Kodi 17 - Problem skipping forward and backward in recorded TV

  Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
dkclifton Offline
Junior Member
Posts: 10
Joined: Nov 2015
Reputation: 0
Post: #1
Skipping forward and backward when watching recorded TV programs is not working correctly. This is true for both small and big skip steps. For example, when I try to skip forward 5 minutes, it may skip forward anywhere from a few seconds to a few minutes. However, when I watch the program as a video, skipping works perfectly.

Here is a portion of the log when a big step forward (5 min) is requested while playing back a recorded TV program. Note that although the log says the seeking was a success, it actually wasn't.
Code:
21:54:30.282 T:140735132622848   DEBUG: Keyboard: scancode: 0x7e, sym: 0x0111, unicode: 0xf700, modifier: 0x0
21:54:30.414 T:140735132622848   DEBUG: OnKey: up (0xf080) pressed, action is ChapterOrBigStepForward
21:54:30.419 T:123145310429184   DEBUG: CVideoPlayer::SetCaching - caching state 2
21:54:30.419 T:123145310429184   DEBUG: CDVDClock::SetSpeedAdjust - adjusted:0.000000
21:54:30.419 T:123145310429184   DEBUG: demuxer seek to: 320691.000000
21:54:30.419 T:123145310429184   DEBUG: AddOnLog: PVR WMC Client: Socket::GetVector> Send request "StreamFileSize|0"
21:54:30.432 T:123145323921408   DEBUG: CDVDAudio::Pause - pausing audio stream
21:54:30.446 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] SPS unavailable in decode_picture_timing
21:54:30.446 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] non-existing PPS 0 referenced
21:54:30.446 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] SPS unavailable in decode_picture_timing
21:54:30.446 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] non-existing PPS 0 referenced
21:54:30.446 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] SPS unavailable in decode_picture_timing
21:54:30.446 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] non-existing PPS 0 referenced
21:54:30.446 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] SPS unavailable in decode_picture_timing
21:54:30.446 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] non-existing PPS 0 referenced
21:54:30.453 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] SPS unavailable in decode_picture_timing
21:54:30.453 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] non-existing PPS 0 referenced
21:54:30.453 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] SPS unavailable in decode_picture_timing
21:54:30.453 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] non-existing PPS 0 referenced
21:54:30.453 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] SPS unavailable in decode_picture_timing
21:54:30.453 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] non-existing PPS 0 referenced
21:54:30.453 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] SPS unavailable in decode_picture_timing
21:54:30.453 T:123145310429184   ERROR: ffmpeg[7000007BE000]: [NULL] non-existing PPS 0 referenced
21:54:30.454 T:123145310429184   DEBUG: SeekTime - seek ended up on time 294240
21:54:30.454 T:123145310429184   DEBUG: demuxer seek to: 320691.000000, success
21:54:30.454 T:123145310429184   DEBUG: CVideoPlayer::FlushBuffers - flushing buffers
21:54:30.463 T:123145323921408   DEBUG: CDVDAudio::Flush - flush audio stream
21:54:30.464 T:123145323921408   DEBUG: CDVDAudio::Pause - pausing audio stream
21:54:30.468 T:123145317482496   DEBUG: CVideoPlayerVideo - CDVDMsg::GENERAL_SYNCHRONIZE
21:54:30.468 T:123145323921408   DEBUG: CVideoPlayerAudio - CDVDMsg::GENERAL_SYNCHRONIZE

Here is a portion of the log when a big step forward is requested while watching the same program being played back as a video. This seek really was successful, even though it says "unknown position after seek."
Code:
22:06:04.675 T:140735132622848   DEBUG: Keyboard: scancode: 0x7e, sym: 0x0111, unicode: 0xf700, modifier: 0x0
22:06:04.742 T:140735132622848   DEBUG: OnKey: up (0xf080) pressed, action is ChapterOrBigStepForward
22:06:04.746 T:123145307746304   DEBUG: CVideoPlayer::SetCaching - caching state 2
22:06:04.746 T:123145307746304   DEBUG: CDVDClock::SetSpeedAdjust - adjusted:0.000000
22:06:04.746 T:123145307746304   DEBUG: demuxer seek to: 301420.000000
22:06:04.746 T:123145307746304   DEBUG: SeekTime - unknown position after seek
22:06:04.746 T:123145307746304   DEBUG: demuxer seek to: 301420.000000, success
22:06:04.746 T:123145307746304   DEBUG: CVideoPlayer::FlushBuffers - flushing buffers
22:06:04.757 T:123145334480896   DEBUG: CDVDAudio::Pause - pausing audio stream
22:06:04.768 T:123145334480896   DEBUG: CDVDAudio::Flush - flush audio stream
22:06:04.768 T:123145334480896   DEBUG: CDVDAudio::Pause - pausing audio stream
22:06:04.797 T:123145324994560   DEBUG: CVideoPlayerVideo - CDVDMsg::GENERAL_SYNCHRONIZE
22:06:04.797 T:123145334480896   DEBUG: CVideoPlayerAudio - CDVDMsg::GENERAL_SYNCHRONIZE

Any ideas about what is going on here?
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,027
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #2
You are watching a recorded tv program with the wmc addon when you see this? So when you say: "same program being played back as a video" you mean adding the same wtv file to the video section of kodi and playing back that way, right?

When you reply include a link to your serverwmc log file (really just the beginning part) so that I can see how you have it configured.

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
find quote
dkclifton Offline
Junior Member
Posts: 10
Joined: Nov 2015
Reputation: 0
Post: #3
Yes, I am watching the video from the video section of Kodi, which is getting it directly from the Recorded TV folder on my WMC server.

Here is a link to the startup section of my serverwmc log.
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,027
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #4
In the serverwmc settings file, put this setting back to its default value, then I'm pretty sure the problem will go away:
Debug_RemuxAllRecordings: True >>Default: False

somewhat unrelated, but I would put this setting back to its default too:
RemuxActiveRecordings: False >>Default: True

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
find quote
dkclifton Offline
Junior Member
Posts: 10
Joined: Nov 2015
Reputation: 0
Post: #5
Setting Debug_RemuxAllRecordings to False did it!

Thanks so much Krusty!
find quote