Release - TIDAL music (former WiMP)

  Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
r4star Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Apr 2017
Reputation: 0
Post: #286
Thanks Arneson,

Your streaming quality comment made me check overall streaming and I noticed it was doing the same thing with music on my NAS. Turns out it was a recent tweak to advanced settings that was causing the issue. Perhaps a buffering setting causing it to skip songs. All good now!

(2017-05-02 10:07)arneson Wrote:  Hi r4star and r0mn,

you can change the streaming quality options in the Addon Settings.

@r4star: If you have problems with HTTP streaming in HIGH Quality (320kbps) you can try the Music Streaming Option "RTMP Protocol for HIGH/LOW Quality". This Protocol uses different streaming servers. Sometime the "normal" HTTP streaming servers are overloaded.

I hope that could resolve your problems.

arneson
find quote
r0mn Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Apr 2017
Reputation: 0
Post: #287
Thanks Arneson for your reply.

It should be trivial, but I just cannot find the Addon Settings on OSMC Raspberry. What an UI! ;>
I was trying to do this by modifying setting files but was still unsuccessful in switching to HiFi/lossless Tidal2 playback..

Could someone please point me to where the Tidal2 Addon Settings are? Thanks in advance.
find quote
arneson Offline
Junior Member
Posts: 40
Joined: Aug 2016
Reputation: 13
Post: #288
(2017-05-03 07:24)r0mn Wrote:  Thanks Arneson for your reply.

It should be trivial, but I just cannot find the Addon Settings on OSMC Raspberry. What an UI! ;>
I was trying to do this by modifying setting files but was still unsuccessful in switching to HiFi/lossless Tidal2 playback..

Could someone please point me to where the Tidal2 Addon Settings are? Thanks in advance.

Hi r0mn,

you can reach the Settings with the context menue on the selected TDAL2 Icon. Key 'c' on the keyboard.

Or you select the Addon in the Kodi Settings where all Addons can be installed and removed. This depends on the Skin you use.

arneson
find quote
r0mn Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Apr 2017
Reputation: 0
Post: #289
The key 'c' on the keyboard worked perfectly. Thanks a lot, arneson!
Now I'm enjoying high fidelity sound using Tidal2 addon from my Rapberry PI with DAC.

If I may make a suggestion on the addon then I would use a default color of the font, not the bright blue. Does not look good on OSMC.
It also appears on a remote control app (Official Kodi Remote for iOS, for example) as [COLOR blue] <text> [/COLOR] in plain text instead of the actual color.
find quote
fedey Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: May 2017
Reputation: 0
Post: #290
Hi,

yesterday I installed the newest OSMC on Raspberry Pi 3. I can log in to TIDAL account, I can navigate through menu items, but when I try to play a song, I get a "sad face" on the screen and the interface restarts in the main menu.

I checked if it happens only in Estuary skin - it turns out it behaves like that also in the old skin, too.

I installed the TIDAL plugin from repository. Any ideas what can I do to fix this?
find quote
nambuco Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: May 2017
Reputation: 0
Post: #291
(2017-05-11 10:01)fedey Wrote:  Hi,

yesterday I installed the newest OSMC on Raspberry Pi 3. I can log in to TIDAL account, I can navigate through menu items, but when I try to play a song, I get a "sad face" on the screen and the interface restarts in the main menu.

I checked if it happens only in Estuary skin - it turns out it behaves like that also in the old skin, too.

I installed the TIDAL plugin from repository. Any ideas what can I do to fix this?
Same issue here, new OSMC installation 2017.04-1 on Raspi 3.

Tried to change TIDAL add-on settings to lossless, similar problem....
find quote
arneson Offline
Junior Member
Posts: 40
Joined: Aug 2016
Reputation: 13
Post: #292
(2017-05-17 03:39)nambuco Wrote:  
(2017-05-11 10:01)fedey Wrote:  Hi,

yesterday I installed the newest OSMC on Raspberry Pi 3. I can log in to TIDAL account, I can navigate through menu items, but when I try to play a song, I get a "sad face" on the screen and the interface restarts in the main menu.

I checked if it happens only in Estuary skin - it turns out it behaves like that also in the old skin, too.

I installed the TIDAL plugin from repository. Any ideas what can I do to fix this?
Same issue here, new OSMC installation 2017.04-1 on Raspi 3.

Tried to change TIDAL add-on settings to lossless, similar problem....

Hi nambuco and fedey,

the TIDAL addon in the official Kodi Repository has a problem with the login authorization because the API changes in October 2016.
You can try my TIDAL2 Addon from my repository here which can play everything, including Music Videos.

Alternatively you can patch the "API Token" in the original TIDAL Addon to get it working again.
You have to modify the file "wimpy.py" in the addon folder "plugin.audio.wimp\lib\wimpy".
The API Token should be set to 'BI218mwp9ERZ3PFI' and the Addon will work again (after Logout and Login of course).

