Kodi Community Forum

Full Version: skin helper service
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
(2016-04-29, 22:38)marcelveldt Wrote: [ -> ]Just included something new (and cool) to the script...

Possibility to add a "sort alphabet" so your views to quickly jump to a certain letter...

https://github.com/marcelveldt/script.sk...edia-views
Excellent one ! Definitely something I have to implement in my designer ! Great job (as always).
(2016-04-29, 22:38)marcelveldt Wrote: [ -> ]Just included something new (and cool) to the script...

Possibility to add a "sort alphabet" so your views to quickly jump to a certain letter...

https://github.com/marcelveldt/script.sk...edia-views

Is this different to pressing shift+1st char or shift+first 2 chars when in a view?
(2016-04-29, 22:38)marcelveldt Wrote: [ -> ]Just included something new (and cool) to the script...

Possibility to add a "sort alphabet" so your views to quickly jump to a certain letter...

https://github.com/marcelveldt/script.sk...edia-views

nice...
any chance to implement this also for non-english letters?
(2016-04-29, 23:15)Mike_Doc Wrote: [ -> ]Is this different to pressing shift+1st char or shift+first 2 chars when in a view?

No, it's the same except that you don't need a keyboard but instead you have the alphabet listing on-screen.
(2016-04-29, 23:17)tomer953 Wrote: [ -> ]nice...
any chance to implement this also for non-english letters?

I don't think so, it uses the "smsjump" builtin command to jump to the letters.
As far as I can see that command only supports A-Z but I can be wrong on this
(2016-04-29, 23:28)marcelveldt Wrote: [ -> ]
(2016-04-29, 23:17)tomer953 Wrote: [ -> ]nice...
any chance to implement this also for non-english letters?

I don't think so, it uses the "smsjump" builtin command to jump to the letters.
As far as I can see that command only supports A-Z but I can be wrong on this

ok, so sadly i'll pass this one in my skin... awesome feature anyway.. thx
(2016-04-29, 23:26)marcelveldt Wrote: [ -> ]
(2016-04-29, 23:15)Mike_Doc Wrote: [ -> ]Is this different to pressing shift+1st char or shift+first 2 chars when in a view?

No, it's the same except that you don't need a keyboard but instead you have the alphabet listing on-screen.

Got you, cheers Marcel. I never fully understand the great things you keep adding. Rofl
Very cool, was able to get this working in just a few minutes. Going to provide a skin setting so users can choose between the standard scrollbar and the alphabet listing. Thanks!
Hi marcelveldt,

You never cease to amaze me! Thanks for your work!

I'm always thinking of adding something new to my mod to make it look better (like you do with your script Wink). I'm already using the option:

Window(Home).Property(SkinHelper.Music.TrackList)

...to show a list of the songs of an album at the back of a mockup cd case but, would it be possible to have an option adding the song's duration after the title of every song? something like this...

1 - What I wouldn't do - 3:58
2 - New heights - 4:13
[...]

I don't know if that's possible or even if you're interested in coding that... anyway thanks again!
(2016-04-29, 22:38)marcelveldt Wrote: [ -> ]Just included something new (and cool) to the script...

Possibility to add a "sort alphabet" so your views to quickly jump to a certain letter...

https://github.com/marcelveldt/script.sk...edia-views
Marcel,

That's it dude, I'm having your baby. I have been trying to add this to my skin for years and you just come along and drop it in my lap.

Thank you, thank you, thank you. Will be adding this to my skin ASAP.

Luv's, Hug's and fairy dust
Wyrm
Marcel,

Have tried to use another piece of your wizardry and while it works after the initial problem (initial launch leads to a script error). Using you percentage function called in my home screen for a shelf widget (code attached)
PHP Code:
    <onload>RunScript(script.skin.helper.service,action=getpercentage,count=$INFO[Window(Home).Property(Movies.Watched)],total=$INFO[Window(Home).Property(Movies.Count)],skinstring=movieswatched-percentage)</onload>
    <
onload>RunScript(script.skin.helper.service,action=getpercentage,count=$INFO[Window(Home).Property(TVShows.Watched)],total=$INFO[Window(Home).Property(TVShows.Count)],skinstring=tvshowswatched-percentage)</onload>
    <
onunload>Skin.Reset(movieswatched-percentage)</onunload>
    <
onunload>Skin.Reset(tvshowswatched-percentage)</onunload

