Kodi Community Forum

Full Version: Vdpau crash? Frodo 12.2
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
I'm often get crashes/hangs when skipping fast through a video file (tvh recording). I think that its's somehow related to vdpau or video card drivers.
System in use is an ION 1st generation, with openelec 3.03 installed on it. Does anyone else suffers from this problem?

full log: https://dl.dropboxusercontent.com/u/1813...1_XBMC.log

But I think that this is the most important part: ,
Code:
14:05:09 T:2697984832 WARNING: CVDPAU::DrawSlice - VdpDecoderRender long decoding: 4004 ms, dec: 1, proc: 0, rend: 0
14:05:09 T:2697984832   DEBUG: CDVDPlayerVideo::CalcDropRequirement - hurry: 0
14:05:09 T:3014993664   DEBUG: LIRC: Update - NEW at 128490:69 0 KEY_LEFT_UP devinput (KEY_LEFT_UP)
14:05:09 T:2697984832   ERROR:  (VDPAU) Error: The display was pre-empted, or a fatal error occurred.(2) at VDPAU.cpp:745
14:05:09 T:2697984832   ERROR: CVDPAU::FFGetBuffer - No Video surface available could be created
14:05:09 T:2659687232   ERROR:  (VDPAU) Error: An invalid handle value was provided.(3) at VDPAU.cpp:1646
14:05:09 T:2659687232   ERROR:  (VDPAU) Error: An invalid handle value was provided.(3) at VDPAU.cpp:1778
14:05:09 T:2697984832   ERROR: ffmpeg[A0CFFB40]: [h264_vdpau] get_buffer() failed (-1 2 (nil))
14:05:09 T:2659687232   ERROR:  (VDPAU) Error: An invalid handle value was provided.(3) at VDPAU.cpp:1799
14:05:09 T:2697984832   ERROR: ffmpeg[A0CFFB40]: [h264_vdpau] decode_slice_header error
14:05:09 T:2659687232   ERROR:  (VDPAU) Error: An invalid handle value was provided.(3) at VDPAU.cpp:1662
14:05:09 T:2659687232   ERROR:  (VDPAU) Error: An invalid handle value was provided.(3) at VDPAU.cpp:1687
14:05:09 T:2659687232   ERROR:  (VDPAU) Error: An invalid handle value was provided.(3) at VDPAU.cpp:1778
14:05:09 T:2659687232   ERROR:  (VDPAU) Error: An invalid handle value was provided.(3) at VDPAU.cpp:1799
14:05:09 T:2659687232   ERROR:  (VDPAU) Error: An invalid handle value was provided.(3) at VDPAU.cpp:2252
14:05:09 T:2697984832   ERROR: ffmpeg[A0CFFB40]: [h264_vdpau] no frame!

I also get random crashes when switching channels, but there is nothing in the logs (debug logging enabled)
So maybe this 2 issues are related to each other.
I can't reproduce this on my systems but i don't use tvheadend. Do you observe the same behavior with local files? Please post logs on xbmclogs.com
I had random crashes when switching channels too, the patch mentioned in this ticket fixed it.