Kodi Community Forum

Full Version: "Channel cannot be played" error
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
I just recently installed Kodi onto my home theater system(s). It works fine on the server PC as well as a client PC.

I have a Samsung Galaxy S4 and a Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 also. I installed the ARM .apk. It loads fine, with the default skin coming up, EPG data, etc.

Only problem is NO videos play! No sound, no video. Just error messages or even less.

I have a Silicon Dust HDHR which pulls in OTA. I also have a HDHR Prime which is connected via cablecard. I have recordings sitting on the server PC.

None of these 3 types of files can be played. I get a "channel cannot be played" error when I select a program from the EPG. If I select from the channel list or the recorded video list, it does nothing and does not post an error message.

I've looked at the kodi.log, and here are some relevant entries:
09:39:05 T:2064251120 WARNING: CDVDMessageQueue(player):Tongueut MSGQ_NOT_INITIALIZED
09:39:05 T:2073033616 NOTICE: Thread DVDPlayer start, auto delete: false
09:39:05 T:2073033616 NOTICE: Creating InputStream
09:39:08 T:2073033616 ERROR: AddOnLog: PVR WMC Client: Error opening stream file
09:39:10 T:2073033616 ERROR: CDVDPlayer::OpenInputStream - error opening [pvr://channels/tv/All channels/7.pvr]

09:39:20 T:2064251120 NOTICE: DVDPlayer: Opening: pvr://channels/tv/All channels/21.pvr
09:39:20 T:2064251120 WARNING: CDVDMessageQueue(player):Tongueut MSGQ_NOT_INITIALIZED
09:39:20 T:2121878352 NOTICE: Thread DVDPlayer start, auto delete: false
09:39:20 T:2121878352 NOTICE: Creating InputStream
09:39:25 T:2121878352 ERROR: AddOnLog: PVR WMC Client: Error opening stream file
09:39:26 T:2121878352 ERROR: CDVDPlayer::OpenInputStream - error opening [pvr://channels/tv/All channels/21.pvr]

09:39:35 T:2064251120 NOTICE: DVDPlayer: Opening: pvr://channels/tv/All channels/39.pvr
09:39:35 T:2064251120 WARNING: CDVDMessageQueue(player):Tongueut MSGQ_NOT_INITIALIZED
09:39:35 T:2122520256 NOTICE: Thread DVDPlayer start, auto delete: false
09:39:35 T:2122520256 NOTICE: Creating InputStream
09:39:41 T:2122520256 ERROR: AddOnLog: PVR WMC Client: Error opening stream file
09:39:42 T:2122520256 ERROR: CDVDPlayer::OpenInputStream - error opening [pvr://channels/tv/All channels/39.pvr]

I did also notice this error:

09:37:34 T:2108739632 ERROR: AddOnLog: PVR WMC Client: Recorded tv 'smb://HTPC-PC/Recorded TV' does not exist
09:37:37 T:2113970112 NOTICE: Thread PVRGUIInfo start, auto delete: false
09:37:51 T:2112810272 NOTICE: Thread EPGUpdater start, auto delete: false
09:37:51 T:2108739048 NOTICE: virtual void EPG::CEpgContainer::Start() - EPG thread started

Is there an error in how my recording directory is interpreted? It works fine on my PC client.

If there's a way to upload the full .log please let me know.
No takers? No one else with this problem?
Can you get us a full debug log (wiki) (with debugging turned on)?
Yes, thanks for the interest, will do when I return home!
(2015-02-03, 19:27)Ned Scott Wrote: [ -> ]Can you get us a full debug log (wiki) (with debugging turned on)?

Okay, here is my log:

http://xbmclogs.com/show.php?id=414238

After briefly perusing the log, I'm wondering if this is a network drive access issue.

It starts with a 'Recorded TV folder not found' error. This is odd because I can browse the files in the recorded TV folder on the server.

I first try to open a few recorded videos on the server, some recordings of Anthony Bourdain's The Layover. Looks like it is unable to open the files.

Then I tried to open a few channels. I was watching the ServerWMC server program, so I could see the tuners activate. Again, looks like the Android client can't access the temporary files on the same server.

Hope the log helps shed some light on this problem.
I have no idea, but it sounds a lot like this problem which is still being investigated: 212892 (thread)

Similar situation with WMC, recordings folder, and an Android device as the client.

It's like the SMB server just decides to reject the Android SAMBA client for no apparently reason.
Got it!

Silly-ly, I had not filled out the Folders tab setting on ServerWMC that says:

Use credentials on smb:// paths (Kodi clients)?
User name:
Password:

Now it works. Live TV buffering is really a pain, but it works!

Recorded video plays much smoother.

Thanks for heading me in the right direction.
Good to hear!