Kodi Community Forum

Full Version: LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
(2016-08-16, 22:13)chris42 Wrote: [ -> ]I am using the 08 August nightly. Everything works nicely so far.
However I am missing the Options for the CEC Adapter? I searched in all menus but could not find anything? Is it not included or am I missing something?

Settings > System Settings > Input > Peripherals

In order for the Peripherals group to appear it needs the settings level to be Advanced, which is probably a mistake.
New LibreELEC.tv Krypton build #0816: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.7.0 #1 Tue Aug 16 21:07:20 BST 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Aug 16 2016 14:36:37
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 745cb6a4122e616a2e68534c3c98faaf237e0fc7 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20160816210538-#0816-g191ffd0 [Build #0816]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
002383.606: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of LibreELEC.tv master (191ffd0d, changelog) and tip of XBMC master (44010aa4, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New firmware
Build Details:
  1. Firmware (Aug 16):
    • firmware: platform: Don't swap audio L&R if using GPIOs 12&13. See: link
    • firmware: hdmi: Increase muting before resolution change
    • firmware: board_info: Add cm3-specific dtb file
    • firmware: Ensure extended part of vg_spath is zeroed. See: link
  2. LibreELEC.tv:
    • addons: add doc for addon template (PR:614, 1 commit, 1 file changed)
  3. XBMC:
    • [OSX] - fixed regression (non working ir remote and not executed pref… (PR:10300, 1 commit, 2 files changed)
  4. inputstream.rtmp:
    • [ios] Fix usage of sed (PR:1, 1 commit, 1 file changed)
(2016-08-16, 22:59)Milhouse Wrote: [ -> ]
(2016-08-16, 22:13)chris42 Wrote: [ -> ]I am using the 08 August nightly. Everything works nicely so far.
However I am missing the Options for the CEC Adapter? I searched in all menus but could not find anything? Is it not included or am I missing something?

Settings > System Settings > Input > Peripherals

In order for the Peripherals group to appear it needs the settings level to be Advanced, which is probably a mistake.

Yes, it was the settings level. Thanks!
Anyone else getting 403 errors now when using Amazon?
(2016-08-17, 03:26)zaphod24 Wrote: [ -> ]Anyone else getting 403 errors now when using Amazon?

The "Amazon Prime Instant" addon accessing the UK Amazon site (latest addon from github) is working fine, no problems.

Add-on github: https://github.com/liberty-developer/plu...me_instant

Are you using the Sandmann79 Amazon add-on?
Yep, using sandman79. I'm seeing 403 errors connecting to some cloudfront url. I even used the option to clear th cookie and re-enter my account and password. So far, no dice.

Update: changing the preferred host from auto to any but cloudfront works. Akamai seems to offer the best quality, 1280x720 for the show I want to watch. Not sure what is up with cloudfront but I hope it's a bug and not the start of another attempt to lock down Amazon to "approved" devices.
Cloudfront 403 is a known issue. So far there has been no feedback regarding why it's failing. I handled it the same way. Changed the prefered host in settings. Problem solved (for now).

Hint: It's also a known issue that the Sandmann79 issue sometimes breaks it's settings file and defaults back to default host and browser-addon insteas of InputStream, just make sure to be alerted to reconfigure the settings. I had the problem of the 2 issues getting mixed up and without looking into the log couldn't instantly differ between the two. Keeping both issues in mind, the addon should work very well at the moment!
(2016-08-17, 16:03)axbmcuser Wrote: [ -> ]Cloudfront 403 is a known issue. So far there has been no feedback regarding why it's failing. I handled it the same way. Changed the prefered host in settings. Problem solved (for now).

Glad to know I'm not the only one seeing this and that you solved it the same way. I do hope it's not a sign of new/extra security on the part of Amazon to try and restrict their content to "approved" devices. I've only been using the Amazon functionality with Kodi for ~6 months now and I really enjoy the convenience of one place for my live and recorded TV as well as online instant video content. The interface is also much better than our Sony blu-ray player which also supports Amazon.
I edited my post with some more info. I don't think it's a retriction attempt since the Sandmann79 addon acts based on "approved" browser technology.

Now. Let's don't hijack @Milhouse thread - back to topic Smile
Just to let you know:
The stuttering video issue when switchng from an interlaced live video channel to a non interlaced channel is still present in build 0816.
I have no such problems with channel switching. I am using pvr.hts
Hello

I have a Problem with the menue solution:

I can't change it from 1024×768 to 1920×1080 in Menu, it shows nothing and goes automatically back to 1024. If I start an film with 1920x1080 the screen changes to full hd.

My system:

Raspberry Pie 3
LibreELEC Testbuilds #0814 and #0815.

Best wishes

Patrik
(2016-08-17, 19:22)Potze Wrote: [ -> ]I can't change it from 1024×768 to 1920×1080 in Menu, it shows nothing and goes automatically back to 1024. If I start an film with 1920x1080 the screen changes to full hd.

Can you ssh in and run "tvservice -s" when playing the video and when switching to 1920x1080 from GUI?
It's quite likely the refresh rate (or other settings) is different in the two cases.
(2016-08-17, 19:40)popcornmix Wrote: [ -> ]
(2016-08-17, 19:22)Potze Wrote: [ -> ]I can't change it from 1024×768 to 1920×1080 in Menu, it shows nothing and goes automatically back to 1024. If I start an film with 1920x1080 the screen changes to full hd.

Can you ssh in and run "tvservice -s" when playing the video and when switching to 1920x1080 from GUI?
It's quite likely the refresh rate (or other settings) is different in the two cases.

When playing a video in 1920x1080:
"state 0x12000a [HDMI CEA (31) RGB lim 16:9], 1920x1080 @ 50.00Hz, progressive"

When in GUI:
"state 0x12000a [HDMI CEA (4) RGB lim 16:9], 1280x720 @ 59.94Hz, progressive"

When changing from 59,94Hz to 50:
"state 0x12000a [HDMI CEA (19) RGB lim 16:9], 1280x720 @ 50.00Hz, progressive"

Chainging to 1920x1080 (59,94Hz):
"state 0x12000a [HDMI CEA (16) RGB lim 16:9], 1920x1080 @ 59.94Hz, progressive"

I tried to change to an resolution that is less, the same happens.
Skin is Estuary.

greets
@popcornmix

Question:

If i set "Threshold for pitch correction" to 0 will this disable it?

i've disabled both sync to display and PLL adjustments and am getting really smooth playback, but every time i hear a violin or symphony (anything with a long high pitch) the audio is pitch shifted and sounds like a cassette tape being mashed up in a tape player.

So, do i set the Threshold to 0 or something ridiculous like 200 in order to disable this ?

Thanks in advance!