I thought there was an issue with my calling of the script (I tried clearing the skin string before calling the script to help with the error message that was thrown in the debug log) but the first time I enter the home screen I always see the attached error lines in the debug log, I don't see then the next time I enter the home menu, only on the first entry.
PHP Code:
00:14:14 T:3832  NOTICESkin Helper Service --> started loading script entry
00
:14:14 T:3832  NOTICEPrevious line repeats 1 times.
00:14:14 T:3832  NOTICESkin Helper Service --> Parameter string: {u'COUNT'u''u'count'u''u'total'u''u'SKINSTRING'u'movieswatched-percentage'u'ACTION'u'getpercentage'u'skinstring'u'movieswatched-percentage'u'action'u'getpercentage'u'TOTAL'u''}
00:14:14 T:7332  NOTICESkin Helper Service --> Parameter string: {u'COUNT'u''u'count'u''u'total'u''u'SKINSTRING'u'tvshowswatched-percentage'u'ACTION'u'getpercentage'u'skinstring'u'tvshowswatched-percentage'u'action'u'getpercentage'u'TOTAL'u''}
00:14:14 T:3668   DEBUGGot rss feedhttp://feeds.xbmc.org/updated_xbmc_addons
00:14:14 T:3668   DEBUGRSS feed encodingUTF-8
00
:14:14 T:3668   DEBUGParsed rss feedhttp://feeds.xbmc.org/updated_xbmc_addons
00:14:14 T:3668   DEBUGThread RSSReader 3668 terminating
00
:14:14 T:3832   ERROREXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                             - 
NOTEIGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            
Error Type: <type 'exceptions.ValueError'>
                                            
Error Contentsinvalid literal for int() with base 10''
                                            
Traceback (most recent call last):
                                              
File "C:\Users\John\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.skin.helper.service\default.py"line 353in <module>
                                                
Main()
                                              
File "C:\Users\John\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.skin.helper.service\default.py"line 337in __init__
                                                total 
int(params.get("TOTAL"))
                                            
ValueErrorinvalid literal for int() with base 10''
                                            
-->End of Python script error report<--
00:14:14 T:6768   DEBUG: ------ Window Init (DialogKaiToast.xml) ------
00:14:14 T:7332   ERROREXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                             - 
NOTEIGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            
Error Type: <type 'exceptions.ValueError'>
                                            
Error Contentsinvalid literal for int() with base 10''
                                            
Traceback (most recent call last):
                                              
File "C:\Users\John\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.skin.helper.service\default.py"line 353in <module>
                                                
Main()
                                              
File "C:\Users\John\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.skin.helper.service\default.py"line 337in __init__
                                                total 
int(params.get("TOTAL"))
                                            
ValueErrorinvalid literal for int() with base 10''
                                            
-->End of Python script error report<-- 

I'm pretty sure its something I'm doing, but I can't figure out what the issue is, would you care to point out my error.

Wyrm
(2016-04-30, 05:47)wyrm Wrote: [ -> ]I thought there was an issue with my calling of the script (I tried clearing the skin string before calling the script to help with the error message that was thrown in the debug log) but the first time I enter the home screen I always see the attached error lines in the debug log, I don't see then the next time I enter the home menu, only on the first entry

Well, that's simple. At that time the property is not yet available (so is empty).
A solution could be to check if the property has a value before calling the script or even better if the value is empty use a timer to launch the script.

Something like this:

<onload condition="!IsEmpty(Window(Home).Property(Movies.Count))">RunScript(blah)</onload>

<onload condition="IsEmpty(Window(Home).Property(Movies.Count))">AlarmClock(count,RunScript(blah),00:05,silent)</onload>
(2016-04-30, 00:50)manfeed Wrote: [ -> ]Window(Home).Property(SkinHelper.Music.TrackList)
...to show a list of the songs of an album at the back of a mockup cd case but, would it be possible to have an option adding the song's duration after the title of every song? something like this...

This is added now on Git. Remember to flush the cache if you want to test it.
For now I've just included it (without additional option), if requested I can make it an optional setting or different property later.
can you make it a different property Marcel? perhaps SkinHelper.Music.Tracklist.Duration ? You'll know best. I use .Music.Tracklist and would prefer to just have tracklist only like it was.
(2016-04-29, 23:15)Mike_Doc Wrote: [ -> ]
(2016-04-29, 22:38)marcelveldt Wrote: [ -> ]Just included something new (and cool) to the script...

Possibility to add a "sort alphabet" so your views to quickly jump to a certain letter...

https://github.com/marcelveldt/script.sk...edia-views

Is this different to pressing shift+1st char or shift+first 2 chars when in a view?

Hi Marcel,

Just a quick question, got the latest from GIT and tried plugging this in, it is working but if I select a letter it always jumps to the start of the letter before i.e. select 'E' jumps to 'D'

Any ideas why?

Edit: think it might be connected to having movies beginning 0-9?. If I'm on the first movie in my library, '71, then if I select any letter it does not jump, if I'm on first film with 'A' and select 'F' it jumps but to 'E' so I guess the 0-9 movies are connected? if I'm on 'R' and select 'A' no jump?