[RELEASE] iPlayer - BBC Video and Music Plugin (UK only!)

  Thread Rating:
  • 14 Votes - 4.43 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
matt! Offline
Member
Posts: 64
Joined: Sep 2008
Reputation: 0
Post: #16
Thanks for the ongoing work!
find quote
dink Offline
Skilled Python Coder
Posts: 265
Joined: Nov 2008
Reputation: 2
Post: #17
nova77_ Wrote:I am running IPlayer-2009-05-14.zip with the latest release XBMC 9.04.1 (20542), but it still have the issue of the video playing faster than the audio.

My settings: WinXP, dual core athlon XP (cpu at 30% on load), 2gigs, nvidia 9600GT and 12Mb/s internet. The issue shows up on any H.264 stream, no matter what's the quality setting (auto works tho).

auto on that revision should be H.264 800. If you search in the log for CDVDVideoCodecFFmpeg that will confirm either VP6 or H.264.

It may be time for you to experiment with the video player settings Home Screen -> System -> Videos -> Player. There you can change the render method, upscaling method and set various sync settings.

If that doesn't work please do check that you have up to date video and audio drivers.

If that doesn't work can you please post a debug log using http://pastebin.com/

Cheers
Dink

-----------------------------------------
BBC IPlayer[url=http://drop.io/xbmcdink][/url] Plugin
find quote
nova77_ Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #18
dink Wrote:auto on that revision should be H.264 800. If you search in the log for CDVDVideoCodecFFmpeg that will confirm either VP6 or H.264.
Indeed now auto has the same issue. When I tried it it was the one I got from the repo installer (which I suppose used flash?).

Quote:It may be time for you to experiment with the video player settings Home Screen -> System -> Videos -> Player. There you can change the render method, upscaling method and set various sync settings.
I tried all of them with no luck. I was not upscaling and the rest used default settings.

Quote:If that doesn't work please do check that you have up to date video and audio drivers.
I am using the nvidia 182.06 drivers. They are not the latest but they were pretty stable (compared to older versions) so I am not that eager to update.

Quote:If that doesn't work can you please post a debug log using http://pastebin.com/

That's the standard log:
http://pastebin.com/m74b26c1a

and this is the debug:
http://pastebin.com/m3078d93

Thanks for the help! Smile
find quote
dink Offline
Skilled Python Coder
Posts: 265
Joined: Nov 2008
Reputation: 2
Post: #19
can you post the first 40 or so lines from a log so that I can confirm your exact setup


nova77_ Wrote:Indeed now auto has the same issue. When I tried it it was the one I got from the repo installer (which I suppose used flash?).


I tried all of them with no luck. I was not upscaling and the rest used default settings.


I am using the nvidia 182.06 drivers. They are not the latest but they were pretty stable (compared to older versions) so I am not that eager to update.



That's the standard log:
http://pastebin.com/m74b26c1a

and this is the debug:
http://pastebin.com/m3078d93

Thanks for the help! Smile

-----------------------------------------
BBC IPlayer[url=http://drop.io/xbmcdink][/url] Plugin
find quote
dabberdave Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #20
Hi. Great plugin.

I've been using the old standard definition one for a while with no problems, Now trying the HD version. Using plugins settings -> video stream to use as "auto" it selects the H264 (800Kb) stream (I think). It works well for about 4 mins then the xbox freezes. I think it's down to a memory leak. Debug log is here:

http://pastebin.com/m6e3e7153

If I manually change the video stream setting to Flash (512Kb) is works perfectly, but obviously pic quality not as good.

Any ideas why? Am I running the wrong xbmc build? I updated to the latest I could find after some picture "stuttering" issues on the previous version I was using.

Thanks,
Dabberdave
find quote
dink Offline
Skilled Python Coder
Posts: 265
Joined: Nov 2008
Reputation: 2
Post: #21
dabberdave Wrote:Hi. Great plugin.

I've been using the old standard definition one for a while with no problems, Now trying the HD version. Using plugins settings -> video stream to use as "auto" it selects the H264 (800Kb) stream (I think). It works well for about 4 mins then the xbox freezes. I think it's down to a memory leak. Debug log is here:

http://pastebin.com/m6e3e7153

If I manually change the video stream setting to Flash (512Kb) is works perfectly, but obviously pic quality not as good.

Any ideas why? Am I running the wrong xbmc build? I updated to the latest I could find after some picture "stuttering" issues on the previous version I was using.

Thanks,
Dabberdave

It's the memory leak I'm afraid. The patch for the memory leak is in the linux/windows branch but it hasn't yet been merged onto the xbox branch. When it does and a build is available I will let you know.

