Recording timer broken after Gotham upgrade

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
AdamUpNorth Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Dec 2010
Reputation: 0
Post: #1
Hi there.
I upgraded to the final version if Gotham yesterday and noticed that I can no longer set a timer to record a show in XBMC. If I start a recording from a live show, that works fine. But if I try to add a timer to record a show in the future, nothing happens. No error but also no confirmation (which is what I used to get).
I'm running Win 7, NextPVR 3.2.9 and the NextPVR plugin v1.9.7.
find quote
AdamUpNorth Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Dec 2010
Reputation: 0
Post: #2
I've done done playing around and found out that this happens only with the Transparency skin. The confluence skin doesn't exhibit the same issue.
find quote
sub3 Offline
Fan
Posts: 374
Joined: Sep 2012
Reputation: 5
Post: #3
Yeah, sorry that's true. XBMC doesn't have support for timer recording, so I had create my own screens, and I've only added it for confluence at this stage.
find quote
AdamUpNorth Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Dec 2010
Reputation: 0
Post: #4
Ah...good to know. Been using it since my original post. Works great! Thanks for the all the hard work.
find quote
poopyurinal Offline
Junior Member
Posts: 23
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Location: WI
Post: #5
sub3, thanks for prepping this for Gotham. Are there plans to add this functionality to any other skins? Or is that dependent on the developer of other skins? Specifically, I am wondering about Transparency. Right now I can't even set up a single episode recording. To me that is more useful than series recordings. Any thoughts? Thanks again!
find quote
sub3 Offline
Fan
Posts: 374
Joined: Sep 2012
Reputation: 5
Post: #6
(2014-05-27 03:43)poopyurinal Wrote:  sub3, thanks for prepping this for Gotham. Are there plans to add this functionality to any other skins? Or is that dependent on the developer of other skins? Specifically, I am wondering about Transparency. Right now I can't even set up a single episode recording. To me that is more useful than series recordings. Any thoughts? Thanks again!
You should be able to get it going by copying the RecordPrefs.xml from the confluence directory to your skin of choice. It wont match your skin, but it'll at least get you going.

Long term, I'm hoping XBMC is going to add built in support for season recordings etc, and that way will get automatically get included in other skins etc.

If they don't go down that path, then we'll probably need to try including other skin versions RecordPrefs.xml with the addon. I'd probably need to have users of those other skins supply the files to me though - because I don't have the time to work on files myself for every skin.
(This post was last modified: 2014-05-27 04:20 by sub3.)
find quote
poopyurinal Offline
Junior Member
Posts: 23
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Location: WI
Post: #7
Thanks sub3, for your suggestion about the RecordPrefs.xml. I can now schedule recordings with the Transparency skin. However, the background for the recording dialog is transparent (oh, the irony!) and I would (the wife would) like to make it more visible. Unfortunately, I've run up against my own wall of XBMC knowledge. I've looked at the following places for a solution:

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1579276

and

http://forums.gbpvr.com/showthread.php?5...d-on/page2

but I can't seem to turn these into a workable solution. If anyone could give me instructions or point me to a resolution, I would be deeply appreciative. Please let me know if you need more information from my end. ANY information/tips/ideas would be great and if I can figure out a solution, I'd be more than happy to post it here for other Transparency users.
find quote
pkscout Offline
Posting Freak
Posts: 1,105
Joined: Jan 2011
Reputation: 23
Location: Honolulu, HI
Post: #8
(2014-05-29 04:48)poopyurinal Wrote:  Thanks sub3, for your suggestion about the RecordPrefs.xml. I can now schedule recordings with the Transparency skin. However, the background for the recording dialog is transparent (oh, the irony!) and I would (the wife would) like to make it more visible. Unfortunately, I've run up against my own wall of XBMC knowledge. I've looked at the following places for a solution:

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1579276

and

http://forums.gbpvr.com/showthread.php?5...d-on/page2

but I can't seem to turn these into a workable solution. If anyone could give me instructions or point me to a resolution, I would be deeply appreciative. Please let me know if you need more information from my end. ANY information/tips/ideas would be great and if I can figure out a solution, I'd be more than happy to post it here for other Transparency users.

There are two choices:

1- add the DialogBack.png file from Confluence to Transparency

You can get that image from:

https://github.com/xbmc/xbmc/raw/master/...ogBack.png

Then just add it to the media folder in the Transparency skin.

2- Change the RecordPrefs.xml

Around line 10 of RecordPrefs.xml you should see something like this:
Code:
<control type="image">
      <description>background image</description>
      <posx>0</posx>
      <posy>0</posy>
      <width>800</width>
      <height>500</height>
      <texture border="40">DialogBack.png</texture>
    </control>

Change the texture from DialogBack.png to black.png. I downloaded and tried that with Transparency, and that gives you a black background so that you can actually see the dialog box.
find quote
poopyurinal Offline
Junior Member
Posts: 23
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Location: WI
Post: #9
pkscuot-

THANK YOU! That was exactly what I needed, a quick easy workaround. I used your first idea and it is enough to make it usable again. And again, thanks to sub3 for making this possible in the first place!
find quote
reedlabarge Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Oct 2012
Reputation: 0
Post: #10
Thank you for this work-around. I had this same problem for the Convergence skin and as and FYI for Convergence skin users I thought I would clarify that for this skin there is no need to edit the RecordPrefs.xml file.

Simply copying the RecordPrefs.xml file from:
"C:\Program Files (x86)\XBMC\addons\pvr.nextpvr\resources\skins\skin.confluence\720p\"
to:
"C:\Users\HTPC\AppData\Roaming\XBMC\addons\skin.convergence\720p\"
fixes this issue in Windows 7.

Many thanks again!
find quote