Plot information for movies...

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
ronie Online
Team-Kodi Member
Posts: 9,509
Joined: Jan 2009
Reputation: 168
Post: #46
jpf55 Wrote:I'm not sure I understand, should I be looking to change an existing slide to a fade or should I ad a new <animation effect="fade" ?
I tried adding your line to my code, and it did not change anything.
I also tried to find an existing <animation effect="slide" concerning the Plot but did not find one.
this is my code:
Code:
<control type="textbox">
                        <posx>1</posx>
                        <posy>-20</posy>
                        <width>1270</width>
                        <height>215</height>
                        <font>font-28</font>
                        <align>justify</align>
                        <textcolor>grey</textcolor>
                        <shadowcolor>black</shadowcolor>
                        <pagecontrol>9999999999</pagecontrol>
                        <label>$INFO[ListItem.Plot]</label>
                        <autoscroll time="2000" delay="12000" repeat="8000">Skin.HasSetting(AutoScroll)</autoscroll>
                    </control>
Help!

yes, you should add the fade animation to the textbox control.

if it's currently sliding, then there's got to be a slide anim somewhere in the code.

Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
jpf55 Offline
Fan
Posts: 394
Joined: Dec 2008
Reputation: 3
Post: #47
ok, I'll keep looking
thanks

[Image: sigpic_40821_de64ff3d5cbbcb955be34459103dba35.png]
iMac 27" 2.93gHz i7, OS X 10.10.1
SymLinked to
MacMini 2.3gHz i7, OS X 10.10.1
Running Gotham 13.2 and Transparency! 6.0.7 on both computers
find quote
winestock Offline
Fan
Posts: 447
Joined: Jan 2011
Reputation: 5
Post: #48
Ronie,

I have been trying to add the plot information to my movies in Eden Beta 1/2 using the information described in previous posts and not having much success doing so. Here is what I have done.

Before changes to View-Fanart.xml file:
Code:
    <include name="Fanart-Videos_Extras">
        <control type="group">
            <visible>Control.IsVisible(50) + [Container.Content(Movies) | Window.IsVisible(VideoPlaylist)]</visible>
            <include>Window_OpenClose_Visible_FanartInfo_Animation</include>
            <animation effect="slide" end="0,35" time="0" condition="Skin.HasSetting(Enable_Movies_Media_Flags)">Conditional</animation>
            <include condition="Skin.HasSetting(HateTransparency)">T-Underlay14</include>
            <control type="image">
                <posx>0</posx>
                <posy>550</posy>
                <width>875</width>
                <height>158</height>
                <texture border="10">underlay.png</texture>
                <visible>!Skin.HasSetting(Enable_Movies_Media_Flags)</visible>
            </control>
            <include condition="Skin.HasSetting(HateTransparency)">T-Underlay15</include>
            <control type="image">
                <posx>0</posx>
                <posy>550</posy>
                <width>875</width>
                <height>123</height>
                <texture border="10">underlay.png</texture>
                <visible>Skin.HasSetting(Enable_Movies_Media_Flags)</visible>
            </control>
            <control type="label">
                <posx>257</posx>
                <posy>568</posy>
                <width>617</width>
                <height>30</height>
                <font>font-30</font>
                <textcolor>blue</textcolor>
                <shadowcolor>black</shadowcolor>
                <align>left</align>
                <aligny>center</aligny>
                <label>$INFO[ListItem.Title]</label>
            </control>
            <control type="label">
                <posx>257</posx>
                <posy>568</posy>
                <width>617</width>
                <height>30</height>
                <font>font-30</font>
                <textcolor>blue</textcolor>
                <shadowcolor>black</shadowcolor>
                <align>left</align>
                <aligny>center</aligny>
                <label>$INFO[ListItem.label]</label>
                <visible>IsEmpty(ListItem.Title) + !stringcompare(ListItem.Label,..)</visible>
            </control>

