Kodi Community Forum

Full Version: [RELEASE] Radio Add-on (rad.io, radio.de, radio.fr, radio.pt, radio.es) Music Plugin
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
(2020-05-24, 14:42)mudbrain Wrote: [ -> ]
(2020-05-19, 20:20)mudbrain Wrote: [ -> ]please help,
I've updated my HTPC to Fedora 32 and they have removed Pythoin 2, a lot of add-ons stopped working but radio patch notes say
Quote:v3.0.0+matrix.1 (12/4/2020)
- [new] Python3 only version
so I hoped it would work but when I start the-add on I get the message that an Error has occurred and I should look in the logfile, the logfile says
https://paste.kodi.tv/umokodeqib.kodi
python3 urllib3 is installed on the system so I don't understand what's wrong, can anybody help?   
I found a solution, it seems the xbmcswift2 version I had installed (13.0.0) was only working with python2 I've changed it to Version 2.5.1 and Radio works again.  

xbmcswift2 version 13.0.0 is python2 only. To migrate to python3 you need version 19.0.0.
This should work automagically ™ when you migrate from leia to matrix (both will update). If you're running leia and the distribution stops shipping python2 you'll certainly run into several problems:

matrix (python3) addons are in the repo: https://mirrors.kodi.tv/addons/matrix/sc...bmcswift2/
This is just a FYI.

A while back a couple of Chromaradio stations saved in 'My Stations' that I listened to using this 'Radio Add-on' where no longer connecting.  I finally did some digging yesterday to find that Chromaradio is no more because of 'Lack of funding' according to a Zuckbook post that I found.

Here's the Zuckbook link:  https://www.facebook.com/pg/Chromaradio/posts/

And an image of that post in case that page disappears:  https://i.postimg.cc/x8H4NPs4/2020-06-07...ok-com.jpg

.
(2020-05-25, 10:55)enen92 Wrote: [ -> ]
(2020-05-24, 14:42)mudbrain Wrote: [ -> ]
(2020-05-19, 20:20)mudbrain Wrote: [ -> ]please help,
I've updated my HTPC to Fedora 32 and they have removed Pythoin 2, a lot of add-ons stopped working but radio patch notes say
so I hoped it would work but when I start the-add on I get the message that an Error has occurred and I should look in the logfile, the logfile says
https://paste.kodi.tv/umokodeqib.kodi
python3 urllib3 is installed on the system so I don't understand what's wrong, can anybody help?   
I found a solution, it seems the xbmcswift2 version I had installed (13.0.0) was only working with python2 I've changed it to Version 2.5.1 and Radio works again.  

xbmcswift2 version 13.0.0 is python2 only. To migrate to python3 you need version 19.0.0.
This should work automagically ™ when you migrate from leia to matrix (both will update). If you're running leia and the distribution stops shipping python2 you'll certainly run into several problems:

matrix (python3) addons are in the repo: https://mirrors.kodi.tv/addons/matrix/sc...bmcswift2/
Works good for me on Matrix.  

My favorite music addon is Pandoki but is no longer supported. I have version 0.5.0 working in Leia.  

Any chance someone could fix this addon for Matrix?
Hello all,

I am really trying to work this out myself but it is beyond me.

I have installed radio and I keep getting a "network_error". I have searched throughout the thread and don't see anything relating to it.

My kodi log is below. Any and all help would be greatly appreciated. I love this addon and have been really bummed since it stopped working.

https://paste.kodi.tv/onivadoxah.kodi

Thanks again.
(2020-06-25, 04:29)KillinTime Wrote: [ -> ]Hello all,

I am really trying to work this out myself but it is beyond me.

I have installed radio and I keep getting a "network_error". I have searched throughout the thread and don't see anything relating to it.

My kodi log is below. Any and all help would be greatly appreciated. I love this addon and have been really bummed since it stopped working.

https://paste.kodi.tv/onivadoxah.kodi

Thanks again.

Which version of kodi?
(2020-06-25, 17:17)enen92 Wrote: [ -> ]
(2020-06-25, 04:29)KillinTime Wrote: [ -> ]Hello all,

I am really trying to work this out myself but it is beyond me.

I have installed radio and I keep getting a "network_error". I have searched throughout the thread and don't see anything relating to it.

My kodi log is below. Any and all help would be greatly appreciated. I love this addon and have been really bummed since it stopped working.

https://paste.kodi.tv/onivadoxah.kodi

Thanks again.

Which version of kodi?

Holy crap, it looks like 15.2 ? I got it from the linux mint packages so I assumed it was the most recent stable version.

If that is the issue(which would also explain all the unmet dependencies on other packages) where should I get the newest version from that would be safe? 

