Kodi Community Forum

Full Version: LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
New LibreELEC.tv Krypton build #1017: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.8.2 #1 Mon Oct 17 21:03:25 BST 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Oct 13 2016 17:21:14
Copyright (c) 2012 Broadcom
version b301dbab300729c7871442ca50f65c669446af20 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161017210220-#1017-g15c3a1c [Build #1017]

# Kodi version
Kodi (17.0-BETA4 Git:2702d19). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (15c3a1cb, changelog) and tip of XBMC master (2702d19a, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New 4.8.2 kernel
Build Details:
  1. XBMC:
    • [estuary] grey text on focused item == unreadable (PR:10719, 1 commit, 2 files changed)
    • [gui] add listitem.appearances for actors / directors (PR:10698, 1 commit, 2 files changed)
    • Fix c/p error in stereoscopic inversion for block format (PR:10718, 1 commit, 1 file changed)
  2. inputstream.mpd:
  3. kernel 4.8.y:
    • Commits no longer in build:
      • Merge pull request #1664 from notro/bcm283x-dtsi-1 (554c6680)
      • Merge pull request #1678 from notro/bcm270x-cleanup-1 (de0f4d62)
  4. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:846: linux: update to linux-4.8.2
Millhouse, can u addet the new tvheadend serven version. Thx
(2016-10-18, 10:20)kampfi Wrote: [ -> ]Millhouse, can u addet the new tvheadend serven version. Thx
Are you referring to something other than http://milhouse.libreelec.tv/builds/addo...headend42/ ?
(2016-10-17, 22:41)popcornmix Wrote: [ -> ]
(2016-10-17, 22:13)Knochen1981 Wrote: [ -> ]I have the same problem while playing Files from a local drive. The picture freezes for aboout 5 Seconds - audio is playing. Build used 1015 but it happened with 1014 and 1013 too. 1004 was fine.

Can you identify the first build with the problem?
Can you provide a sample file that shows the issue?

Since it happens randomly - it will be tough to find the build that started it.

A sample file will not reproduce the issue cause the same file will freeze at different timestamps. When it freezes i can rewind an than everything ist fine at the same timestamp.
(2016-10-16, 08:41)MONSTA Wrote: [ -> ]One (cheese slice) encoded by different codecs looks differently on RPi. Specifically h264 has ladders and double lines in motion. Mpeg2 and vc1 also not top quality, but look much better. So why? Smile

Yes, the H.264 file is MBAFF but we are detecting all frames as progressive so it doesn't get deinterlaced.
Not quite sure what the correct solution is, but the issue lies on the firmware side.

The VC-1 and MPEG-2 files are detected as deinterlaced correctly.
They look fine to me. The file is a deinterlace torture test, so it is intended to be hard to deinterlace.
We produce the same output as, say VLC using yadif x2 (which is considered a very good deinterlacer).
Hi, anyone else noticed that the Ambilight with Hyperion isnt working anymore? Pls pls fix.
(2016-10-18, 22:43)franzkasper Wrote: [ -> ]Hi, anyone else noticed that the Ambilight with Hyperion isnt working anymore? Pls pls fix.

Not without a debug log, or some idea of when it stopped working.
New LibreELEC.tv Krypton build #1018: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.8.2 #1 Tue Oct 18 21:03:38 BST 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Oct 13 2016 17:21:14
Copyright (c) 2012 Broadcom
version b301dbab300729c7871442ca50f65c669446af20 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161018210236-#1018-ga359e7d [Build #1018]