The changes I made to View-Fanart.xml file:
Code:
    <include name="Fanart-Videos_Extras">
        <control type="group">
            <visible>Control.IsVisible(50) + [Container.Content(Movies) | Window.IsVisible(VideoPlaylist)]</visible>
            <include>Window_OpenClose_Visible_FanartInfo_Animation</include>
            <animation effect="slide" end="0,35" time="0" condition="Skin.HasSetting(Enable_Movies_Media_Flags)">Conditional</animation>
            <include condition="Skin.HasSetting(HateTransparency)">T-Underlay14</include>
            <control type="image">
                <posx>0</posx>
                <posy>430</posy>
                <width>875</width>
                <height>275</height>
                <texture border="10">underlay.png</texture>
                <visible>!Skin.HasSetting(Enable_Movies_Media_Flags)</visible>
            </control>
            <include condition="Skin.HasSetting(HateTransparency)">T-Underlay15</include>
            <control type="image">
                <posx>0</posx>
                <posy>430</posy>
                <width>875</width>
                <height>240</height>
                <texture border="10">underlay.png</texture>
                <visible>Skin.HasSetting(Enable_Movies_Media_Flags)</visible>
            </control>
            <control type="label">
                <posx>257</posx>
                <posy>448</posy>
                <width>617</width>
                <height>30</height>
                <font>font-30</font>
                <textcolor>blue</textcolor>
                <shadowcolor>black</shadowcolor>
                <align>left</align>
                <aligny>center</aligny>
                <label>$INFO[ListItem.Title]</label>
            </control>
            <control type="label">
                <posx>257</posx>
                <posy>448</posy>
                <width>617</width>
                <height>30</height>
                <font>font-30</font>
                <textcolor>blue</textcolor>
                <shadowcolor>black</shadowcolor>
                <align>left</align>
                <aligny>center</aligny>
                <label>$INFO[ListItem.label]</label>
                <visible>IsEmpty(ListItem.Title) + !stringcompare(ListItem.Label,..)</visible>
            </control>
            <control type="textbox">
                <posx>257</posx>
                <posy>568</posy>
                <width>600</width>
                <height>85</height>
                <font>font-19</font>
                <align>justify</align>
                <textcolor>white</textcolor>
                <shadowcolor>black</shadowcolor>
                <pagecontrol>9999999999</pagecontrol>
                <label>$INFO[ListItem.Plot]</label>
                <autoscroll time="2000" delay="8000" repeat="5000">Skin.HasSetting(AutoScroll)</autoscroll>
            </control>

I don't seem to be getting any plot information showing up:
[Image: ScreenShot2012-01-28at42807PM.png]

What am I missing?

EDIT: I have been playing around with this a little further and when I replace $INFO[ListItem.Plot] with a hard coded value like "test", I can see the hard coded value show up. It looks like maybe I need to use something other then $INFO[ListItem.Plot].

XBMC Frodo 13.2, Transparency Skin (6.0.7)
PogoPlug v4 running Arm Linux 3.16 as MySQL (mariadb) server.
Mac OS X 10.9.5
2011 27" iMac 3.4 GHz Quad, 16GB RAM, 1TB HD, 256GB SSD
2009 2.0GHz MacMini, 4GB RAM, 320GB HD
2009 17" Macbook Pro, 8GB RAM, 500GB HD
(This post was last modified: 2012-01-29 00:08 by winestock.)
find quote
ronie Online
Team-Kodi Member
Posts: 9,509
Joined: Jan 2009
Reputation: 168
Post: #49
winestock Wrote:It looks like maybe I need to use somethig other then $INFO[ListItem.Plot].

$INFO[ListItem.Plot] should work fine.

Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
winestock Offline
Fan
Posts: 447
Joined: Jan 2011
Reputation: 5
Post: #50
ronie Wrote:$INFO[ListItem.Plot] should work fine.

No go on using $INFO[ListItem.Plot].

XBMC Frodo 13.2, Transparency Skin (6.0.7)
PogoPlug v4 running Arm Linux 3.16 as MySQL (mariadb) server.
Mac OS X 10.9.5
2011 27" iMac 3.4 GHz Quad, 16GB RAM, 1TB HD, 256GB SSD
2009 2.0GHz MacMini, 4GB RAM, 320GB HD
2009 17" Macbook Pro, 8GB RAM, 500GB HD
(This post was last modified: 2012-01-29 00:19 by winestock.)
find quote
ronie Online
Team-Kodi Member
Posts: 9,509
Joined: Jan 2009
Reputation: 168
Post: #51
winestock Wrote:No go on using $INFO[ListItem.Plot].

then there's no plot info available for your movies :-)

Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
winestock Offline
Fan
Posts: 447
Joined: Jan 2011
Reputation: 5
Post: #52
ronie Wrote:then there's no plot info available for your movies :-)

I know your kidding but:
[Image: ScreenShot2012-01-28at53322PM.png]

What do you get when you try adding code like I did to your system?

XBMC Frodo 13.2, Transparency Skin (6.0.7)
PogoPlug v4 running Arm Linux 3.16 as MySQL (mariadb) server.
Mac OS X 10.9.5
2011 27" iMac 3.4 GHz Quad, 16GB RAM, 1TB HD, 256GB SSD
2009 2.0GHz MacMini, 4GB RAM, 320GB HD
2009 17" Macbook Pro, 8GB RAM, 500GB HD
find quote
ronie Online
Team-Kodi Member
Posts: 9,509
Joined: Jan 2009
Reputation: 168
Post: #53
winestock Wrote:I know your kidding but:
[Image: ScreenShot2012-01-28at53322PM.png]

What do you get when you try adding code like I did to your system?