Thanks again for your help.
(2020-06-25, 19:16)KillinTime Wrote: [ -> ]
(2020-06-25, 17:17)enen92 Wrote: [ -> ]
(2020-06-25, 04:29)KillinTime Wrote: [ -> ]Hello all,

I am really trying to work this out myself but it is beyond me.

I have installed radio and I keep getting a "network_error". I have searched throughout the thread and don't see anything relating to it.

My kodi log is below. Any and all help would be greatly appreciated. I love this addon and have been really bummed since it stopped working.

https://paste.kodi.tv/onivadoxah.kodi

Thanks again.

Which version of kodi?

Holy crap, it looks like 15.2 ? I got it from the linux mint packages so I assumed it was the most recent stable version.

If that is the issue(which would also explain all the unmet dependencies on other packages) where should I get the newest version from that would be safe? 

Thanks again for your help.

Should work either way. Mint is based on ubuntu, so I guess you can use team-kodi's PPA: https://launchpad.net/~team-xbmc/+archive/ubuntu/ppa
Kodi19 on Android:
The streams from german radio "Antenne Bayern" are not working anymore:
Code:
2020-07-11 17:11:36.155 T:27499   ERROR <general>: CCurlFile::FillBuffer - Failed: Error in the HTTP2 framing layer(16)
2020-07-11 17:11:36.214 T:27499    INFO <general>: Creating Demuxer
2020-07-11 17:11:36.359 T:27499   ERROR <general>: Open - error probing input format, https://stream.antenne.de/antenne/stream...d=radio.de
2020-07-11 17:11:36.360 T:27499   ERROR <general>: OpenDemuxStream - Error creating demuxer
https://pastebin.com/Dpe5etFB
Thx for looking into it

PS: if you need a debug-log, please let me know
(2020-05-01, 16:00)enen92 Wrote: [ -> ]
(2020-04-13, 15:37)callagg2 Wrote: [ -> ]Just want to  say thanks to all involved in this Radio add-on on Kodi (Add-on:Radio (wiki)), it is excellent and it's great that people have kept this thread going since 2012!

Unlike others posting, I thankfully have no issues with radio channels playing.
However, i do have a query - it's a bit a long-winded but bear with me!.

I am using libreelec 9.2.1 on a raspberry pi - where the only add on that I want is this Radio add-on.
Why - well because i want to give it to an elderly person as an internet radio connected to her stereo versus 3.5mm jack.
I have picked nine radio stations and added them to favourites.
In the "Startup" options, I have set "perform on startup"  to "Play Radio" and "Startup Window" to "home window"
where for my Home options i have specified only favourites (audio/video/music/weather etc are all hidden).
So, once the Kodi (libreelec) starts up, she is met with a home screen consisting of 9 radio stations - she need only select one and it plays - so all good.
Ideally it would be nice if one of the radio stations could start playing upon boot up but don't think that's possible.

For most stations when you click on them, you remain in the home screen and the in top right corner you see a blue play arrow and the name of the station. That is perfect.:-)
But then some stations, when you click on them, it brings you into a NEW screen specifically for that one radio station. :-(
It is confusing for her to know to select the Square button in the bottom left of the screen to get back to the list of favourite radio stations on the home screen.
So, my question, how do i stop a radio station opening it's own window? (the station in question is LMFM in Ireland!)
Thanks

That's kodi default behaviour - unfortunately you can't solve your use-case without patching kodi core itself.
My bet is that some of them are flagged as playlists and go though playlist player, leading to the behaviour you're seeing.
Thank you Enen92, for that.
But, after a big of digging, I have made a tiny bit of progress.
By creating an autoexec.py file containing only the two lines

import xbmc
xbmc.executebuiltin("RunAddon(plugin.audio.radio_de)")

and copying this file into my Profile directory,
I can get Radio.de add-on to open automatically on boot-up. So, tiny bit of progress!

However, it only opens up the directory listing - I can't get it to autoplay one of the stations i want.

I've tried other commands (putting in an arbitrary 4 figure number 8386 for the station id for the minute )
heavily leveraging off this https://www.reichelt.com/magazin/en/kodi...net-radio/

import xbmc
xbmc.executebuiltin( "PlayMedia(plugin://plugin.audio.radio_net/station/8386)" )
and

import xbmc
xbmc.executebuiltin("RunAddon(plugin.audio.radio_de/station/8386)" )

But, I can't even seem to access my log files, they seem to be in a hidden folder (Libreelec 9.0.2 on Wetek Play),
so it's difficult to pull out the correct 4 digit id for this station https://www.radio.net/s/rteradio1

Any help would be great.
(2020-08-12, 00:27)callagg2 Wrote: [ -> ]Any help would be great.

