No Guide/No Streaming on WBZHD/4.1

  Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Mobidic Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Jan 2016
Reputation: 0
Post: #1
My Microsoft Windows Media Center (WMC) works perfectly on that channel and record the episodes.

I can also stream the recorded episode to Kodi via ServerWMC without any problem.

However, for that channel only, in Kodi, I have no guide and no live streaming on WBZHD/4.1.

That channel is from over the air and it's very unlikely to be ever protected.

This the server log on Kodi side:
11:37:36 T:8092 NOTICE: DVDPlayer: Opening: pvr://channels/tv/All channels/pvr.wmc_2933214.pvr
11:37:36 T:8092 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
11:37:36 T:8092 DEBUG: CRenderManager::UpdateDisplayLatency - Latency set to 0 msec
11:37:36 T:8092 NOTICE: DXVA::CProcessorHD::PreInit - The Direct3d device doesn't support DXVA-HD.
11:37:36 T:8092 NOTICE: CWinRenderer::Preinit - could not init DXVA-HD processor - skipping
11:37:36 T:8092 DEBUG: DXVA - checking samples array size using 842094158 render target
11:37:36 T:8092 DEBUG: DXVA - updated maximum samples count to 2
11:37:36 T:8092 DEBUG: DXVA - checking samples array size using 842094169 render target
11:37:36 T:9760 NOTICE: Thread DVDPlayer start, auto delete: false
11:37:36 T:9760 NOTICE: Creating InputStream
11:37:36 T:9760 DEBUG: PVRManager - PVR::CPVRManager::OpenLiveStream - opening live stream on channel 'WBZHD/4.1'
11:37:36 T:9760 DEBUG: opening live stream for channel 'WBZHD/4.1'
11:37:36 T:8092 DEBUG: ------ Window Init (DialogBusy.xml) ------
11:37:36 T:10924 DEBUG: AddOnLog: PVR WMC Client: Socket::GetVector> Send request "GetServiceStatus|0.5.3|windows(6.3)"
11:37:36 T:10924 DEBUG: AddOnLog: PVR WMC Client: Socket::GetVector> Send request "GetTimerCount"
11:37:36 T:8092 DEBUG: ------ Window Deinit (DialogPVRGuideInfo.xml) ------
11:37:36 T:9760 DEBUG: AddOnLog: PVR WMC Client: Socket::GetVector> Send request "GetServiceStatus|0.5.3|windows(6.3)"
11:37:36 T:10924 DEBUG: Previous line repeats 2 times.
11:37:36 T:10924 DEBUG: AddOnLog: PVR WMC Client: Socket::GetVector> Send request "GetRecordingsAmount"
11:37:36 T:9760 DEBUG: AddOnLog: PVR WMC Client: Socket::GetVector> Send request "OpenLiveStream|2933214|0|4|WBZHD/4.1"
11:37:36 T:9760 ERROR: AddOnLog: PVR WMC Client: channel id 2933214 null tuning space
11:37:36 T:9760 DEBUG: CAddonCallbacksAddon - ADDON::CAddonCallbacksAddon::QueueNotification - PVR WMC Client - Error Message : 'Channel content is protected'
11:37:36 T:9760 ERROR: CDVDPlayer::OpenInputStream - error opening [pvr://channels/tv/All channels/pvr.wmc_2933214.pvr]
11:37:36 T:9760 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit()
11:37:36 T:9760 DEBUG: CDVDInputStreamPVRManager::Close - stream closed


ServerWMC log: (complete log http://pastebin.com/f28dXwmK)
2016/01/29 11:35:34.619 Finished request GetTimers in 0.00s
2016/01/29 11:35:35.054 TimerCache_WorkerCompleted> [TimerMaintenance] Cache background refresh completed in 2.95 sec, client: Kodi^localhost.
2016/01/29 11:35:35.054 TimerCache_WorkerCompleted> [TimerMaintenance] Cache background refresh completed in 2.95 sec, client: Kodi^HPQUADSEB.
2016/01/29 11:37:39.818 Received client request: HPQUADSEB|192.168.1.113|OpenLiveStream|2933214|0|4|WBZHD/4.1
2016/01/29 11:37:39.818 OpenLiveStream> -----------------start------------------------
2016/01/29 11:37:39.820 OpenLiveStream> error: channel id 2933214 null tuning space
2016/01/29 11:37:39.821 Finished request OpenLiveStream in 0.00s
2016/01/29 11:37:47.902 Received client request: HPQUADSEB|192.168.1.113|OpenLiveStream|2933214|0|4|WBZHD/4.1
2016/01/29 11:37:47.902 OpenLiveStream> -----------------start------------------------
2016/01/29 11:37:47.902 OpenLiveStream> error: channel id 2933214 null tuning space
2016/01/29 11:37:47.902 Finished request OpenLiveStream in 0.00s
2016/01/29 11:39:09.029 Received client request: HPQUADSEB|192.168.1.113|GetTimers
2016/01/29 11:39:09.029 GetTimersCached> Cached timers[226] returned to 'Kodi^HPQUADSEB' in 0.00 sec
2016/01/29 11:39:09.029 Finished request GetTimers in 0.00s
2016/01/29 11:39:09.133 Received client request: HPQUADSEB|192.168.1.113|GetRecordings
2016/01/29 11:39:09.133 GetRecordingsCached> Cached recordings[439] returned to 'Kodi^HPQUADSEB' in 0.00 sec
2016/01/29 11:39:09.133 Finished request GetRecordings in 0.00s
2016/01/29 11:40:34.763 Received client request: localhost|192.168.1.148|GetTimers
2016/01/29 11:40:34.763 GetTimersCached> Cached timers[226] returned to 'Kodi^localhost' in 0.00 sec
2016/01/29 11:40:34.763 Finished request GetTimers in 0.00s
2016/01/29 11:40:35.105 Received client request: localhost|192.168.1.148|GetRecordings
2016/01/29 11:40:35.105 GetRecordingsCached> Cached recordings[439] returned to 'Kodi^localhost' in 0.00 sec
2016/01/29 11:40:35.105 Finished request GetRecordings in 0.00s
2016/01/29 11:43:32.098 MaintenanceTimer> Callback started...
2016/01/29 11:43:32.098 RecordingCache_Refresh> [TimerMaintenance] Cache background refresh started.
(This post was last modified: 2016-01-29 18:54 by Mobidic.)
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,054
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #2
Check out this thread, see if your problem is the same:

