[RELEASE] Subsonic

  Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Betelgeuse2112 Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #211
I see I can download a more current version of subsonic from their web site (5.2.1) but that's in a tar format. Synology allows you to manually install .spk files. I tried renaming the .tar file to .spk but I got an "invalid file format error".
find quote
Betelgeuse2112 Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #212
Ok I managed to get subsonic accessible via upnp on Kodi, however, when I try to play back a music file by browsing to "Music, Files, Subsonic ...) I get the error:

Play back failed - One or more items failed to play. Check the log file for details.

When I check the log file I see no references to music or to subsonic around the time when I tried to play the mp3.
(This post was last modified: 2015-04-25 16:22 by Betelgeuse2112.)
find quote
Betelgeuse2112 Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #213
Question - do I still need to scan the subsonic upnp music folders and add them to the Kodi library in order to be able to play them?
find quote
davicool Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #214
Hi, I have got exactly the same problem.
Someone can help us? Thank in advance.
(This post was last modified: 2015-05-13 21:33 by davicool.)
find quote
Betelgeuse2112 Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #215
When I try to play music served by subsonic via upnp absolutely nothing happens. Also, when I have "queue next song for playback" (or something to that effect) enabled in Kodi's music settings, Kodi gives me an error stating it doesn't know what song to play next.

Would someone happen to know what might be going on? Thanks...
find quote
Jimbo99 Offline
Junior Member
Posts: 37
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #216
Same. I try to stream music from subsonic via upnp in kodi I get the same error message.
find quote
aaronb Offline
Senior Member
Posts: 227
Joined: Apr 2007
Reputation: 0
Location: Colorado
Post: #217
I've long since given up on this add-on working anymore. I don't have the time (and maybe not the Python skills) to fix it personally. But I found a better solution, I started using the new music capabilities in Plex and added that as a UPNP source, works great, and pulls in all of the artist images.
find quote
Jimbo99 Offline
Junior Member
Posts: 37
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #218
Sorry, not going to use plex. Terrible program. I'd just do straight kodi before I'd do plex.
find quote
aaronb Offline
Senior Member
Posts: 227
Joined: Apr 2007
Reputation: 0
Location: Colorado
Post: #219
It works great for me. What is terrible about it?
find quote
Post Reply