[ATV2] Netflix question

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
unmesh Offline
Donor
Posts: 108
Joined: Jun 2006
Reputation: 0
Post: #1
Apologies in advance for posting this here but a search of this site, macrumors.com and others has not helped me find the answer.

I've been happily running my ATV2 with a Greenpois0n RC6.1 JB over iOS 4.2.1 and XBMC and only recently attempted to use Netflix. It will let me log in, show me my correct Instant Queue etc but will not play any videos. The spinning icon shows up for a few seconds and then it is back to the menu.

I can play YouTube videos, Apple Movie trailers etc so it doesn't seem to be an issue with network connection to the Internet.

Are people still able to use Netflix?

Thanks.

ATV2 5.3 (IOS6.1.4) XBMC 14.0 ALPHA1 Compiled June 15, 2014
find quote
TheRealDL Offline
Junior Member
Posts: 27
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Location: Vermont, US
Post: #2
unmesh Wrote:Apologies in advance for posting this here but a search of this site, macrumors.com and others has not helped me find the answer.

I've been happily running my ATV2 with a Greenpois0n RC6.1 JB over iOS 4.2.1 and XBMC and only recently attempted to use Netflix. It will let me log in, show me my correct Instant Queue etc but will not play any videos. The spinning icon shows up for a few seconds and then it is back to the menu.

I can play YouTube videos, Apple Movie trailers etc so it doesn't seem to be an issue with network connection to the Internet.

Are people still able to use Netflix?

Thanks.

The only solution I'm aware of is to exit XBMC and use the native ATV client. The netflix plugin seems to require access to a (windows only?) web browser and simply passes the Microsoft Silverlight stream to the render engine.

But of course I made most of that up. Except for the part about it not working.

Cheers!
find quote
Eric_S Offline
Member
Posts: 65
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #3
unmesh Wrote:Apologies in advance for posting this here but a search of this site, macrumors.com and others has not helped me find the answer.

I've been happily running my ATV2 with a Greenpois0n RC6.1 JB over iOS 4.2.1 and XBMC and only recently attempted to use Netflix. It will let me log in, show me my correct Instant Queue etc but will not play any videos. The spinning icon shows up for a few seconds and then it is back to the menu.

I can play YouTube videos, Apple Movie trailers etc so it doesn't seem to be an issue with network connection to the Internet.

Are people still able to use Netflix?

Thanks.


Did you try a reboot?
find quote
ChipsAhoy Offline
Donor
Posts: 130
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #4
If you're attempting to run the native ATV 2 Netflix client and having this problem, I was experiencing a similar issue. I had moved the Internet menu using Overflow. Moving it back to the main level solved the playback problem for me.
find quote
gatito Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Location: En Mi Casa
Post: #5
check your dns...

[Image: 1157849872.png]
find quote
unmesh Offline
Donor
Posts: 108
Joined: Jun 2006
Reputation: 0
Post: #6
A reboot did not help.

I have not used Overflow

Changing the DNS from Comcast to 8.8.8.8 worked!

It's weird that Instant Queue would work with the old DNS but not the video content itself.

Thanks, guys!

ATV2 5.3 (IOS6.1.4) XBMC 14.0 ALPHA1 Compiled June 15, 2014
find quote
dazex Offline
Donor
Posts: 544
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Post: #7
unmesh,
Known problem with Netflix streaming and DNS. There's a long thread about it on Apple's support forum. Changing DNS to Google's public one @8.8.8.8 resolves the issue for some but not for others.

The problem has nothing to do with jailbreaking or XBMC installs btw.
find quote
unmesh Offline
Donor
Posts: 108
Joined: Jun 2006
Reputation: 0
Post: #8
Thanks, dazex.

Did a little bit of reading there and it seems to be related to DNSMASQ which is enabled on my network.

Now that I have the workaround; I'm inclined to declare victory and move along Smile

ATV2 5.3 (IOS6.1.4) XBMC 14.0 ALPHA1 Compiled June 15, 2014
find quote