Linux - ChromeBox Kodi E-Z Setup Script (LibreELEC/Linux+Kodi) [2016/07/19]

  Thread Rating:
  • 29 Vote(s) - 4.69 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
magy77 Offline
Senior Member
Posts: 167
Joined: Jul 2014
Reputation: 1
Location: Switzerland
Post: #6901
Whats the recommend setting for videobuffer and the Chromebox ? 2 or 3?
(This post was last modified: 2016-08-21 17:13 by magy77.)
find quote
Matt Devo Offline
Mr. ChromeBox
Posts: 3,706
Joined: Nov 2008
Reputation: 164
Location: Austin, TX, USA
Post: #6902
(2016-08-21 16:55)magy77 Wrote:  Whats the recommend setting for videobuffer and the Chromebox ? 2 or 3?
I've never adjusted that setting

Questions about Kodi on an Asus/HP/Acer/Dell ChromeBox?

Check out the wiki page and my Kodi EZ install script


find quote
Flyersfan Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Nov 2014
Reputation: 0
Post: #6903
Hello - I am looking for some help.....I took all the steps for the ChromeBox Kodi E-Z install....but screwed up on the last step when I managed to select internal HD as the USB for installation of Libreelec instead of the attached USB stick which had the image on it (menu screen was not all within my TV screen so I couldn't really see the numbers presented as options)......so it was just stuck on "installing from harddrive" -- I then powered off the device hoping I would be prompted with the boot menu again.....but I get nothing...just a black screen. Is there anyway to get back to the boot menu again or do I need to figure how to re-install the Chrome OS from the backup I made to a USB stick (as part of the process).....any help /guidance will be much appreciated!!
find quote
Matt Devo Offline
Mr. ChromeBox
Posts: 3,706
Joined: Nov 2008
Reputation: 164
Location: Austin, TX, USA
Post: #6904
(2016-08-21 19:44)Flyersfan Wrote:  Hello - I am looking for some help.....I took all the steps for the ChromeBox Kodi E-Z install....but screwed up on the last step when I managed to select internal HD as the USB for installation of Libreelec instead of the attached USB stick which had the image on it (menu screen was not all within my TV screen so I couldn't really see the numbers presented as options)......so it was just stuck on "installing from harddrive" -- I then powered off the device hoping I would be prompted with the boot menu again.....but I get nothing...just a black screen. Is there anyway to get back to the boot menu again or do I need to figure how to re-install the Chrome OS from the backup I made to a USB stick (as part of the process).....any help /guidance will be much appreciated!!

Firstly, my condolences - being from the Philly area originally I know your pain all too well.

Normally, you will see the SeaBIOS boot menu prompt when powering on with a USB inserted. Some TVs don't change/set the output mode quickly enough however, leaving you with a blank screen. It's odd that it showed the first time, but not afterwards. Easiest thing is probably to finish the setup connected to a computer monitor that won't have any issues. Or, you can try blindly booting my pressing ESC a half dozen times over the first few seconds after power on, then hit 2 (once) to boot the USB. Definite no need to go back to ChromeOS or anything like that - just need to install LirbeELEC from USB. Sometimes USB sticks can be problematic about being detected, so you might try creating another one using the LibreELEC USB/SD creator tool, which is linked from the Chromebox wiki page (and from the LibreELEC home page)

Questions about Kodi on an Asus/HP/Acer/Dell ChromeBox?

Check out the wiki page and my Kodi EZ install script


find quote
wackid Offline
Member
Posts: 82
Joined: Nov 2014
Reputation: 0
Post: #6905
(2016-08-21 20:13)Matt Devo Wrote:  
(2016-08-21 19:44)Flyersfan Wrote:  Hello - I am looking for some help.....I took all the steps for the ChromeBox Kodi E-Z install....but screwed up on the last step when I managed to select internal HD as the USB for installation of Libreelec instead of the attached USB stick which had the image on it (menu screen was not all within my TV screen so I couldn't really see the numbers presented as options)......so it was just stuck on "installing from harddrive" -- I then powered off the device hoping I would be prompted with the boot menu again.....but I get nothing...just a black screen. Is there anyway to get back to the boot menu again or do I need to figure how to re-install the Chrome OS from the backup I made to a USB stick (as part of the process).....any help /guidance will be much appreciated!!

Firstly, my condolences - being from the Philly area originally I know your pain all too well.

Normally, you will see the SeaBIOS boot menu prompt when powering on with a USB inserted. Some TVs don't change/set the output mode quickly enough however, leaving you with a blank screen. It's odd that it showed the first time, but not afterwards. Easiest thing is probably to finish the setup connected to a computer monitor that won't have any issues. Or, you can try blindly booting my pressing ESC a half dozen times over the first few seconds after power on, then hit 2 (once) to boot the USB. Definite no need to go back to ChromeOS or anything like that - just need to install LirbeELEC from USB. Sometimes USB sticks can be problematic about being detected, so you might try creating another one using the LibreELEC USB/SD creator tool, which is linked from the Chromebox wiki page (and from the LibreELEC home page)
Been there done that... Smile If you have an AV receiver plug the ChromeBox directly in the TV.
That helped me.

PS.

Still happy with the ChromeBox with Openelec Fritsch build.
Bought a Nvidia Shield just to see what's all the fuzz about.
But the ChromeBox is slightly faster than the shield. In other words... The skin transactions are much smoother. And the shield hicks up once and a while.

Sold the Shield and keep my beloved Chromebox.

Many thanks Matt for all your fine work and support all this time
(This post was last modified: 2016-08-22 19:00 by wackid.)
find quote
Post Reply