Bug reports

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
thedeadman Offline
Skilled Skinner
Posts: 372
Joined: Dec 2010
Reputation: 7
Location: U.K
Post: #46
@kitsunegari:

Thanks, that makes things a lot clearer. What we've got here is a bit of a clash between xbmc's options and a somewhat experimental skin that has bent xbmc in directions that are non-standard i'm afraid. To change the homescreen target you'll need to edit skin files directly - changing the default source won't help.

Likewise, removing the fanart from the music visualisation would need a bit of code tweaking. That particular screen does not work in the same way as most skins, so most of the options that are available in music settings probably won't do a thing.

The visualisation menu thing looks like a bug. I'm looking into it now.
find quote
evandunkel Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #47
Hello,
When using Maximinimalism's TV Guide (EPG), XBMC begins a memory leak (task manager shows memory increase of 1mb per second.) This only happens if I scroll very quickly between entries. I've tested in Openelec and Windows 7 with cMyth. Other skins like Confluence do not have the issue.
find quote
thedeadman Offline
Skilled Skinner
Posts: 372
Joined: Dec 2010
Reputation: 7
Location: U.K
Post: #48
@evandunkel: That old chestnut rises again :-( That EPG control is properly giving me the arsehole - memory leaks should not impact at the UI level like this. Thanks for reporting the memory leak - i'll report it to the devs and see if they can point me in the right direction.
find quote
evandunkel Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #49
Great! If you need any more info I'm happy to provide, but my log didn't give anything that looked useful.

Edit: Just selected guide after a day of the computer idling and received a memory leak but the listings didn't even appear, seems as if they were loading. Just another detail I thought might help.
(This post was last modified: 2014-09-03 02:00 by evandunkel.)
find quote
NKK64 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #50
Hi,

Great skin indeed.

I'm using 14.0-RC3 on kubuntu 14.10. When I try to play BD-rip (folder that contains BDMV subfolder) the following menu is displayed: "SELECT PLAYBACK ITEM". You can click item to play and it works, BUT you can not navigate with up/down arrow keys on your keyboard. That's quite a problem for me, because I'm trying to control Kodi with logitech harmony remote and it can not mimick mouse. I have checked behaviour with normal keyboard also, so it seems it's skin problem. There's no such problem with default confluence skin. I suspect the problem is that focus is not set correctly on that screen. After you select one of the items with mouse, navigation with arrow keys starts to work OK.
find quote
thedeadman Offline
Skilled Skinner
Posts: 372
Joined: Dec 2010
Reputation: 7
Location: U.K
Post: #51
Hi NKK64,

Can you post a screenshot please? It'll be an easy fix i'm sure.

Thanks!
find quote
NKK64 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #52
Here it is Snapshot

Note that no item is highlighted. If I however highlight one of them by pointing mouse, arrow keys start to work
(This post was last modified: 2014-12-10 21:01 by NKK64.)
find quote
thedeadman Offline
Skilled Skinner
Posts: 372
Joined: Dec 2010
Reputation: 7
Location: U.K
Post: #53
Thanks NKK64, much appreciated. I'll get it fixed for the next release and post a fix here that you can do manually to solve the problem in the short term.
find quote
thedeadman Offline
Skilled Skinner
Posts: 372
Joined: Dec 2010
Reputation: 7
Location: U.K
Post: #54
@NKK64 (and anyone else with a similar problem)

A fix for this will be in the next update. If you want to fix it now, you need to replace the file 1080i/DialogSelect.xml with this one: https://dl.dropboxusercontent.com/u/2611...Select.xml

Reboot and you should be good to go.
find quote
NKK64 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #55
Replaced. Tested. Works fine.

Thank you.

Nicholoz
find quote
bigpen15crew Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Feb 2014
Reputation: 0
Post: #56
Edit....nvm
(This post was last modified: 2014-12-20 16:43 by bigpen15crew.)
find quote
Post Reply