
After I installed the advancedsettings file with the same information that I had when Frodo 12.3.
XBMC at startup and creates MyMusic46 Myvideos78 on my remote sql . So far everything is ok.
Then I added the source on the nas my network , I indicate that this is a movie category, then I chose the scrip 'The movie database . Then I update the content .
When I look directly into the tables of the database information is well presented but when I click on the movie menu I get the error message ' remote share : could not connect to network server . If I directly into file I see the contents of the directory .
I tried all available skins without success
I shared library in a long time, I 've never had this problem. Do you have an idea. I hope you forgive me my bad english .
Thank you to all those who could help me .

CeriZe

XBMC is installed on a windows 7 test
My NAS is a synologie
gotham XBMC 13.0 git :20140303 -beta1 - 128426f
http://www.xbmclogs.com/show.php?id=144016

[Image: mini_397728mysql.png]

[Image: mini_248381file.png]

[Image: mini_673000remoteshare.png]
(This post was last modified: 2014-03-06 18:00 by cerize.)
find quote
fritsch Online
Team-XBMC Developer
Posts: 6,633
Joined: Aug 2011
Reputation: 150
Location: Karlsruhe
Post: #50
@genka: Next time, please read at least the release announcement. Also thanks for cutting the start of your log, where the device enumeration is shown: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=PulseAudio
find quote
genka Offline
Junior Member
Posts: 31
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Location: USA
Post: #51
(2014-03-06 14:46)wsnipex Wrote:  
(2014-03-06 04:49)genka Wrote:  After upgrading from Alpha all audio is gone. My hardware is Atom/Ion with Nvidia 304 drivers, OS is XBMCbuntu.

http://www.xbmclogs.com/show.php?id=143803
I looked through the log, nothing obvious jumped out.

that log is incomplete. But I see PulseAudio in there.

Yes, later I thought that I posted the wrong part of the log. Since I don't even have the UI navigation sound, the problem is not related to playing video. This is the beginning of the log:
http://xbmclogs.com/show.php?id=144034
I read Pulseaudio article yesterday. The GUI screenshots probably refer to a full Ubuntu, in XBMCbunutu volume control I don't have these options.
I think my problem is with this:

Code:
pactl list sinks
Sink #0
        State: SUSPENDED
        Name: alsa_output.pci-0000_00_08.0.analog-stereo
              ...
              ...
              ...
pacmd list-sink-inputs
Welcome to PulseAudio! Use "help" for usage information.
>>> 0 sink input(s) available.
But I don't know how to fix it.
Judging from the article, XBMC defaults to PulseAudio even in dedicated XBMC installs. It doesn't explain how to switch back to alsa.
(This post was last modified: 2014-03-06 18:47 by genka.)
find quote
fritsch Online
Team-XBMC Developer
Posts: 6,633
Joined: Aug 2011
Reputation: 150
Location: Karlsruhe
Post: #52
Post full output of pactl list sinks and also tell which device you want to use.

Edit: I am not sure, why you have pulseaudio running on xbmcbuntu

sudo apt-get install pavucontrol will get you a mixer.
(This post was last modified: 2014-03-06 18:41 by fritsch.)
find quote
patseguin Offline
Donor
Posts: 1,435
Joined: Jan 2012
Reputation: 8
Post: #53
Any other complaints of overly bright video? My videos had nice blacks before but now with beta 1 I notice on both my TV's that all videos appear too bright. Is there a setting I have to change or do I manually have to select a new brightness setting somewhere?

Server: Synology Diskstation 1511+ with 8x 3TB drives and DSM 5.0
Main HTPC: Home built Intel core i3, 8GB RAM, Corsair 128GB SSD, nVidia 630GTX, Rii micro keyboard remote, Pioneer VSX-53, Panasonic VT30 65" 3D TV, OpenElec 4.1.2
Bedroom HTPC: Zotac-ID 41 8GB RAM, 128GB SSD, Rii micro keyboard remote, Samsung HW-E550, Sony Google TV, OpenElec 4.1.2
find quote
genka Offline
Junior Member
Posts: 31
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Location: USA
Post: #54
I did a standard install of XBMCBuntu. The only post-install problem I had was with Nvidia drivers. Gotham-alpha worked perfectly. Upgraded to Beta with apt-get upgrade. I didn't do anything unusual. I assumed that switching to Pulseaudio was a Beta feature.
pactl output:
http://xbmclogs.com/show.php?id=144086

Looks like pavucontrol can't be ran from a terminal, I'm on ssh from work now.
find quote
fritsch Online
Team-XBMC Developer
Posts: 6,633
Joined: Aug 2011
Reputation: 150
Location: Karlsruhe
Post: #55
The only device in your pactl is your Analog soundcard - is this the device you want to use? (1)

To clarify here: xbmc does not depend on pulseaudio. It will only use it, if it's already there. Do you need it? (2)

If you don't need it: sudo apt-get remove pulseaudio libasound2-plugins

I marked the questions I have with (1), (2) as you skip answering at most half of them.
find quote
baraclese Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #56
I noticed that audio crossfade does not crossfade when manually switching in the middle of the current track to another track. The crossfade only happens at the end of the current track when xbmc (automatically) switches to the next track.

This is a different behavior from xbmc 12.3 and imho removes a very important use case for the crossfade option.
find quote
Novin Offline
Senior Member
Posts: 228
Joined: Dec 2005
Reputation: 0
Location: Helsingborg, Sweden
Post: #57
Tried Beta 1, crashed immediately upon starting something. Disabling VPDAU & VAAPI is a workaround.

libva info: VA-API version 0.33.0
libva info: va_getDriverName() returns 0
libva info: Trying to open /usr/lib/i386-linux-gnu/dri/nvidia_drv_video.so
libva info: Found init function __vaDriverInit_0_32
libva info: va_openDriver() returns 0


http://www.xbmclogs.com/show.php?id=144166
find quote
fritsch Online
Team-XBMC Developer
Posts: 6,633
Joined: Aug 2011
Reputation: 150
Location: Karlsruhe
Post: #58
Ouh noez.

Please disable VAAPI, that wrapper you use for your nvidia card, causes that issue. Disable VAAPI and keep VDPAU enabled. And post another log.
find quote
awskip Offline
Junior Member
Posts: 22
Joined: Oct 2007
Reputation: 0
Post: #59
(2014-03-06 19:51)patseguin Wrote:  Any other complaints of overly bright video? My videos had nice blacks before but now with beta 1 I notice on both my TV's that all videos appear too bright. Is there a setting I have to change or do I manually have to select a new brightness setting somewhere?

Yes, possibly sounds like the same issue I'm seeing (see post#46). In my testing DVD iso playback is not effected. I'm going to do some more testing tonight and see what/if other file formats are being played back incorrectly.

Is anyone else seeing this?
find quote
genka Offline
Junior Member
Posts: 31
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Location: USA
Post: #60
(2014-03-06 20:59)fritsch Wrote:  The only device in your pactl is your Analog soundcard - is this the device you want to use? (1)

To clarify here: xbmc does not depend on pulseaudio. It will only use it, if it's already there. Do you need it? (2)

If you don't need it: sudo apt-get remove pulseaudio libasound2-plugins

I marked the questions I have with (1), (2) as you skip answering at most half of them.

fritsch, sorry for not answering the questions completely, I was between the tasks at work. I posted the sink list without actually looking in it and didn't notice that it only had analog audio in it- because all AV equipment at home was off. I'll do more troubleshooting when I get home.
Judging from what I read in Wiki, I don't need pulseaudio. I'll start by taking it out.
find quote
Post Reply