# Kodi version
Kodi (17.0-BETA4 Git:eee0fd7). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (a359e7d3, changelog) and tip of XBMC master (eee0fd7f, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Samba fixes
  2. inputstream.mpd updates
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • linux: update to linux-4.8.2 (PR:846, 4 commits, 31 files changed)
    • LIRC: Disable YAML python module autodetection (PR:847, 1 commit, 1 file changed)
    • connman: remove full path in log (PR:853, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • [VideoPlayer] FFmpegDemux: proper flush io context. (PR:10722, 1 commit, 1 file changed)
    • fix playing video in slideshow, fullscreen video not allowed in modal… (PR:10720, 5 commits, 4 files changed)
    • [PVR] Fix search window update (PR:10723, 2 commits, 2 files changed)
    • [language] cosmetics (PR:10716, 1 commit, 1 file changed)
    • [gui] fix slider focus handling (PR:10679, 1 commit, 5 files changed)
  3. libcec:
    • pyCecClient: Fix missing symbol error in ProcessCommandStandby() (PR:246, 1 commit, 1 file changed)
    • fixed: set cmake variables correctly (04bd7733)
  4. inputstream.mpd:
    • Read Period::BaseUrl (15c3bdd5)
    • added wvdecrypter (162a8ec9)
    • AP4.h -> Ap4.h (faa6e124)
    • linux compile fixes (fcffa604)
    • lib before decrypterwv .so (eac8dfd9)
    • added Readme.md (da745062)
    • added Readme.md (e64ae9d1)
    • removed unneccessary things form native_library_mac.mm (2fff60ea)
    • more mac stuff (ac8744ce)
    • make it compile on apples (thx @f) (d4b98b7a)
    • Interface version 1 / FileIo implementation / SSM template (b4d44b91)
    • seach for widevine.dll/so in userdata/cdm instead decrypter path (5e13b090)
    • Write postdata using new Interface option - Interface versionbump 1->2 (88b3a785)
    • use OUTPUTRESTRICTED keys if no usable key is available (e53bcf57)
    • return success if cdm file is not present (92ee2187)
    • license key template changes (1fd9d4e5)
    • Add some break between decrypted images / debugging infos (01ca3fba)
    • Write out wv response on error in debug compile (cecf3ed8)
    • merged lastest mapfau changes / adjust interface changes (c665aea8)
    • initialization of defaultkeyid (63da845b)
    • Allow out-of-source-builds of ssd_wv (bfaa40fb)
    • load wv from library path (11f268cf)
    • Debug output (d91c750f)
    • Untested: android MediaDRM (32fe11ea)
    • mediandk (1e043675)
    • Add to build (c26a91fc)
    • Reimplementation of Provisioning (f6a9600e)
    • more log (b170c0e5)
    • -Wl, --no-undefined only for android (e4cce582)
    • Don't add pssh header if already existing in init_data (ce58ae75)
    • Fix rebase issue (4c8013f6)
  5. peripheral.joystick:
    • [depends] fix building pcre on android (PR:58, 1 commit, 1 file changed)
  6. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:849: samba: fix browsing and clean up smb.conf
I have the latest build installed, but I don't think the issue I am facing is specific to this build. When I am playing a Blu-Ray ISO file (3D MVC), and I try to either "fast forward" or "seek ahead", Kodi freezes up and essentially becomes inoperable. The ISO file is being accessed via NFS on my Synology NAS. Here is the log:

Code:
18:16:26  58.329109 T:1960579072  NOTICE: VideoPlayer: Opening: bluray://udf%3A%2F%2Fnfs%253A%252F%252Fx.x.x.x%252FXYZ.iso%2F/BDMV/MovieObject.bdmv
18:16:26  58.329193 T:1960579072 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
18:16:26  58.330269 T:1584694176  NOTICE: Creating InputStream
18:16:34  66.498024 T:1584694176   ERROR: CDVDInputStreamBluray::Open - Can't play disc in HDMV navigation mode - First Play title not supported
18:16:50  82.657944 T:1584694176  NOTICE: VideoPlayer: playing a file with menu's
18:16:50  82.658081 T:1584694176  NOTICE: Creating Demuxer
18:16:51  83.471619 T:1584694176  NOTICE: Opening stream: 0 source: 256
18:16:51  83.503899 T:1584694176  NOTICE: Creating video thread
18:16:51  83.504669 T:1584694176  NOTICE: Opening stream: 1 source: 256
18:16:51  83.505394 T:1584694176  NOTICE: Creating audio thread
18:16:51  83.506828 T:1584694176  NOTICE: Opening stream: 8 source: 256
18:16:52  84.400879 T:1584694176  NOTICE: OMXClock using audio as reference
18:16:52  84.438965 T:1960579072  NOTICE: Display resolution ADJUST : 1920x1080 (1920x1080) @ 23.98 - Full Screen (31) (weight: 0.000)
18:16:52  84.442184 T:1960579072  NOTICE: VideoPlayer: OnLostDisplay received
18:16:52  84.736313 T:1960579072  NOTICE: VideoPlayer: OnResetDisplay received
18:16:59  91.749008 T:1960579072  NOTICE: VideoPlayer: OnLostDisplay received
18:16:59  91.836678 T:1799713696 WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer
18:16:59  92.088432 T:1960579072 WARNING: Previous line repeats 2 times.
18:16:59  92.088531 T:1960579072  NOTICE: VideoPlayer: OnResetDisplay received

