[WINDOWS] Internal Directshow Based Player [NO LONGER DEVELOPED]

  Thread Rating:
  • 16 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thread Closed
Jackie78 Offline
Senior Member
Posts: 257
Joined: Oct 2005
Reputation: 1
Post: #31
ashlar Wrote:It isn't. Not in MPC-HC, for sure, not in XBMC (your version) unless I'm mistaken in understanding that when DXVA is not in use the OSD will tell you so. Just tried it... Yup, I was referring to a long distant future when, maybe, somebody will come up for a GUI way of handling that.

I agree, I use DVBViewer in XP Sp3, overlay renderer with ReClock and DXVA with Cyberlink Decoders (both MPEG and H264), so it definitely does work.
find
tiben20 Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 1,029
Joined: Jun 2008
Reputation: 18
Post: #32
ashlar Wrote:It isn't. Not in MPC-HC, for sure, not in XBMC (your version) unless I'm mistaken in understanding that when DXVA is not in use the OSD will tell you so. Just tried it... Yup, I was referring to a long distant future when, maybe, somebody will come up for a GUI way of handling that.
http://forum.team-mediaportal.com/codecs...1-a-44614/
thats where i came up with my idea of dxva wont work with reclock because when your installing it and you already have reclock they tell you its not working. But it might be just my mistake

It wont take long to make a simple program for configuring the xml with vb.net directshow.net is kinda easy to use
find
Levi Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Feb 2009
Reputation: 0
Post: #33
Sorry for interrupting here, but how do I get this build exactly to work? I installed it, but I don't really see a difference in the playback of my FullHD-videos. Somebody on here says something about a advancedsettings.xml which just does not exist, neither in Program Files nor in Roaming. Would it even help on my EEEBox (Atom N330, ION). Probably I'm just too inexperienced, but would be glad of any help.
find
xbs08 Offline
Posting Freak
Posts: 1,744
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Portugal
Post: #34
You have to create the advancedsettings.xml (see wiki).
Yes, ION is capable of DXVA.

This works out of the box for me (9400GT) it just doesn't play mkv's with subs in it.

While playing a HD (.mkv) file press "O" and see the CPU usage and don't forget you gotta select "play with..." and then "DSPLAYER", otherwise DVDPLAYER (the default player) will kick in.

  • Intel NUC Kit DN2820FYKH
  • Crucial DDR3L SO-DIMM 4GB
  • SanDisk ReadyCache 32GB SSD
  • Microsoft MCE model 1039 RC6 remote
(This post was last modified: 2009-11-14 11:32 by xbs08.)
find
Levi Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Feb 2009
Reputation: 0
Post: #35
Ok, I created the advancedsettings.xml, selected the DSPlayer (which is the default one now btw.) in XBMC, but it's still far from perfect.

[Image: screenshot000.th.jpg]

Here's my log: http://pastebin.com/md232f51
find
neil.j1983 Offline
Donor
Posts: 589
Joined: Jun 2009
Reputation: 28
Post: #36
Levi Wrote:Ok, I created the advancedsettings.xml, selected the DSPlayer (which is the default one now btw.) in XBMC, but it's still far from perfect.

[Image: screenshot000.th.jpg]

Here's my log: http://pastebin.com/md232f51

no one ever said it was perfect. infact this dsplayer has only been available for testing for 3 days.

i think tiben20 deserves a pat on the back for attempting this, it's no mean feat!
find
Levi Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Feb 2009
Reputation: 0
Post: #37
neil.j1983 Wrote:no one ever said it was perfect. infact this dsplayer has only been available for testing for 3 days.

i think tiben20 deserves a pat on the back for attempting this, it's no mean feat!

Of course, I already gave him rep today. I just thought (and read) that there are still some bugs but the movies should run a lot better. I didn't see notable differences so I guessed I did something wrong. Far from any offence to tiben. Smile
find
nestochi Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Mar 2009
Reputation: 0
Post: #38
Levi Wrote:Ok, I created the advancedsettings.xml, selected the DSPlayer (which is the default one now btw.) in XBMC, but it's still far from perfect.

