Kodi Community Forum

Full Version: VNSI4 alpha
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Hey Guys

I have xbmcubuntu running on my htpc, and just like a few weeks ago, i wanted to try out vnsi4.

But altough I have compiled from git and everything seems to go well, i get the following in the logs:

Code:
Apr 18 14:58:08 xbmc vdr: [2695] VNSI: cxSocket::read: eof, connection closed
Apr 18 14:58:08 xbmc vdr: [2695] VNSI: LiveStreamer::Close - close
Apr 18 14:58:08 xbmc vdr: [2574] loading /etc/vdr/plugins/vnsiserver4/allowed_hosts.conf
Apr 18 14:58:08 xbmc vdr: [2574] VNSI: Client with ID 4 connected: 127.0.0.1:41275
Apr 18 14:58:08 xbmc vdr: [2697] VNSI: Welcome client 'XBMC Media Center' with protocol version '4'
Apr 18 14:58:08 xbmc vdr: [2697] VNSI: LiveStreamer::Close - close
Apr 18 14:58:09 xbmc vdr: [2574] VNSI: Client with ID 3 seems to be disconnected, removing from client list

Anyone of you has got the same issues/messages?
Those are info messages and indicate normal behavior when changing channels.
(2013-04-18, 17:02)FernetMenta Wrote: [ -> ]Those are info messages and indicate normal behavior when changing channels.


LoL,Blush

well probably I missed the most important detail to mention Confused

I get nothing when I try to play a channel. In other words, i do not get any stream from vdr (imo).I think those XBMC logs might be more informative:

Code:
17:09:33 T:3007190848  NOTICE: DVDPlayer: Opening: pvr://channels/tv/All TV channels/1.pvr
17:09:33 T:3007190848 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
17:09:33 T:2619329344  NOTICE: Thread CDVDPlayer start, auto delete: false
17:09:33 T:2619329344  NOTICE: Creating InputStream
17:09:33 T:2619329344  NOTICE: AddOnLog: VDR VNSI Client: Logged in at '1366297773+7200' to 'VDR-Network-Streaming-Interface (VNSI) Server' Version: '0.9.2' with protocol version '4'
17:09:33 T:2619329344   ERROR: AddOnLog: VDR VNSI Client: ReadSuccess - failed with error code '997'
17:09:33 T:2619329344   ERROR: AddOnLog: VDR VNSI Client: SwitchChannel - failed to set channel
17:09:33 T:2619329344   ERROR: CDVDPlayer::OpenInputStream - error opening [pvr://channels/tv/All TV channels/1.pvr]
17:09:33 T:2619329344  NOTICE: CDVDPlayer::OnExit()
17:09:33 T:2619329344  NOTICE: CDVDPlayer::OnExit() deleting input stream
Smile
This is why we always ask for full debug logs, no snippets. Please pastebin full logs. Also provide some information on how you did compile it, what version of vdr , ...
Thanks,

I've got vdr from andrey pavlenko's ppa at ppa:aap/vdr - Got this from one of the posts in this thread, confirming vnsi4 to work with this one. Further xbmc 12.1, which is native from xbmcubuntu. And your vnsi add-on/plugin from the yesterdays source from git. (Thanks a lot for the great work by the way).

Got xbmc.log and syslog including vdr ouputs on pastebin:

xbmc log:
http://pastebin.com/TcC8QAV5

syslog
http://pastebin.com/Aq8zzjD6
Elaborate on "yesterdays source from git". I have several branches and the addon from branch vnsi4 is not compatible with XBMC 12. see post #1
(2013-04-18, 18:22)FernetMenta Wrote: [ -> ]Elaborate on "yesterdays source from git". I have several branches and the addon from branch vnsi4 is not compatible with XBMC 12. see post #1

Sure,
I used your frodo link from the first post and downloaded it there as zip, compiled it after ./configure --prefix/usr. Everything went well. Wouldnt it output any version conflict messages, if I would've got a wrong branch?

Thank you.

...hmmm... lets try xbmc from your git...

It just finished compiling... did a make install, removed $HOME/.xbmc and did a restart... now i have a blackscreen when xbmc boots up, i can hear the xbmc sounds, but theres no image - only black screen.

Heres the xbmc log at pastebin
http://pastebin.com/StTNhuiH

Any idea why that happens?
vnsi server plugin fails when trying to tune to channel. I don't see why, are you sure your channels.conf is correct? Can you tune to a channel using svdrpsend?

