[RELEASE] Rom Collection Browser - Browse and launch emulator game ROMs

  Thread Rating:
  • 18 Vote(s) - 4.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
ldavet Offline
Member
Posts: 59
Joined: Feb 2015
Reputation: 0
Post: #4846
(2015-07-14 20:53)SleepyP Wrote:  As with any super-long thread, my question may already be answered elsewhere, so please forgive me if that is the case.

Is RCB still being actively developed by anybody, and if so, is there any particular github repo that would be "best" place to look at for updates & potentially to push fixes to? I've got some improvements in mind for RCB but I didn't want to start messing around with the code without first know that I'm starting from the right place.

malte still develops it, but he's busy, hence the lack of updates.
find quote
psvialli Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Dec 2014
Reputation: 0
Post: #4847
I have RCB all set up and all my Mame roms are now showing fine , however how can i lunch them ? - i get option for Retro arch -2013 or 2010 - but the latest build does not run - i presume the config paths are incorrect anyone please advise what I need to do to launch them ( they launch fine outside RCB)

Many thanks

( android device running Kodi)
find quote
malte Offline
Skilled Python Coder
Posts: 1,393
Joined: Jan 2010
Reputation: 31
Location: Germany
Post: #4848
(2015-07-14 20:53)SleepyP Wrote:  As with any super-long thread, my question may already be answered elsewhere, so please forgive me if that is the case.

Is RCB still being actively developed by anybody, and if so, is there any particular github repo that would be "best" place to look at for updates & potentially to push fixes to? I've got some improvements in mind for RCB but I didn't want to start messing around with the code without first know that I'm starting from the right place.
I am migrating the code from googlecode to github these days (ok, its already weeks and months...). The new home of the project will be: https://github.com/maloep/romcollectionbrowser. I have to do some fixes on my own and already have some pull requests waiting to be integrated in a new release. So, if you want to start working on anything this is the place to go. You can also contact me via PM. I hope that I will be around more regularly in the future.
find quote
brando56894 Offline
Senior Member
Posts: 122
Joined: Jan 2010
Reputation: 1
Post: #4849
I'm trying to scrape ROMs on my Shield TV and it keeps telling me that it can't create the directory. At first I thought the reason was because I selected my external HDD, then I tried to use internal storage and it still gave me the same error. I'm using the stable release of Kodi 15 that was just released.
find quote
Girgl Offline
Junior Member
Posts: 16
Joined: Jun 2014
Reputation: 0
Post: #4850
Hi Malte

Any chance one of your fixes will be to support skins like Aeon Nox that are 1080p? That would be great, as I guess many people using RCB also use custom skins
find quote
nyny77 Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Jul 2014
Reputation: 1
Post: #4851
Aeon Nox






(2015-07-23 13:21)Girgl Wrote:  Hi Malte

Any chance one of your fixes will be to support skins like Aeon Nox that are 1080p? That would be great, as I guess many people using RCB also use custom skins
find quote
nyny77 Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Jul 2014
Reputation: 1
Post: #4852
Hi Malte,

Regression Problem ....Please
Thank

http://www.mediafire.com/view/ww9ljy6m1h...roblem.pdf
find quote
brando56894 Offline
Senior Member
Posts: 122
Joined: Jan 2010
Reputation: 1
Post: #4853
I get constant errors when trying to scrape games on Android. This is the error I'm getting: "Error: Could not create Artwork file. Check XBMC.log for details"

Here's a full debug log: http://xbmclogs.com/pemutpacg relevant info starts at line 174. RCB is restarted at line 362.

Here's a few errors from the log
Code:
NOTICE: RCB_DEBUG: onAction: ACTION_MOVEMENT
13:44:23 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: Unknown control type for python
13:44:23 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: control == None in onAction
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 1
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_DEBUG: onAction: ACTION_MOVEMENT
13:44:24 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: Unknown control type for python
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: control == None in onAction
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 2
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_DEBUG: onAction: ACTION_MOVEMENT
13:44:24 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: Unknown control type for python
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: control == None in onAction
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 117
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: init ContextMenu
13:44:25 T:1116905600 WARNING: Skin has invalid include: dialogeffect
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onInit ContextMenu
13:44:25 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: 'platforms' is an invalid Id
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: Error while reading platforms from addon. Assume that we are not in RetroPlayer branch.
13:44:42 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: ACTION_CONTEXT
13:44:42 T:1116905600   ERROR: Control 52 in window 13000 has been asked to focus, but it can't
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_DEBUG: onFocus: 500
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 117
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: init ContextMenu
13:44:43 T:1116905600 WARNING: Skin has invalid include: dialogeffect
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onInit ContextMenu
13:44:43 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: 'platforms' is an invalid Id
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: Error while reading platforms from addon. Assume that we are not in RetroPlayer branch.

Edit: same thing happens in Windows so this isn't platform specific.
(This post was last modified: 2015-07-27 05:11 by brando56894.)
find quote
vasallo Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Jun 2015
Reputation: 0
Post: #4854
Does anyone know how to activate cheats within RCB? It seems only possible when you launch emulators in standalone mode, especially ePSXe
thanks!
find quote
Soujirou Seta Offline
Member
Posts: 83
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Post: #4855
(2015-07-26 20:03)brando56894 Wrote:  I get constant errors when trying to scrape games on Android. This is the error I'm getting: "Error: Could not create Artwork file. Check XBMC.log for details"

Here's a full debug log: http://xbmclogs.com/pemutpacg relevant info starts at line 174. RCB is restarted at line 362.

