[Mod] MiniMeedia

  Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Waffa Offline
Posting Freak
Posts: 1,163
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Netherlands
Post: #106
Oops, should be 2010. Did change first post, thanks.
find quote
dukevn Offline
Member
Posts: 88
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #107
Waffa Wrote:MiniMeedia is close to perfect Big Grin, but everybody got some personal preferences.
Here are mine.

26-3-2010: MiniMeedia Waffa! 2.0

Added:
* Hide views for scripts. See skinsettings programs/scripts.
* hide views for music files and playlist. See skinsettings music.
* Custom Background Previews in skinsetting backgrounds.
* Radio button with submenu in home screen. See skinsetting home to hide.
* 6 custom Radio station buttons and Shoutcast for radio submenu. See skinsetting Radio to set station, button label and thumb.
* 3 custom Playlist buttons for Movie submenu. See skinsetting Movies to set playlist, button label and thumb.
* 3 custom Playlist buttons for Tv Show submenu. See skinsetting Tv Show to set playlist, button label and thumb.
* 3 custom Playlist buttons for Music submenu. See skinsetting Music to set playlist, button label and thumb.
* Youtrailer Script button in Video info screen. See skinsettings video to set sript path and thumb.
* Bierdopje script button in video info and OSD (TV show). See skinsettings Tv Show to set sript path and thumb.
* internet button in Programs submenu, enable in skinsettings programs iexplore (win) Firefox(Win/linux) or Opera(Win)
* Extra Labels in skinsettings to have more overview....

Changes:
* List view has now 10 items visible (was 9,5)
* The way to set and enable script buttons in skinsettings.

Fixes:
* sort by in video file mode.
* sort by Rating Music mode.
* Window open/close animation, 3D Cover view
* Thumbs wil now hide when video info is active, 3D Cover, slide and wheel View.
Great work Waffa!. One minor thing about the custom buttons: they work fine, but the BACK feature does not work as expected in other features: instead of going back to the former screen, it goes to the upper level of folder. For example, for a custom menu of Top 100 Movies list locating at ~/.xbmc/userdata/playlist/video/Top100.asp, instead of going back from Movies - Top 100 to Movies, it goes back to ~/.xbmc/userdata/playlist/video, and then ~/.xbmc/userdata/playlist, and then ~/.xbmc/userdata etc...

Can it be fixed?

Thanks,

D.
find quote
Waffa Offline
Posting Freak
Posts: 1,163
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Netherlands
Post: #108
Yep, will look after it I only need to add (.............,return).

Thanks for the feedback Smile

Edit:
I always use with skinning keyboard, escape button
<escape>PreviousMenu</escape>

Back(space) is set :
<backspace>ParentDir</backspace>

That's why I didn't notice

Edit 2:
And here's the fix
Download and save Home.xml to MiniMeedia Waffa!/720p Wink
(This post was last modified: 2010-03-30 17:41 by Waffa.)
find quote
xbs08 Offline
Posting Freak
Posts: 1,741
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Portugal
Post: #109
thanks Waffa!

  • Intel NUC Kit DN2820FYKH
  • Crucial DDR3L SO-DIMM 4GB
  • SanDisk ReadyCache 32GB SSD
  • Microsoft MCE model 1039 RC6 remote
find quote
yadster Offline
Senior Member
Posts: 164
Joined: Sep 2008
Reputation: 0
Location: Sunny Yorkshire, UK
Thumbs Up   
Post: #110
Nice work Waffa, works a treat on my xbox. Still working my way around the options but wondered if there is an option to enable text scrolling for the plot when the info screen is fetched up, either whilst in library mode or when the video is playing. Also can you add a 'Play' button in the info screen next to the 'cast' 'refresh' and 'thumb' buttons?

Again a huge thanks. I used to use the early version of Minimedia but later versions seemed to get a bit sluggish on the big black box. However this really zips along.
find quote
Waffa Offline
Posting Freak
Posts: 1,163
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Netherlands
Post: #111
Plot does scroll default Nod
<autoscroll delay="10000" time="3000" repeat="10000">true</autoscroll>
If the delay is to long change it in Defaults.xml Line 113 Wink

Play button ...good one only there's no space anymore in video info... If you have youtrailer enabled and have a trailer with your files.
Have to think about this how to solve this....
you could do something with your keymap.
find quote
jok3r Offline
Junior Member
Posts: 33
Joined: Jan 2009
Reputation: 0
Post: #112
Hi,

I use XBMC Windows, is there an option to "exit" xmbc qith this skin?
I cant seem to find it under the on/off option nor can i add to it

your help would be great.

Thanks
find quote
Waffa Offline
Posting Freak
Posts: 1,163
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Netherlands
Post: #113
The key...<s>ActivateWindow(shutdownmenu)</s>.... on your keyboard
This is also the onclick function from on/off in home screen.

