[Apple TV] Logitech Harmony Remote support with XBMC for AppleTV?

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
FreddieD Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Mar 2009
Reputation: 0
Post: #76
Just adding final results to this thread in case people come across it in a search:

Make sure you have the following versions (or higher):
Launcher v3.0
XBMC Babylon
AppleTV v2.3

Set your Harmony to any remote. This could be an old one you have around the house, or look up a popular DVD player online and plug that in. After learning this new remote through AppleTV's setup, it all works out of the box with no further tweaking. Don't even have to SSH into your AppleTV.

Thanks a ton MaestroDD for your work on this.
find quote
thebookfreak58 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Nov 2010
Reputation: 0
Post: #77
I've read through the whole thread, and basically every thread I could find about the aTV and Harmony and I'm still quite confused.

What I've done:

Install XBMC using Launcher 3.2.5
Programmed the Harmony using:
Media Centre PC -> Apple -> Apple TV

This has been working but there are a few things I'm unsure how to change.

* I'd like to map the "hold menu" to the Guide button for the context menu.
* I'd like to map menu (which goes back) to Prev button on Harmony
* I'd like a way to show "Info" while watching a video or in a menu; currently holding Play shows info in a menu, and the OSD during a video. This button to be mapped to Info on the Harmony.
* Map OSD to Menu button.

Basically, replicate what was working well with my old XBOX running XBMC.

Is there a easy way to do all this?

I'm sorry for the long post, but I'm quite confused Sad
Tim
find quote
Fougueux Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Post: #78
darklordjames3 Wrote:So has anyone had any success with using Universal Mode to get ATV XBMC working much more like Xbox XBMC? I am in the same boat as Tim, an Xbox XBMC user extremely frustrated by the 6-button interface of ATV XBMC.

Hi,

Exactly like me. I was an older user of XBMC on xbox... and was waiting for new generation like PS3 to do the same with FullHD
After waiting and waiting, I gave a try to a mac mini and a ATV
But I am also frustrating by Apple Remote as I cannot have same features like my xbox remote. I own 2 Logitech Harmony 555.
I expect with ATV2 and its price that many dev will find out a solution.
find quote
lbbeurmann Offline
Junior Member
Posts: 31
Joined: Oct 2010
Reputation: 0
Post: #79
thebookfreak58 Wrote:I've read through the whole thread, and basically every thread I could find about the aTV and Harmony and I'm still quite confused.

What I've done:

Install XBMC using Launcher 3.2.5
Programmed the Harmony using:
Media Centre PC -> Apple -> Apple TV

This has been working but there are a few things I'm unsure how to change.

* I'd like to map the "hold menu" to the Guide button for the context menu.
* I'd like to map menu (which goes back) to Prev button on Harmony
* I'd like a way to show "Info" while watching a video or in a menu; currently holding Play shows info in a menu, and the OSD during a video. This button to be mapped to Info on the Harmony.
* Map OSD to Menu button.

Basically, replicate what was working well with my old XBOX running XBMC.

Is there a easy way to do all this?

I'm sorry for the long post, but I'm quite confused Sad
Tim

Did you ever figure out how to do any of this? I too would like to have the OSD while watching video...especially for turning subtitles on and off. Having to grab the apple remote kind of defeats the purpose of a Harmony.
find quote
thebookfreak58 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Nov 2010
Reputation: 0
Post: #80
This isn't the reply you want, but I ended up installing Crystalbuntu (Linux) on the aTV and using the event-client to get the Harmony working with Plex mappings...
find quote
jpf55 Offline
Fan
Posts: 394
Joined: Dec 2008
Reputation: 3
Post: #81
thebookfreak58 Wrote:* I'd like to map the "hold menu" to the Guide button for the context menu.
* I'd like to map menu (which goes back) to Prev button on Harmony
* I'd like a way to show "Info" while watching a video or in a menu; currently holding Play shows info in a menu, and the OSD during a video. This button to be mapped to Info on the Harmony.
* Map OSD to Menu button.

On my Harmony, the Menu button is set to Apple TV > Menu and when I press and hold in a list, I get the context menu. If I just press menu during playback, it exits the playback, when in a list or anything else, it goes to the previous screen.

Info button is not mapped to anything

To get info on a title, I press and hold the OK button, which is mapped to Apple TV > Select, in a list when I press and hold during playback, I get the OSD

[Image: sigpic_40821_de64ff3d5cbbcb955be34459103dba35.png]
iMac 27" 2.93gHz i7, OS X 10.10.1
SymLinked to
MacMini 2.3gHz i7, OS X 10.10.1
Running Gotham 13.2 and Transparency! 6.0.7 on both computers
find quote
Post Reply