Kodi Community Forum

Full Version: [REQUEST] BBC iPlayer (Video) Plugin or Script?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
sunnytofino Wrote:thanks for explanation.

Also, I'm thinking about setting a 2nd (chipped xbox from ebay) up in the bedroom.
does anyone have experience of running these BBC/Iplayer script streams through a wireless bridge.
(im thinking to try my 2x Buffalo routers with DD-WRT, in bridged mode)

cheers

I've got a second xbox hooked up to a Buffalo wireless bridge and it works well for IPlayer and other more bandwidth intensive media. That's at 54Mbps and I only start to get pauses when playing remote DVDs. Being wireless it depends on course on a fair few factors, distance, walls, interferance, etc

Cheers
Dink
excellent that your running that kind of setup. i was worried it would 'stutter' somewhat... and that i'd have to buy some pringles, and go Cantenna styli ! ;-)

cheers
dink Wrote:Actually I think I see what's going on and have made an update (available at all your regular IPlayer plugin outlets). The problem is retrieving the revision number from System.BuildVersion. For some reason (I'm still interested in finding this out) your build doesn't have this.

Hello Dink,
Thankyou: Your update has fixed the problem. Great support!
Let me know if I can do anything to help you understand why it happened.
I'm running XBMC pre-9.04.
asktoby Wrote:Hello Dink,
Thankyou: Your update has fixed the problem. Great support!
Let me know if I can do anything to help you understand why it happened.
I'm running XBMC pre-9.04.

Where did you get the build? and can you provide the first few lines of the xbmc.log which show build info in detail.
Try the latest version 2009-05-13 at http://code.google.com/p/xbmc-iplayerv2/ . I have updated the plugin so "Media Info" is properly displayed during video playback.

Cheers
Dink

rudeboyx Wrote:using xbmc build 20131 on the xbox and the new 10-05-09 build of the iplayer script.

when watching a program, pressing info brings up the info bar which used to show the program thumbnail, then pressing > used to bring up the episode description.(PM3.HD Skin) but non of this info or thumbnail is displayed anymore. and yes i am in library mode. the info and thumbs show fine whilst navigating the script.

dont know if its xbmc build bug or if xbmc has changed the way it uses the plugin code, but it definatley dosent work.

great work by the way on the new version with HD support (its just keeps getting better and better)


PS - the auto video mode setting on xbox seems to be using to high resolution. framerate to low even at (800kb) setting but flash (512kb) works fine
Dink, you seem to be in contact with Frosty. Have you heard anything regarding a TVcatchup plugin, apparently his friend owns it and he was discussing making it accessible. Thought the plugin would be right up your street!
Hi again, I'm using xbox with a uk proxy that works, enabling me to play last.fm from sweden, which i cannot without the proxy.
i use the the 12/5/09 iplayer plugin version, but when i browse down thru the directories and try to play an episode, i get a "error fetching media info".
any ideas? is it still a proxy issue or something else?
thanks
gilsil Wrote:Hi again, I'm using xbox with a uk proxy that works, enabling me to play last.fm from sweden, which i cannot without the proxy.
i use the the 12/5/09 iplayer plugin version, but when i browse down thru the directories and try to play an episode, i get a "error fetching media info".
any ideas? is it still a proxy issue or something else?
thanks

Yup - the media info is the first point of geo-ip locking
I don't know anything more than yourself I'm afraid.

HexusOdy Wrote:Dink, you seem to be in contact with Frosty. Have you heard anything regarding a TVcatchup plugin, apparently his friend owns it and he was discussing making it accessible. Thought the plugin would be right up your street!
Man, iplayers compression is the dogs! I was watching the highest-quality SD stream of The Apprentice last night and you could see pretty much no compression artefacts at all. It was like a proper broadcast, even the mkv HD downloads I get have distracting artefacts. Either that I was engrossed in the show a lot Big Grin Big Grin
dink Wrote:Where did you get the build? and can you provide the first few lines of the xbmc.log which show build info in detail.

A friend installed XBMC for me in January and I updated it via the T3CH updater in, I think, February or March.

I've put the beginning of the log file here for you:

http://pastebin.com/m30982f92
Sorry for the double-post!
I went to the settings to try to tweak the quality (videos/video plugins/IPlayer/Settings) and got the same error as before:

Error
Python script failed
special://home/plugins/video/IPlayer/default.py
[OK]

The log gave:
Code:
21:35:03 M: 36179968  NOTICE: -->Python Initialized<--
21:35:03 M: 36179968  NOTICE:
21:35:06 M: 32010240  NOTICE: SUBTITLES DIR: q:\UserData\plugin_data\IPlayer\Subtitles
21:35:06 M: 31989760  NOTICE:
21:35:06 M: 31989760  NOTICE: (None, None, None, 'Settings', None, None, None, None)
21:35:06 M: 31989760  NOTICE:
21:35:06 M: 31989760  NOTICE: Traceback (most recent call last):
21:35:06 M: 31989760  NOTICE:   File "Q:\plugins\video\IPlayer\default.py", line 900, in ?
21:35:06 M: 31989760  NOTICE:
21:35:06 M: 31969280  NOTICE: xbmcplugin.openSettings(sys.argv[ 0 ])
21:35:06 M: 31969280  NOTICE: AttributeError
21:35:06 M: 31969280  NOTICE: :
21:35:06 M: 31969280  NOTICE: 'module' object has no attribute 'openSettings'
21:35:06 M: 31969280  NOTICE:
21:35:06 M: 31969280   ERROR: Scriptresult: Error
dink Wrote:Yup - the media info is the first point of geo-ip locking

Thanks Dink,
is there any solution? should i just keep on trying different proxies until one works? i have tried more than ten, some of which worked for iplayer on the pc, but never on the xbox.
gilsil Wrote:Thanks Dink,
is there any solution? should i just keep on trying different proxies until one works? i have tried more than ten, some of which worked for iplayer on the pc, but never on the xbox.

I don't know I'm afraid. I live in the UK so I don't use proxies.
asktoby Wrote:A friend installed XBMC for me in January and I updated it via the T3CH updater in, I think, February or March.

I've put the beginning of the log file here for you:

http://pastebin.com/m30982f92


From the log the build is "Built on Feb 18 2009" so I would suggest updating to the latest greatest. That will deal with the Settings issue.

Cheers
Dink