Kodi Community Forum

Full Version: Choppy playback of HD recordings with pvr-hts
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hi!

I've been using MythTV as my media center for at least 10 years, but as the DVB-support in Myth is kind of hard to configure and manage I'm converting my setup to Tvheadend with Kodi and pvr-hts as frontends.

Everything works nice and I love how easy Tvheadend is to manage and configure... and Kodi is perfect for my frontend needs!

However, I've run into one issue I really can't solve and understand!

When playing back a HD recording in Kodi through the pvr-hts addon it is really choppy, like only showing a couple of frames before halting every other second and no sound at all. If I pause for a while and let the buffer fill upp I can get maybe 5-10 seconds of stutter free playback.

Everything else works as it should:

- Playback of SD recordings works like a charm
- Live TV through the pvr-hts addon works for both HD and SD channels
- Playing back all kinds of recordings through Tvheadend's web interface and VLC works

I can even playback the HD recordings stutter free if I map the recordings folder in kodi videos and play them....

The cpu usage of both the backend and frontend are low when trying to play the recordings, and I have gigabit ethernet on both.

I really can't explain why the stuttering occurs! If I solve this problem my setup will be perfect! Smile

Is there a difference in the protocol between tvheadend when streaming a recording instead of live tv?
Doeas anyone have an idea of what's causing my problems?

Best regards,
Hlund
I'm using the following versions:

Tvheadend: 4.1-1434~g4fdd552~wily
Kodi: 16.0~git20160205.0918-rc3-0wily
pvr-hts: 2.2.12-1~wily

The backend is a Ubuntu 15.10 server and the frontends are Intel NUC5-i3's with Ubuntu 15.10

/Hlund
Is it possible for you to test with kodi 15 and tvh 4.08? Also debug logfiles of kodi could be helpful :-)
When trying to play a HD recording the kodi-log fills upp with this...

Code:
17:11:45 T:140384797701888 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
17:11:45 T:140384797701888  NOTICE: CDVDPlayerAudio::OutputPacket skipping a packets of duration 32
17:11:45 T:140384814487296 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
17:11:45 T:140384797701888  NOTICE: CDVDPlayerAudio::OutputPacket skipping a packets of duration 32
17:11:45 T:140384797701888  NOTICE: Previous line repeats 5 times.
17:11:45 T:140384797701888 WARNING: CDVDMessageQueue(audio)::Get - asked for new data packet, with nothing available
17:11:46 T:140384814487296 WARNING: CDVDMessageQueue(video)::Get - asked for new data packet, with nothing available
17:11:46 T:140384797701888  NOTICE: CDVDPlayerAudio::OutputPacket skipping a packets of duration 32
17:11:46 T:140384797701888  NOTICE: Previous line repeats 4 times.

I could try previous versions of kodi and tvheadend, but i'd rather try to fix the problem in current versions first...