[Image: screenshot000.th.jpg]

Here's my log: http://pastebin.com/md232f51

well, from your screenshot , it seems it's not using DXVA acceleration in your system, thus the low fps rate.
find
Levi Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Feb 2009
Reputation: 0
Post: #39
nestochi Wrote:well, from your screenshot , it seems it's not using DXVA acceleration in your system, thus the low fps rate.

I guessed so. Maybe I'm missing a codec or something? I installed the Klite Codec Pack (Standard) and the latest nVidia-drivers.
find
xbs08 Offline
Posting Freak
Posts: 1,744
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Portugal
Post: #40
XBMC comes with all the codecs you'll need. Do you have dxva in mpc-hc?

  • Intel NUC Kit DN2820FYKH
  • Crucial DDR3L SO-DIMM 4GB
  • SanDisk ReadyCache 32GB SSD
  • Microsoft MCE model 1039 RC6 remote
find
Levi Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Feb 2009
Reputation: 0
Post: #41
xbs08 Wrote:XBMC comes with all the codecs you'll need. Do you have dxva in mpc-hc?

I'm not sure where to check this, but I guess not, because the playback stutters all the time with MPC-HC. The only player that runs fine with FullHD out of the box is the Windows Media Player.
find
xbs08 Offline
Posting Freak
Posts: 1,744
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Portugal
Post: #42
You need to configure mpc-hc to take advantage of dxva.

http://nunnally.ahmygoddess.net/watching...sing-dxva/

  • Intel NUC Kit DN2820FYKH
  • Crucial DDR3L SO-DIMM 4GB
  • SanDisk ReadyCache 32GB SSD
  • Microsoft MCE model 1039 RC6 remote
find
Levi Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Feb 2009
Reputation: 0
Post: #43
xbs08 Wrote:You need to configure mpc-hc to take advantage of dxva.

http://nunnally.ahmygoddess.net/watching...sing-dxva/

Ok, thanks, did it. Runs a lot better now, but not completely without stutters like in WMP.
find
Nolik Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Exclamation   
Post: #44
Windows 7 x64

build 445 not working.. black screen - play using dsplayer

build 475 working! but info about codec information - Not DXVA...

directX 9 installed, mpc-hc x64, x32 working and play film in dxva mode. *.ax not registred.

in log xbmc:

16:57:25 T:2812 M:2806824960 ERROR: Failed loading C:\Program Files (x86)\XBMC\system\players\dsplayer\dsfilterconfig.xml
16:57:26 T:2812 M:2794332160 NOTICE: vmr9:InitializeDevice() 1280x528 AR 80:33 flags:1 buffers:1 fmt:(0)

full log
http://pastebin.com/m7050f2a6
find
tiben20 Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 1,029
Joined: Jun 2008
Reputation: 18
Post: #45
Nolik Wrote:Windows 7 x64

build 445 not working.. black screen - play using dsplayer

build 475 working! but info about codec information - Not DXVA...

directX 9 installed, mpc-hc x64, x32 working and play film in dxva mode. *.ax not registred.

in log xbmc:

16:57:25 T:2812 M:2806824960 ERROR: Failed loading C:\Program Files (x86)\XBMC\system\players\dsplayer\dsfilterconfig.xml
16:57:26 T:2812 M:2794332160 NOTICE: vmr9:InitializeDevice() 1280x528 AR 80:33 flags:1 buffers:1 fmtSad0)

full log
http://pastebin.com/m7050f2a6

Dont expect a perfect playback in the next few weeks with windows vista or 7. Keep in mind mpc-hc as been developed by many really good c++ developer for 5 or 6 years. Its really differenet from me i work a lot and been coding with c++ for like 6 or 7 months
find
Thread Closed