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=257856

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
find quote
Mobidic Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Jan 2016
Reputation: 0
Post: #3
The problem sound similar to http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=257856, but I have no clue how to fix it beside reinstalling WMC...

See pictures: https://app.box.com/s/pkpm3db9621e66q904fbdeds6fseb4c8

It's a little sad that the problems I get are about things that already work on WMC. It would be nicer if issues would be more about extra feature on top of WMC.
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,054
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #4
? That's the same link I pointed to.

In wmc go to:
Tasks>TV>Guide>Edit Channels

then select your problem channel

Then select Edit Listing and see if you have a duplicate guide listing - like the guy in the thread.

I agree that it would be great if serverwmc could handle any weird way that wmc can be configured, but such is life (and free software).

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
find quote
Mobidic Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Jan 2016
Reputation: 0
Post: #5
It seems that I have no duplication.

[Image: 1.png]

I don't know the APIs of WMC, but if ServerWMC was calling the same that WMC use to build the guide, then it should show the same.
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,054
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #6
in the settings file of serverwmc (see debug tab). Find this element:
Debug_ChannelDetail and set it to true

then save the file, then restart serverwmc. After it starts post the entire serverwmc log on pastebin.com and put a link to it here.

If there was documentation of the wmc api we could possibly duplicate what wmc does. If you think you can do better we'd love the help.

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
find quote
Mobidic Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Jan 2016
Reputation: 0
Post: #7
See http://pastebin.com/fQSsBRuv
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,054
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #8
Right, I remember this now.

You're getting an exception thrown when serverwmc tries to figure out the dlna address of a channel (I think I saw that before in one of your other threads but I forgot to fix it) - I fixed it now (a little late). I think the reason you get this exception is because swmc reports that one of your hdhr's is dlna capable and the other is not, is that right? Any way, this fix will be in the next preview release.

Swmc is finding that you have two channels that are 4.1, one of them works the other doesn't (the one that doesn't is likely due to the non-existent tuner in your setup that we talked about before). Somewhere along the way you renumbered channel 4.0 to 4.1 inside of wmc, if you set it back to 4.0 I think you'll be okay.

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
find quote
Mobidic Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Jan 2016
Reputation: 0
Post: #9
(2016-01-29 23:45)krustyreturns Wrote:  Somewhere along the way you renumbered channel 4.0 to 4.1 inside of wmc, if you set it back to 4.0 I think you'll be okay.

I didn't renumbered anything. WMC seems to always map correctly things. I'm only involved on choosing which channel I enable on each tuner depending if I think the reception is good enough.
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,054
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #10
I'm going by this:

Code:
2016/01/29 14:31:43.547 LogChannelDetail> 3: MergedChannel: 4.1 : Drama - 2CC221 = { (-1051 : Drama - 199C) + [ ] }, ServiceType: Unknown
2016/01/29 14:31:43.547 LogChannelDetail>     LineUp: (FINAL RTW - US/Boston (Manchester) OTA Antenna)+(Scanned (Digital Antenna (ATSC)))
2016/01/29 14:31:43.547 LogChannelDetail>     IsBlocked: False, IsEncrypted: False, ChannelType: WmisBroadband, ChannelVisibility: Available
2016/01/29 14:31:43.547 LogChannelDetail>     >>> HasUserSpecifiedSubNumber: True, Original: 0, User: 1 <<<
2016/01/29 14:31:43.547 LogChannelDetail>     xDisplayNameNoNumber: Drama, xDisplayNumber: 4.1, xDisplay: Drama/4.1
2016/01/29 14:31:43.547 LogChannelDetail>     Dlna mode not available

Fourth line down, the sub number was changed from 1 to 0, which mean 4.0 became 4.1
I think wmc does this if you move the channel up in the guide order.

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
find quote
Mobidic Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Jan 2016
Reputation: 0
Post: #11
The problem persisted for over a year, so I ended up fixing it by resetting that Windows WMC machine, but first I used a third party software (Seans WMC Backup) to backup the recording schedule.
find quote