Kodi Community Forum

Full Version: Eden using LIRC.Send() in Keymap.xml causes app restart
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hi,

I have been trying to get this to work for a few days now with no luck and I havent been able to find any related threads on the forum. I am currently running Eden Beta 3 and having the following problem.

Basically I am trying to create a custom Keymap.xml and Lircmap.xml in the .xbmc/userdata folders to allow me to remap some of the buttons on my remote and use them to send IR codes via an IR blaster to my AV receiver.

I have been following a fantastic article here http://www.technazgul.com/2010/09/making...pping.html that explains the various .xml files and how to use them and have been trying to call the XBMC built in function LIRC.Send however when I do this the button causes XBMC to restart, it does appear to send the IR code before it does it but restarts straight away.

I am fairly sure my xml files are correct, i placed another button map to send a notification, which works fine.

So I am not sure if this is some form of bug in Eden beta 3 or if the built in functions have changed?

Keymap.xml i am using is below.

<keymap>
<global>
<remote>
<volumeplus>Notification(This is the title, This is the message, 3)</volumeplus>
<recordedtv>LIRC.Send(SEND_ONCE AVR320 vol-)</recordedtv>

</remote>
</global>
</keymap>

Appreciate any help someone might be able to provide.
I did some more digging and realised that after the button push XBMC does in fact crash and leaves a crashlog in the home directory. But it doesnt appear to be very useful. The last 3 lines are just the button push and thats it, I tried again with debug loggin turned on and didnt get any extra info.


Code:
22:06:03 T:15577808   DEBUG: LIRC: Update - NEW at 3582018:000000037ff07bb7 00 RecTV mceusb (RecTV)
22:06:03 T:15577808   DEBUG: OnKey: enter (65) pressed, action is LIRC.Send(SEND_ONCE AVR320 vol-)


############### END LOG FILE ################

############ END XBMC CRASH LOG #############

This has really got me stumped, I can only think it must be a bug in Eden?
This looks like a bug. You need to post a report on trac http://trac.xbmc.org/
Make sure you include the entire debug log file (there is important information at the top and bottom). And also include the xml files.
(2012-02-21, 15:28)AWilco Wrote: [ -> ]This looks like a bug. You need to post a report on trac http://trac.xbmc.org/
Make sure you include the entire debug log file (there is important information at the top and bottom). And also include the xml files.

Was a bug created for this? I am seeing the same thing.