$INFO[ListItem.Plot] works fine at my end.
are you browsing the movies library or your movie files?

also, a similar option is already available in T! (it will show the plot outline though):
Skin Settings > View Options > Fanart - Movies - Plot outline

Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
winestock Offline
Fan
Posts: 447
Joined: Jan 2011
Reputation: 5
Post: #54
ronie Wrote:$INFO[ListItem.Plot] works fine at my end.
are you browsing the movies library or your movie files?

also, a similar option is already available in T! (it will show the plot outline though):
Skin Settings > View Options > Fanart - Movies - Plot outline

I am browsing my video library.

I already have Skin Settings > View Options > Fanart - Movies - Plot outline enabled:
[Image: ScreenShot2012-01-28at62227PM.png]

I think I see the problem here. I am using VIDEOS not MOVIES. I my collection organized by directories:
[Image: ScreenShot2012-01-28at62902PM.png]

[Image: ScreenShot2012-01-28at62908PM.png]

So how do I get the plot shown for the VIDEOS? How about adding a Skin Settings > View Options > Fanart - Videos - Plot outline for VIDEOS?

XBMC Frodo 13.2, Transparency Skin (6.0.7)
PogoPlug v4 running Arm Linux 3.16 as MySQL (mariadb) server.
Mac OS X 10.9.5
2011 27" iMac 3.4 GHz Quad, 16GB RAM, 1TB HD, 256GB SSD
2009 2.0GHz MacMini, 4GB RAM, 320GB HD
2009 17" Macbook Pro, 8GB RAM, 500GB HD
find quote
ronie Online
Team-Kodi Member
Posts: 9,509
Joined: Jan 2009
Reputation: 168
Post: #55
winestock Wrote:So how do I get the plot shown for the VIDEOS? How about adding a Skin Settings > View Options > Fanart - Videos - Plot outline for VIDEOS?

works fine there too for me.

if these are dvd/blu-ray folders you need to navigate into that folder (stacking needs to be off to do so).

Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
winestock Offline
Fan
Posts: 447
Joined: Jan 2011
Reputation: 5
Post: #56
ronie Wrote:works fine there too for me.

if these are dvd/blu-ray folders you need to navigate into that folder (stacking needs to be off to do so).

If I turn off stacking and go into the video folder, when I land on VIDEO_TS the plot shows up. This is kind of awkward solution as it requires someone to turn off stacking which is not what I want to do. So is there a way to get the plot information to show up with stacking turned on? The other question is why does $INFO[ListItem.Plot] not showing any text?

XBMC Frodo 13.2, Transparency Skin (6.0.7)
PogoPlug v4 running Arm Linux 3.16 as MySQL (mariadb) server.
Mac OS X 10.9.5
2011 27" iMac 3.4 GHz Quad, 16GB RAM, 1TB HD, 256GB SSD
2009 2.0GHz MacMini, 4GB RAM, 320GB HD
2009 17" Macbook Pro, 8GB RAM, 500GB HD
(This post was last modified: 2012-01-29 01:59 by winestock.)
find quote
ronie Online
Team-Kodi Member
Posts: 9,509
Joined: Jan 2009
Reputation: 168
Post: #57
winestock Wrote:If I turn off stacking and go into the video folder, when I land on VIDEO_TS the plot shows up. This is kind of awkward solution as it requires someone to turn off stacking which is not what I want to do. So is there a way to get the plot information to show up with stacking turned on?
nope, i'm afraid that's not possible currently in xbmc.

Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
winestock Offline
Fan
Posts: 447
Joined: Jan 2011
Reputation: 5
Post: #58
I noticed you added a comment to the ticket I opened that post beta 2 will have the fix in it. It sounds like the change was made before I even opened the ticket.

XBMC Frodo 13.2, Transparency Skin (6.0.7)
PogoPlug v4 running Arm Linux 3.16 as MySQL (mariadb) server.
Mac OS X 10.9.5
2011 27" iMac 3.4 GHz Quad, 16GB RAM, 1TB HD, 256GB SSD
2009 2.0GHz MacMini, 4GB RAM, 320GB HD
2009 17" Macbook Pro, 8GB RAM, 500GB HD
find quote
ronie Online
Team-Kodi Member
Posts: 9,509
Joined: Jan 2009
Reputation: 168
Post: #59
winestock Wrote:I noticed you added a comment to the ticket I opened that post beta 2 will have the fix in it. It sounds like the change was made before I even opened the ticket.

it could be.
there's a lot of fixes being committed over the past week.

not sure which of them fixed it :-)

Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
berzerker Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Feb 2012
Reputation: 0
Post: #60
I have a similar question that doesn't necessarily seem worth its own thread:

With plot information on (in the current pre-Eden), I enjoy seeing the plot summaries for Movies, but I also would really like to have the movie's year visible. As a feature request / option, is there any way to put the year next to the movie name so I can see both the plot summary and the year without going into Movie Information (ie Macbeth (1946) and Macbeth (2010))? It already seems to do this in Cover Flow view, but I really prefer Fanart view.

Thanks! Love the skin.
find quote