Please enable debug logging in advanced settings, then the log shows more info.
Ok

I removed xbmc, that I had compiled from your git, somehow I had no picture appearing - only black screen. Well, I reinstalled 12.1 from the the stable xbmc ppa now again. Then I reinstalled the addons from your git as they were compiled one day before and now I've got the extended xbmc logs:

xbmc log:
http://pastebin.com/5zRUkqDG

syslog
http://pastebin.com/1M4jN7CP

I hope that theres some relevant info in there.

Update:
I just install vnsi3 and it really seems, that theres some other issue bugging around. So please ignore this post until I correct whatever is not working yet.

Thank you!
Looks like you don't even get channel updates from the backend. Delete you EPG and TV database (.xbmc/usedate/Database) and start XBMC. Do you see any channels showing up?
(2013-04-19, 12:44)FernetMenta Wrote: [ -> ]Looks like you don't even get channel updates from the backend. Delete you EPG and TV database (.xbmc/usedate/Database) and start XBMC. Do you see any channels showing up?

Hmmm....

Well I get the channel lists in xbmc. Further scaning for channels on Astra works fine.

Whats bothering me is this first two lines:

Code:
Apr 19 12:44:33 xbmc kernel: [    5.204548] ds3000_firmware_ondemand: Waiting for firmware upload (dvb-fe-ds3000.fw)...
Apr 19 12:44:33 xbmc kernel: [    5.207082] ds3000_firmware_ondemand: Waiting for firmware upload(2)...
Apr 19 12:44:34 xbmc vdr: [1254] DVB API version is 0x0506 (VDR was built with 0x0506)
Apr 19 12:44:34 xbmc vdr: [1254] frontend 0/0 provides DVB-S,DVB-S2 with QPSK ("Montage Technology DS3000/TS2020")

But on the other hand, the last line seems to say that everythings fine with the dvb card being initialized...

whats also strange is femon -H not showing any lock.

I never have had this behaviour, being able to scan for channels but having no lock on any channel... Seems that that theres more work to do...
Your xbmc log does not show those:
INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - updated TV channel 'Das Erste HD'

Also it requests EPG for all channels every 5 min. This only happens if last scan was unsuccessful.
(2013-04-19, 12:44)FernetMenta Wrote: [ -> ]Looks like you don't even get channel updates from the backend. Delete you EPG and TV database (.xbmc/usedate/Database) and start XBMC. Do you see any channels showing up?

You are right... No such entries in the pastebin logs I delivered. But when I check the actual log:

Code:
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel 'Sky *Cinema* +*1*'
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel 'Sky *Emotion*'
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel 'Sky *Cinema* +*24*'
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel '*Sky *Select *Event A*'
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel '*Sky* *Sel*ect *2*'
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel 'Sky *Sport* *News*'
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel '*Disney* *Cin*emagic'
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel '*Sky* *Hits*'
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel 'Sky *Sport* *News*'
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel '*Sky* *Sel*ect *3*'
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel '*Sky* *Sel*ect *4*'
13:12:15 T:2745289536    INFO: PVRChannelGroupInternal - AddAndUpdateChannels - added TV channel '*Sky* *Sel*ect *5*'
and so on...

....

It was vdr2 from andreys ppa causing the issue. Now with default vdr 1.7.28 and vnsi3 everything is working fine. But when I compile vnsi4 for vdr-1.7.28 it wont load the plugin and keeps returning me:

Code:
WARNING: The following plugins have been left out due to really binary incompatibility: vnsiserver4.

Am I assuming right, that vnsi4 requires a higher version of vdr than 1.7.28?
Quote:Am I assuming right, that vnsi4 requires a higher version of vdr than 1.7.28?

That's wrong, I know about users having 1.7.22.
Did you build vnsiserver in the source tree of vdr? If not, does your distro of vdr provide a proper Make.config? Maybe your can make your life easier building vdr by your own.
Zähneknirsch....

I compiled vdr from scratch, changed simply the prefix in the Make.config file to /usr. Then I copied vnsi4/addons/pvr.vdr.vnsi/vdr-plugins-vnsiserver over to /usr/src/vdr/PLUGINS/src/ folder... I compiled it in there, without any error. Then I copied it over to /usr/lib/vdr/plugins...

But still the same error appears that there are some binary incompatibility problems... lets try some other vdr version...
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20