[WINDOWS] HOW-TO setup Sony PS3 Bluetooth Remote Control to work with XBMC

  Thread Rating:
  • 4 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Al_MF Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Apr 2014
Reputation: 0
Post: #496
I'm having the same problem with Windows 8.1 64bits too..

Any help?
find quote
ruffpl Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #497
Hi. I have pc in living room with win 7 and xbmc and want to buy used ps3 remote. I have an old bluetooth usb dongle ( this one https://www.google.dk/search?q=bluetooth...80&bih=927)
Did someone try is it going to work with it?
Ps. Do I need to configure something in xbmc to work ( some plugin), or is it going to work if it is installed and configured/bt paired in windows ( and xbmc autostart/ I dont want to have keyboard or mouse connected)?
(This post was last modified: 2014-04-14 13:23 by ruffpl.)
find quote
Daisuke1988 Offline
Junior Member
Posts: 14
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #498
Does anyone know how I can add the power buttons on the app for key mapping? I'm talking about the new remote with Bluetooth and ir.
find quote
Daisuke1988 Offline
Junior Member
Posts: 14
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #499
Okay, please ignore the last message. I got 2.1 going, when I start it I get a "unable to load remote" error. How do I fix this? Also, where do I find the ps3 remote bt address?
find quote
elecnewbie Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #500
I'd like to be able to start XBMC with the remote.. There is an application start that can be mapped.. how do I set XBMC as that application to start?
find quote
Rob1106 Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Jun 2014
Reputation: 0
Post: #501
I have a Windows 8.1 X64 installation on a Zotac Zbox Nano AQ-01 with Bluetooth 4.0. Obviously XBMC is installed, I'm running the latest version.

Tried to pair up the PS3 remote through the bluetooth 'add devices' screen, but no luck. The remote doesn't show up in windows. I've tried everything, really frustrating. It just doesn't show in the list of bluetooth devices. Whenever I try another device like my Nexus 5 it shows up in a matter of seconds. So the bluetooth chip of the Zotac is working. PS3 also works just fine with the remote, so the remote isn't broken either. I have tried to connect by pressing the 'start' and 'enter' keys simultaneously a hundred times, but it just won't show up.

I hope someone can point me in the right direction, I love the PS3 remote and really hope I can get it to work with my mediacenter...
(This post was last modified: 2014-06-23 15:49 by Rob1106.)
find quote
Sim40 Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Jul 2014
Reputation: 0
Post: #502
Thanks for the great little program.. I have only one problem - I cannot map the volume key of the remote to the volume of my PC.

I see on the right side the volume control, but on the left side, where the remote buttons are volume and mute buttons are missing... Is there any way to fix that?

Thank you in advance
find quote
alexp4re Offline
Senior Member
Posts: 118
Joined: May 2014
Reputation: 0
Post: #503
hi guys. my blue, red, green & yellow buttons no longer works. the key presses wakes up the remote, but it's not performing its assigned functions. anyone experiencing this?

win 7 x64, xbmc 13.2 gotham, v2.2
(This post was last modified: 2014-09-28 22:36 by alexp4re.)
find quote
dazz87 Offline
Member
Posts: 79
Joined: Nov 2012
Reputation: 0
Post: #504
For some reason I cant seem to launch xmbc via my ps3 remote anymore. It was working before and not its not.

I am using HotkeyP and setting "Ctrl+Shift+Alt+B to launch XBMC. XBMC icon has the shortcut key. Blumote has "Ctrl+Shift+Alt+B" and its set to Green button.

I know the shortcut works cause I am able to launch it via keyboard but not the remote. I even try assigning the shortcut to a different button on the remote and still cant launch. Any suggestions?

[Image: ahENgPI.png]

[Image: Zs4gHV2.png]

[Image: DaD2p6T.png]
(This post was last modified: 2014-10-06 01:47 by dazz87.)
find quote
alexp4re Offline
Senior Member
Posts: 118
Joined: May 2014
Reputation: 0
Post: #505
@ dazz87 - i kno exactly what you're goin thru. if memory serves me this is what i did. i created a shortcut of xbmc to the desktop. the trick was to assign a new hotkey to open xbmc. i.e. Ctrl+Alt+K or Ctrl+Alt+Z. if you're lucky it will work on the first attempt. it took me a few times before it worked for me. then assign it to a button that you know for sure works. bcuz my green & other color buttons no longer works for me(even though the buttons wakes up the remote in hibernation), so i assign it to the start button & it works now. good luck.
(This post was last modified: 2014-10-06 05:33 by alexp4re.)
find quote
dazz87 Offline
Member
Posts: 79
Joined: Nov 2012
Reputation: 0
Post: #506
(2014-10-06 03:33)alexp4re Wrote:  @ dazz87 - i kno exactly what you're goin thru. if memory serves me this is what i did. i created a shortcut of xbmc to the desktop. the trick was to assign a different hotkey to open xbmc. i.e. Ctrl+Alt+K or Ctrl+Alt+Z. then assign it to a button that you know for sure works. bcuz my green & other color buttons no longer works for me(even though the buttons wakes up the remote in hibernation), so i assign it to the start button & it works now. good luck.

Its not the button i just did a test and try to assign it to a working button and still cant get it to launch. Weird how it was working before and not I cant get it to work again.

Resolved it. Looks like HotkeyP was causing it not to work. Remove it now its working....SMH
(This post was last modified: 2014-10-07 06:23 by dazz87.)
find quote
alexp4re Offline
Senior Member
Posts: 118
Joined: May 2014
Reputation: 0
Post: #507
my hot key to open xbmc stopped working...AGAIN. i was due for an update for my video driver & now the hot key works again. go figure. just thought i share this, bcuz it happens quite regularly for me & some people are having this problem too.
find quote
Snowball Offline
Member
Posts: 67
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
Post: #508
I think I'm having a very common problem here.

First of all I'd like to know what is the latest version of PS3BluMote. 2.03? Because I've seen a a 2.1 or 2.2.2 version around... (maybe unofficial).

Anyway, here is my experience.

OS: Windows 7 64bit
XBMC: latest one
EventGhost 0.4.1 r1512
PS3BluMote: 2.03

I pair the remote and everything works fine.
Sadly it happens that when I try to wake up my remote it seems not to be recognized anymore.
The only solution is to delete the remote from the device section of Win7 and look for a new device and pair the remote again.
It's so annoying.

Sad

Any solution?
Thanks so much.
find quote
Post Reply