Here's a few errors from the log
Code:
NOTICE: RCB_DEBUG: onAction: ACTION_MOVEMENT
13:44:23 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: Unknown control type for python
13:44:23 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: control == None in onAction
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 1
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_DEBUG: onAction: ACTION_MOVEMENT
13:44:24 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: Unknown control type for python
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: control == None in onAction
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 2
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_DEBUG: onAction: ACTION_MOVEMENT
13:44:24 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: Unknown control type for python
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: control == None in onAction
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 117
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: init ContextMenu
13:44:25 T:1116905600 WARNING: Skin has invalid include: dialogeffect
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onInit ContextMenu
13:44:25 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: 'platforms' is an invalid Id
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: Error while reading platforms from addon. Assume that we are not in RetroPlayer branch.
13:44:42 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: ACTION_CONTEXT
13:44:42 T:1116905600   ERROR: Control 52 in window 13000 has been asked to focus, but it can't
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_DEBUG: onFocus: 500
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 117
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: init ContextMenu
13:44:43 T:1116905600 WARNING: Skin has invalid include: dialogeffect
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onInit ContextMenu
13:44:43 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: 'platforms' is an invalid Id
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: Error while reading platforms from addon. Assume that we are not in RetroPlayer branch.

Edit: same thing happens in Windows so this isn't platform specific.

The same here (windows), but,in a second try, some games get error again, some not.....strange....
(This post was last modified: 2015-07-28 23:32 by Soujirou Seta.)
find quote
brendansound Offline
Junior Member
Posts: 22
Joined: Jul 2015
Reputation: 0
Location: QLD Australia
Post: #4856
(2015-07-23 13:54)nyny77 Wrote:  Aeon Nox

(2015-07-23 13:21)Girgl Wrote:  Hi Malte

Any chance one of your fixes will be to support skins like Aeon Nox that are 1080p? That would be great, as I guess many people using RCB also use custom skins

Hey man.. How did you get that cool startup video? For me its just a dark blue screen with "KODI" and a loading bar.

Or is this just in Aeon Nox?
(This post was last modified: 2015-07-30 12:29 by brendansound.)
find quote
Soujirou Seta Offline
Member
Posts: 83
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Post: #4857
(2015-07-28 17:00)Soujirou Seta Wrote:  
(2015-07-26 20:03)brando56894 Wrote:  I get constant errors when trying to scrape games on Android. This is the error I'm getting: "Error: Could not create Artwork file. Check XBMC.log for details"

Here's a full debug log: http://xbmclogs.com/pemutpacg relevant info starts at line 174. RCB is restarted at line 362.

Here's a few errors from the log
Code:
NOTICE: RCB_DEBUG: onAction: ACTION_MOVEMENT
13:44:23 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: Unknown control type for python
13:44:23 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: control == None in onAction
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 1
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_DEBUG: onAction: ACTION_MOVEMENT
13:44:24 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: Unknown control type for python
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: control == None in onAction
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 2
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_DEBUG: onAction: ACTION_MOVEMENT
13:44:24 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: Unknown control type for python
13:44:24 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: control == None in onAction
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 117
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: init ContextMenu
13:44:25 T:1116905600 WARNING: Skin has invalid include: dialogeffect
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onInit ContextMenu
13:44:25 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: 'platforms' is an invalid Id
13:44:25 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: Error while reading platforms from addon. Assume that we are not in RetroPlayer branch.
13:44:42 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: ACTION_CONTEXT
13:44:42 T:1116905600   ERROR: Control 52 in window 13000 has been asked to focus, but it can't
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_DEBUG: onFocus: 500
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onAction: 117
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: init ContextMenu
13:44:43 T:1116905600 WARNING: Skin has invalid include: dialogeffect
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_INFO: onInit ContextMenu
13:44:43 T:18446744071707645056   ERROR: EXCEPTION: 'platforms' is an invalid Id
13:44:43 T:18446744071707645056  NOTICE: RCB_WARNING: Error while reading platforms from addon. Assume that we are not in RetroPlayer branch.

Edit: same thing happens in Windows so this isn't platform specific.

The same here (windows), but,in a second try, some games get error again, some not.....strange....

Somebody..., help!?
find quote
Slipass Offline
Senior Member
Posts: 148
Joined: Sep 2012
Reputation: 0
Post: #4858
Is it possible to share the mygames.db?
Nice feature is ist to add it in the mysql db.
find quote
brendansound Offline
Junior Member
Posts: 22
Joined: Jul 2015
Reputation: 0
Location: QLD Australia
Post: #4859
Hey all, I am attempting to set this up on my rig but the guide/wiki only seems to have instructions for windows?? I'm using kodibuntu

I have installed RBC and attempted to point it to retroarch to use that as an emulator.. But what is the actual file I'm suppose to be pointing it to?

I feel I'm missing something here. Sorry guys, I'm very nooby.. I don't mind reading.. I'm so far up to page 50/324.. i figure somebody has written something
simple and directed for kodibuntu users.. But if anyone could put me out of my misery.. that would be much appreciated.
find quote
mohamedselim Offline
Junior Member
Posts: 30
Joined: Jun 2014
Reputation: 0
Post: #4860
Hi trying to add my mame roms to rcp, some questions
1-merged or split sets preferred ?? i i have tried split sets and most roms not recogized ?
2-is their any renaming utility to rename the roms to be better recognized by scrappers ? or no need for it ?
3- what is your preferred scrapper for mame roms specifically ?
Thanks alot
find quote
Post Reply