Kodi Community Forum

Full Version: Wrong asound.conf after sound over HDMI-Tutorial
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hi guys

I did this tutorial: Click!

So the first steps where you have to change the files I hadn't any errors. When I run this commands:
Code:
sudo /usr/bin/amixer -q -c 0 sset 'Master',0 unmute && /usr/bin/amixer -q -c 0 sset 'Master',0 100
    sudo /usr/bin/amixer -q -c 0 sset 'IEC958 Default PCM',0 unmute
    sudo /usr/bin/amixer -q -c 0 sset 'IEC958',0 unmute && /usr/bin/amixer -q -c 0 sset 'IEC958',1 unmute
    sudo alsactl store 0
It says that it don't finds the directories.

When I enter
Code:
speaker-test -D hdmi -c6 -r19200 -FS32_LE
I get these errors:
Code:
[email protected]:~$ sudo alsactl store 0
    ALSA lib conf.c:634:(get_char_skip_comments) Cannot access file <EOF
    ALSA lib conf.c:1685:(snd_config_load1) _toplevel_:1:15:No such file or director y
    ALSA lib conf.c:3467:(snd_config_hook_load) /etc/asound.conf may be old or corru pted: consider to remove or fix it
    ALSA lib conf.c:3326:(snd_config_hooks_call) function snd_config_hook_load retur ned error: No such file or directory
    ALSA lib conf.c:3713:(snd_config_update_r) hooks failed, removing configuration
    alsactl: get_controls:570: snd_ctl_open error: No such file or directory

After that I can't run alsamixer nor aplay -l. I always get this error:
Code:
ALSA lib conf.c:634:(get_char_skip_comments) Cannot access file <EOF
    ALSA lib conf.c:1685:(snd_config_load1) _toplevel_:1:15:Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
    ALSA lib conf.c:3467:(snd_config_hook_load) /etc/asound.conf may be old or corrupted: consider to remove or fix it
    ALSA lib conf.c:3326:(snd_config_hooks_call) function snd_config_hook_load returned error: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
    ALSA lib conf.c:3713:(snd_config_update_r) hooks failed, removing configuration
    Fehler beim Ãffen des Mixer-Gerätes: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden

When I undo the steps in the tutorial alsamixer and aplay -l does work again.

May somebody help getting my Sound over HDMI running.
Thanks in advance.
fritz222
I found the solution: Just follow this tutorial:
Link!