Windows - It Keeps crashing

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Megatron Offline
Junior Member
Posts: 29
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #1
Hi, it seems more than half the time I go to play a movie or TV show it crashes...it buffers and plays the sound for a second (but no video) and then crashes (XBMC has stopped working... windows is checking for a solution). I am using Windows 7 64.

I don't know if it is just Gotham, i have tried 13...13.1 and now 13.2 beta (fresh installs) with no luck. Any help would be appreciated.
find quote
teeedubb Offline
Donor
Posts: 2,743
Joined: Mar 2010
Reputation: 63
Location: Down Under
Post: #2
Nobody is going to be able to help you without a debug log
find quote
Megatron Offline
Junior Member
Posts: 29
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #3
I don't know if I did it correctly, it gave me three links, Debug.XBMC.log ....debug XBMC old.log .....XBMC crash log


XBMC old log?

http://xbmclogs.com/show.php?id=258760
(This post was last modified: 2014-08-02 07:24 by Megatron.)
find quote
teeedubb Offline
Donor
Posts: 2,743
Joined: Mar 2010
Reputation: 63
Location: Down Under
Post: #4
Im no expert but it looks like dxva is having issues, have you tried updating your gpu drivers? And not with ones from MS/windows update, but from amd?
(This post was last modified: 2014-08-02 07:23 by teeedubb.)
find quote
Megatron Offline
Junior Member
Posts: 29
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #5
(2014-08-02 07:22)teeedubb Wrote:  Im no expert but it looks like dxva is having issues, have you tried updating your gpu drivers? And not with ones from MS/windows update, but from amd?

hmmm funny I just updated the drivers like you recommended, now when I try a video it acts like it is going to crash like before..plays sound for a second but instead of crashing it just stops and when I click on the video again it plays fine.... Everything works fine after that... now it only does it on the first video I play when XBMC first starts up.

I'm gonna do a fresh install and see if it works fine now, updating the drivers definitely helped, thanks.
find quote
Megatron Offline
Junior Member
Posts: 29
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #6
I reinstalled XBMC, it seems it still does it just for the first video I play when XBMC first starts up.

I click to play video, it plays audio of the video for a couple of seconds then stops....after that I can play what ever video without and more problems. (so far anyway)

At least it doesn't crash anymore, it's just a minor annoyance now.


http://xbmclogs.com/show.php?id=258786
find quote
WiSo Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 2,745
Joined: Oct 2003
Reputation: 0
Location: Germany
Post: #7
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=190254

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
afedchin Offline
Team-Kodi Member
Posts: 306
Joined: Feb 2013
Reputation: 10
Location: Russia
Post: #8
@Megatron,

Can you try this build - XBMC Gotham for AMD HD2xxx-HD3xxx?
(This post was last modified: 2014-08-02 11:42 by afedchin.)
find quote
Megatron Offline
Junior Member
Posts: 29
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #9
(2014-08-02 11:42)afedchin Wrote:  @Megatron,

Can you try this build - XBMC Gotham for AMD HD2xxx-HD3xxx?

Wow thanks for that! Everything is working totally good now.

haha It's almost time to retire my 3850.
(This post was last modified: 2014-08-02 13:45 by Megatron.)
find quote
moravec Offline
Senior Member
Posts: 129
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
Location: Kanton Bern
Post: #10
Is there then a problem with amd drivers or gotham in general. I also have this problem, xbmc is crashing after some minutes into the movie. Then at the second try it works... But I don't have HD2/HD3 have another one...

Christian
find quote
teeedubb Offline
Donor
Posts: 2,743
Joined: Mar 2010
Reputation: 63
Location: Down Under
Post: #11
Read the second post.
find quote
moravec Offline
Senior Member
Posts: 129
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
Location: Kanton Bern
Post: #12
here, with log. Should i use this special AMD Version?

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=201311

Thanks
Christian
find quote