Mac OS X - Kodi 15.1 vs. 16.1 problem

  Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
hmol Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Feb 2012
Reputation: 0
Post: #1
Last night I had a power fail and since then Kodi16.1 (latest release) does not update nor can I see the categories I build on the home screen.
If I start Kodi15.1 I have no problems....
Normally I would remove Kodi and the ~library files of Kodi but that is not the problem if Kodi15.1 is working, right?
I have removed the binary and downloaded a new 16.1 but with the same result (16.1 not working 15.1, no problem)

My questions are:
- Does 15.1 use a different ~library folder than 16.1? Sure looks like it as 15.1 is working fine and 16.1 not...
- Is there more to delete if I want to do a 100% clean install of Kodi 16.1

I am using 15.1 now and all is fine but I don't like to use old software.

Anyone able to respond with a good suggestion?

MacMini early 2013
Max. RAM
2Tb HD
HD is not full
running OS/X 10.12.1

Thanks for helping?
(This post was last modified: 2016-12-19 13:37 by hmol.)
find quote
wgstarks Offline
Posting Freak
Posts: 1,991
Joined: Jun 2013
Reputation: 17
Location: North Carolina, USA
Post: #2
HOW-TO:Install_Kodi_for_Mac_OS_X#Uninstall (wiki)
This should show you what you need to do to uninstall everything. Just delete Kodi.app and the Kodi folder. I would create a backup copy first though. Just in case.

You are correct that both versions use the same userdata folder.

ASUS Chromebox M004U (LibreELEC 7.0.2/Aeon Nox SiLVO)--->HDMI--->Onkyo TX-NR646--->HDMI--->Panasonic P65VT30
(This post was last modified: 2016-12-19 16:50 by wgstarks.)
find quote
hmol Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Feb 2012
Reputation: 0
Post: #3
You say:
You are correct that both versions use the same userdata folder.

How is it possible that 15.1 works fine and 16.1 NOT ?
I know the "uninstall procedure" but I was looking for an answer as to the reason why 16.1 ignores those files.

I can wait for Krypton (17) and see if it works like always (using the files from the previous version).
If that doesn't work I will perform the uninstall and see if that solves the problem.

Thanks
find quote
FXB78 Offline
Senior Member
Posts: 144
Joined: Aug 2013
Reputation: 24
Post: #4
(2016-12-20 11:06)hmol Wrote:  You say:
You are correct that both versions use the same userdata folder.

How is it possible that 15.1 works fine and 16.1 NOT ?
I know the "uninstall procedure" but I was looking for an answer as to the reason why 16.1 ignores those files.

I can wait for Krypton (17) and see if it works like always (using the files from the previous version).
If that doesn't work I will perform the uninstall and see if that solves the problem.

Thanks
If you are just talking about the Library itself then they use the same folders but a different .db file in the Database folder, Jarvis will use the later numbered files, i.e. MyVideos99.db etc. Perhaps if you deleted the newer db files & re-installed Jarvis it would migrate the files again & fix your problem. I've never tried it but I would think this would work.

If you are talking about your skin settings then a full delete/re-install would no doubt do the job.
(This post was last modified: 2016-12-20 11:15 by FXB78.)
find quote
hmol Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Feb 2012
Reputation: 0
Post: #5
That sounds like something that was corrupted during the crash/power failure.
Thanks, I will try that !
find quote
hmol Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Feb 2012
Reputation: 0
Post: #6
Thanks a lot guys, this fixed the problem I renamed the files you mentioned and now it is back to normal.
find quote