Put this in your autoexec.py
import xbmc
xbmc.executebuiltin('PlayMedia("plugin://plugin.audio.radio_de/station/13938")')
(2020-08-12, 00:58)black_eagle Wrote: [ -> ]
(2020-08-12, 00:27)callagg2 Wrote: [ -> ]Any help would be great.

Put this in your autoexec.py
import xbmc
xbmc.executebuiltin('PlayMedia("plugin://plugin.audio.radio_de/station/13938")')
You legend!
that works exactly as I wanted.
Thank you so much!!
I have a problem with Radio addon on Libreelec 9.2.x. Minimaly once a week dissapear my_stations.json file and I must have to upload backup.
SD Card in my RPi is OK and every other plugin is ok.
(2020-07-11, 17:26)Solo0815 Wrote: [ -> ]Kodi19 on Android:
The streams from german radio "Antenne Bayern" are not working anymore:
Code:
2020-07-11 17:11:36.155 T:27499   ERROR <general>: CCurlFile::FillBuffer - Failed: Error in the HTTP2 framing layer(16)
2020-07-11 17:11:36.214 T:27499    INFO <general>: Creating Demuxer
2020-07-11 17:11:36.359 T:27499   ERROR <general>: Open - error probing input format, https://stream.antenne.de/antenne/stream...d=radio.de
2020-07-11 17:11:36.360 T:27499   ERROR <general>: OpenDemuxStream - Error creating demuxer
https://pastebin.com/Dpe5etFB
Thx for looking into it

PS: if you need a debug-log, please let me know
Still valid? Working fine here:


│2020-08-20 10:20:25.192 T:228814   DEBUG <general>: Window DialogBusy.xml was already loaded       │
│2020-08-20 10:20:25.192 T:228814   DEBUG <general>: Alloc resources: 0.06ms                        │
│2020-08-20 10:20:25.736 T:230472   DEBUG <general>: CCurlFile::GetMimeType - https://stream.antenne
.de/antenne/stream/mp3?aw_0_1st.playerid=radio.de -> x-directory/normal                             │
│2020-08-20 10:20:25.738 T:230472   DEBUG <general>: CurlFile::Open(0x7000025553f0) https://stream.a│
ntenne.de/antenne/stream/mp3?aw_0_1st.playerid=radio.de                                             │
│2020-08-20 10:20:26.687 T:230472   DEBUG <general>: CCurlFile::Open - File <https://stream.antenne.│
de/antenne/stream/mp3?aw_0_1st.playerid=radio.de> is a shoutcast stream. Re-opening                 │
│2020-08-20 10:20:26.688 T:230472   DEBUG <general>: CFileCache::Open - opening <antenne/stream/mp3>│
 using cache                                                                                        │
│2020-08-20 10:20:26.688 T:230472   DEBUG <general>: CurlFile::Open(0x135e8eb30) https://stream.ante
nne.de/antenne/stream/mp3?aw_0_1st.playerid=radio.de                                                │
│2020-08-20 10:20:27.032 T:230472   DEBUG <general>: CCurlFile::Open - File <https://stream.antenne.│
de/antenne/stream/mp3?aw_0_1st.playerid=radio.de> is a shoutcast stream. Re-opening                 │
│2020-08-20 10:20:27.032 T:230472   DEBUG <general>: File::Open - redirecting implementation for htt│
ps://stream.antenne.de/antenne/stream/mp3?aw_0_1st.playerid=radio.de                                │
│2020-08-20 10:20:27.033 T:230472   DEBUG <general>: CurlFile:TonguearseAndCorrectUrl() adding custom he│
ader option 'Icy-MetaData: 1'                                                                       │
│2020-08-20 10:20:27.034 T:230472   DEBUG <general>: CurlFile::Open(0x127c3a690) https://stream.ante
nne.de/antenne/stream/mp3?aw_0_1st.playerid=radio.de                                                │
│2020-08-20 10:20:27.617 T:230472   DEBUG <general>: CCurlFile::Open - effective URL: <https://s4-we│
bradio.antenne.de/antenne/stream/mp3?aw_0_1st.playerid=radio.de>                                    │
│2020-08-20 10:20:27.618 T:230799   DEBUG <general>: Thread ShoutcastFile start, auto delete: false │
│2020-08-20 10:20:27.618 T:230472   DEBUG <general>: CFileCache::Open - Source chunk size is 0, sett│
ing cache chunk size to 131072
I notice this issue earlier this month (Aug 2020) but got sidetracked.  The issue is with "Proton Radio", it's broke.

Output of the kodi log with two attempts and more here:  https://paste.kodi.tv/ejiqokixom.kodi

.
Dear,

Just wondering, is it possible to select from which site you want to receive radio stations?
Like, only from rad.io or only from radio.es for example?

Thanks in advance for the reply.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45