On/off rightsubmenu gives you even more options to quit xbmc and system.

And in Homescreen:
<end>XBMC.ShutDown()</end>

I use a xbox with harmony remote set it as xbox extender so have all xbmc remote buttons and shutdown xbmc directly with remote.

Edit:
Or do you mean minimize xbmc...

I run it on windows windowed 1280x720. My pc monitor is 1280x1024.
So I simply click out the window or taskbar.

If you run fullscreen use the windows start button on your keyboard, that will minimize xbmc.
(This post was last modified: 2010-04-13 17:31 by Waffa.)
find quote
jok3r Offline
Junior Member
Posts: 33
Joined: Jan 2009
Reputation: 0
Post: #114
Waffa,

Thanks for the quick response, really appreciate it.

Because the Shutdown function is set to Suspend (Computer automatically goes to suspend mode after 15min on idle) The shutdown menu will now only "suspend" my computer rather then exiting XBMC

I just wanted to know if there was actually an "exit" feature, like Confluence does

Thanks for your time Smile

P.S Love your Skin, I love the lightweight look to it, and the ability to really show off the Fanart.
find quote
Waffa Offline
Posting Freak
Posts: 1,163
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Netherlands
Post: #115
Ok, I know what you mean now and did add the exit button to shutdownmenu and on/off rightsubmenu.

If you can't wait till next update, add to 720\DialogButtonMenu.xml ...line 103 (Below "button" id=3112)
Code:
<control type="button" id="3111">
          <description>Exit button</description>
          <include>ButtonMenuButtonDims</include>
          <texturefocus>ButtonMenuExitFO.png</texturefocus>
          <texturenofocus diffuse="GreyDark.png">ButtonMenuExitFO.png</texturenofocus>
          <onclick>XBMC.Quit()</onclick>
          <font>-</font>
          <label>$LOCALIZE[13012] XBMC</label>
          <visible>System.LoggedOn</visible>
        </control>

And add this thumb:
[Image: buttonmenuexitfo.png]
to the skin media folder.
The button incl. thumb will be in schutdown menu Wink

If you also like to have the button in on/off rightsubmenu add to 720p\Home.xml ...line 1172
Code:
<item id="9">
              <description>Exit Button</description>
              <label> $LOCALIZE[13012] XBMC </label>
              <onclick>XBMC.Quit()</onclick>
            </item>

Btw: Does the button restart xbmc works for you ?
Here it will only exit xbmc and not restart it. (Using windows xp)
XBMC.RestartApp() is an build in function and it does work on the xbox.
(This post was last modified: 2010-04-14 17:14 by Waffa.)
find quote
xbs08 Offline
Posting Freak
Posts: 1,741
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Portugal
Post: #116
If i remember correctly there used to be a quit button (on the xbox it would exit to dashboard) the "same" button could quit xbmc w/ a visibility funtion on the pc.

  • Intel NUC Kit DN2820FYKH
  • Crucial DDR3L SO-DIMM 4GB
  • SanDisk ReadyCache 32GB SSD
  • Microsoft MCE model 1039 RC6 remote
find quote
Waffa Offline
Posting Freak
Posts: 1,163
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Netherlands
Post: #117
<item id="5">
<description>Dashboard Button</description>
<label> $LOCALIZE[13006] </label>
<onclick>XBMC.Dashboard()</onclick>
<visible>System.Platform.Xbox</visible>
</item>

I removed the visible tag but it won't exit xbmc on windows xp.
Thanks anyway for the tip.
find quote
xbs08 Offline
Posting Freak
Posts: 1,741
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Portugal
Post: #118
I mean something like this:

<item id="5">
<description>Dashboard Button</description>
<label> $LOCALIZE[13006] </label>
<onclick>XBMC.Dashboard()</onclick>
<visible>System.Platform.Xbox</visible>
</item>

<item id="5">
<description>Exit Button</description>
<label> $LOCALIZE[13012] </label>
<onclick>XBMC.Quit()</onclick>
<visible>!System.Platform.Xbox</visible>
</item>

The 1st would be visible on xbox only the 2nd on every other system.

  • Intel NUC Kit DN2820FYKH
  • Crucial DDR3L SO-DIMM 4GB
  • SanDisk ReadyCache 32GB SSD
  • Microsoft MCE model 1039 RC6 remote
find quote
Waffa Offline
Posting Freak
Posts: 1,163
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Netherlands
Post: #119
Yep, thats indeed the way to go. Thanks
find quote
jok3r Offline
Junior Member
Posts: 33
Joined: Jan 2009
Reputation: 0
Post: #120
Waffa Wrote:Btw: Does the button restart xbmc works for you ?

Everything works great, thank you!!!!!
find quote
Post Reply