Code:
class Config(object):
    def __init__(self, quality=Quality.high):
        self.quality = quality
        self.api_location = 'https://api.tidalhifi.com/v1/'
        #self.api_token = 'P5Xbeo5LFvESeDy6' if self.quality == \
        #    Quality.lossless else 'wdgaB1CilGA-S_s2',
        # This new Token works for LOW, HIGH and LOSSLESS quailty
        self.api_token = 'BI218mwp9ERZ3PFI'

I hope that takoi (the author of the TIDAL Addon) will change this in his next version of the Addon.

arneson
find quote
nambuco Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: May 2017
Reputation: 0
Post: #293
Many Thanks Arneson, I changed the "winpy.py" file and it works now !!!!
find quote
Legolover Offline
Junior Member
Posts: 20
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Post: #294
Hello @arneson.

I now get a Tidal2 Error 401 when I try to play any videos.
Music plays fine though.

Snippet from kodi.log:

22:35:34.521 T:10724 ERROR: [TIDAL2] lib.tidalapi: https://api.tidal.com/v1/videos/73214565...tryCode=NO
22:35:34.521 T:10724 ERROR: [TIDAL2] lib.tidalapi: Asset is not ready for playback
22:35:34.521 T:10724 ERROR: Traceback (most recent call last):
22:35:34.521 T:10724 ERROR: File "C:\Users\omr\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.audio.tidal2\addon.py", line 592, in <module>
22:35:34.521 T:10724 ERROR: plugin.run()
22:35:34.521 T:10724 ERROR: File "C:\Users\omr\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.module.routing\lib\routing.py", line 109, in run
22:35:34.522 T:10724 ERROR: self._dispatch(path)
22:35:34.522 T:10724 ERROR: File "C:\Users\omr\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.module.routing\lib\routing.py", line 120, in _dispatch
22:35:34.522 T:10724 ERROR: view_func(**kwargs)
22:35:34.522 T:10724 ERROR: File "C:\Users\omr\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.audio.tidal2\addon.py", line 578, in play_video
22:35:34.522 T:10724 ERROR: media_url = session.get_video_url(video_id)
22:35:34.522 T:10724 ERROR: File "C:\Users\omr\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.audio.tidal2\lib\koditidal2.py", line 378, in get_video_url
22:35:34.522 T:10724 ERROR: url = TidalSession.get_video_url(self, video_id, maxHeight)
22:35:34.522 T:10724 ERROR: File "C:\Users\omr\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.audio.tidal2\lib\koditidal.py", line 710, in get_video_url
22:35:34.522 T:10724 ERROR: url = Session.get_video_url(self, video_id)
22:35:34.522 T:10724 ERROR: File "C:\Users\omr\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.audio.tidal2\lib\tidalapi\__init​__.py", line 425, in get_video_url
22:35:34.522 T:10724 ERROR: r = self.request('GET', 'videos/%s/streamUrl' % video_id)
22:35:34.522 T:10724 ERROR: File "C:\Users\omr\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.audio.tidal2\lib\tidalapi\__init​__.py", line 164, in request
22:35:34.522 T:10724 ERROR: r.raise_for_status()
22:35:34.522 T:10724 ERROR: File "C:\Users\omr\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.module.requests\lib\requests\mod​els.py", line 893, in raise_for_status
22:35:34.523 T:10724 ERROR: raise HTTPError(http_error_msg, response=self)
22:35:34.523 T:10724 ERROR: HTTPError: 401 Client Error: Unauthorized for url: https://api.tidal.com/v1/videos/73214565...tryCode=NO
22:35:34.550 T:3232 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 32, path [plugin://plugin.audio.tidal2/play_video/73214565]

Intel i5 4690, 16GB RAM, 250GB M.2 SSD(OS), 1x 1TB WD Green, 3x 2TB WD Green, 2x 3TB WD Green, intel HD4600
Windows 10 Pro 64Bit, DVBLink server 6.0.0 TVSource 6.0.0 , 4xDD DVBC tuners, Kodi 17.2RC1
find quote
arneson Offline
Junior Member
Posts: 40
Joined: Aug 2016
Reputation: 13
Post: #295
(2017-05-23 22:45)Legolover Wrote:  Hello @arneson.

I now get a Tidal2 Error 401 when I try to play any videos.
Music plays fine though.

Snippet from kodi.log:

22:35:34.521 T:10724 ERROR: [TIDAL2] lib.tidalapi: https://api.tidal.com/v1/videos/73214565...tryCode=NO
22:35:34.521 T:10724 ERROR: [TIDAL2] lib.tidalapi: Asset is not ready for playback
22:35:34.521 T:10724 ERROR: Traceback (most recent call last):
.......
22:35:34.523 T:10724 ERROR: HTTPError: 401 Client Error: Unauthorized for url: https://api.tidal.com/v1/videos/73214565...tryCode=NO
22:35:34.550 T:3232 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 32, path [plugin://plugin.audio.tidal2/play_video/73214565]

Hello Legolover,

Which streaming options do use in the Addon Settings ?
Do you get the same error for all videos ?

This can have several reasons, for instance:
  • Your session ID is too old and the TIDAL video servers dont't detect your session ID anymore
  • This Video is not available in your country
  • The TIDAL2 Addon is running on more than one Kodi-Box with your User profile and the TIDAL Server detects that you requested streams from multiple Sessions at the same time.

Please try to logout and login again to get fresh Session-IDs or try other streaming options.

arneson
find quote
Post Reply