Cheers
Dink

-----------------------------------------
BBC IPlayer[url=http://drop.io/xbmcdink][/url] Plugin
find quote
nova77_ Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #22
dink Wrote:can you post the first 40 or so lines from a log so that I can confirm your exact setup

Here:
http://pastebin.com/m3f336cd7
(This post was last modified: 2009-05-23 13:13 by nova77_.)
find quote
dink Offline
Skilled Python Coder
Posts: 265
Joined: Nov 2008
Reputation: 2
Post: #23
nova77_ Wrote:Here:
http://pastebin.com/m3f336cd7

Decent spec'ed machine and very recent build which shouldn't be a problem.

I can only think of a couple of things to try incase they make a difference

  1. drop the display resolution from 1920x1200 to 1280x720 or even lower
  2. try the build at http://code.google.com/p/xbmc-iplayerv2/downloads/list it works well for me.
  3. Turn the PC off then on again ;-)

Cheers
Dink

-----------------------------------------
BBC IPlayer[url=http://drop.io/xbmcdink][/url] Plugin
find quote
nova77_ Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #24
dink Wrote:Decent spec'ed machine and very recent build which shouldn't be a problem.
Yup, even if it's a bit dated I never had any trouble playing any content up to 720p.
Quote:I can only think of a couple of things to try incase they make a difference
  1. drop the display resolution from 1920x1200 to 1280x720 or even lower
  2. try the build at http://code.google.com/p/xbmc-iplayerv2/downloads/list it works well for me.
  3. Turn the PC off then on again ;-)

Cheers
Dink

20466 worked, even on 720p, thanks!!!! Big Grin
I wonder what was the regression that introduced the problem!

Now we just need resume option on the iplayer and it will be perfect! Wink

Cheers!
find quote
nova77_ Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #25
I might have found another issue. With one BBC HD stream (The Incredible Human Journey, Asia) the player stops invariably after 50 seconds of perfect play. Here's the (debug on) log:
http://pastebin.com/m350256e

update: false alarm, it fails also on bbc's website.. Tongue
(This post was last modified: 2009-05-23 17:00 by nova77_.)
find quote
a1exh Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #26
I've just tried the h264 streams on my XBOX and they do look much better than the flash versions. Motion still looks very much compressed, but colour quantisation and artifacts are reduced.

I'm looking forward to a fix to the memory leak so I can watch more than 4 mins.
find quote
mrtickle Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Jul 2008
Reputation: 0
Post: #27
dink Wrote:I will have a look into this. For now to get to the settings when selecting a channel or series bring up the context menu, press the title button, and select plugin settings.

Many thanks! Now that I've got in there I have a tiny (quite picky really) suggestion. For the "thumbnail size" option, pressing "down" makes the size go up which I think is the wrong way around Smile Eg if the size is "small", you press down, but the size goes up to "large". It would be nice if the sizes were listed in the other order so that pressing "up" made the size go up.
find quote
spicemuseum Offline
Member
Posts: 87
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #28
a1exh Wrote:I'm looking forward to a fix to the memory leak so I can watch more than 4 mins.
Ditto, is there a ticket for it which someone can point me at?

Separately, I've noticed another effect - settings set to use Flash video, Xbox locks up in the same way as H.264 but seems to be less predictable (i.e. could be 4 mins, could be forty). One potential correlation is that it might be co-incident with a dropped (ADSL) internet connection*. Can anyone confirm whether dropping the internet connection during playback causes a lock-up for them?

Keep up the good work.


* Note to self: must get the TelCo to fix the noisy line.
find quote
mrtickle Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Jul 2008
Reputation: 0
Post: #29
spicemuseum Wrote:Ditto, is there a ticket for it which someone can point me at?

The ticket (http://trac.xbmc.org/ticket/5548) is closed because the issue is fixed.

What we're waiting for is the fix (r20463, see http://trac.xbmc.org/changeset/20463) to be merged from SVN across into the xbox branch. So you search for r20463 in trac:
http://trac.xbmc.org/search?q=r20463&noq...on&wiki=on

right now I can see:
[20580]: merged: r20463 from linuxport
but this refers to a different build.

When you see an xbox build (say from t3ch) which contains in the changelog something like this line:
(some number) [XBOX] Merged: Linuxport revisions ..... 20463....

then that build will include the fix.

HTH
find quote
slight Offline
Junior Member
Posts: 44
Joined: Mar 2008
Reputation: 0
Post: #30
Regarding using this with a proxy, I've had *some* success on linux using proxychains as a proxifier. I had to set it to use SOCKS4 rather than 5, static single chain. I'm not totally sure if the problems I've been having are the plugin or the proxying, but I have managed to get the flash streams to work at least. I got the h.264 streams to work on occasion too, though the sound and video were out of sync (video was playing as fast as it could).
find quote
Post Reply