Kodi Community Forum

Full Version: KOdi connected to internet..but it isn't!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
I have recently installed linux mint, i've got kodi running on it now, but i can not install any repo's or skins, when kodi first started up it did actually work because i set the weather up, but during setting up a new skin, its changed somehow.
In the settings, kodi is saying its connected to the internet, and on the computer the browsers fine, its just kodi.
i'n new to linux, but grasping it, can anyone offer any help on what i can do to get this issue sorted please.
Thanks
Just a hunch.  Use this command in the Terminal and post up the results...

Code:
sudo ufw status verbose

You can copy/paste that command.
its saying status : inactive
Ok, so it wasn't that.
(2018-06-12, 08:37)falafael Wrote: [ -> ]I have recently installed linux mint
It seems somehow that Linux distros (i.e. Debian, Mint, etc) other than main Ubuntu have some sort of itch in one way or another against Kodi.
Kodi seems to play just nice with the straight forward Ubuntu 14/16/18.
Perhaps you can find out something in the Linux Mint forum(s).
To receive meaningful assistance you will need to provide a full debug log.

The instructions are here... debug log (wiki)

If you are using the Basic Method, then ensure the following is applied...
1.Enable debugging in Settings>System Settings>Logging,
2.Restart Kodi
3.Replicate the problem.

If you are using the Advanced Method ensure you have correctly created and applied the advancedsettings.xml file.

In both instances, you should see the word DEBUG throughout the log.

Note: Full logs only. No partial or redacted logs
Do NOT post your logs directly into the forum. Always use a paste site like pastebin.com. Post the link to your pasted log in the forum