Can you help me understand what might be causing this issue?
(2016-10-19, 03:24)the_jaguar Wrote: [ -> ]I have the latest build installed, but I don't think the issue I am facing is specific to this build. When I am playing a Blu-Ray ISO file (3D MVC), and I try to either "fast forward" or "seek ahead", Kodi freezes up and essentially becomes inoperable. The ISO file is being accessed via NFS on my Synology NAS. Here is the log:

Can you help me understand what might be causing this issue?
deactivate omx and activate mmal (acceleration)
omx has issues with MVC playback (as you described)
(2016-10-19, 04:58)thegooddoctor Wrote: [ -> ]
(2016-10-19, 03:24)the_jaguar Wrote: [ -> ]I have the latest build installed, but I don't think the issue I am facing is specific to this build. When I am playing a Blu-Ray ISO file (3D MVC), and I try to either "fast forward" or "seek ahead", Kodi freezes up and essentially becomes inoperable. The ISO file is being accessed via NFS on my Synology NAS. Here is the log:

Can you help me understand what might be causing this issue?
deactivate omx and activate mmal (acceleration)
omx has issues with MVC playback (as you described)

Thanks for the suggestion. I disabled OMX and left MMAL activated, but I am still not able to "fast forward" at all. Even if I hit it once, the picture freezes and the only option is to hit "stop" and after about 4 to 5 minutes, it finally stops the movie and gets back to the previous screen. This is super frustrating Sad
(2016-10-19, 07:21)the_jaguar Wrote: [ -> ]Thanks for the suggestion. I disabled OMX and left MMAL activated, but I am still not able to "fast forward" at all. Even if I hit it once, the picture freezes and the only option is to hit "stop" and after about 4 to 5 minutes, it finally stops the movie and gets back to the previous screen. This is super frustrating Sad

Can you post a link to your full debug log after playing and seeking your BD ISO.
(2016-10-19, 07:29)Milhouse Wrote: [ -> ]
(2016-10-19, 07:21)the_jaguar Wrote: [ -> ]Thanks for the suggestion. I disabled OMX and left MMAL activated, but I am still not able to "fast forward" at all. Even if I hit it once, the picture freezes and the only option is to hit "stop" and after about 4 to 5 minutes, it finally stops the movie and gets back to the previous screen. This is super frustrating Sad

Can you post a link to your full debug log after playing and seeking your BD ISO.

here you go - http://pastebin.com/EUxK1kc5

Thanks much for looking into issue.
Not a FULL debug log, you've snipped useful and potentially relevant information. No idea if what remains is likely to solve the issue.
Experienced some sutter on video playback (mp4) - picture freezes for 2s while sound continues. Various episodes from a series exhibit this behaviour.

Happens with build 1018(y) on RPi3, also with LE7.90.007 but not noticed on LE 7.90.005.

Sorry no debug logs yet, it is the family system so debug gets turned off to see the picture rather than have the status stuff in to left corner. I know that is not enough to work with, but seems worth mentioning in case it was a known issue.

Edit: discovered <logfile>1</logfile>, will try to gather some more useful info tonight Confused