Kodi Community Forum

Full Version: No sound and video freezes after 10 sec
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hi Kodi Team I'm not sure if this problem was posted before on XBOX one S.  When I play a video with any codec, there would be no sound and the video would freeze after 10 seconds.  The only way I'm able to correct the issue is to reset Kodi.  It happens sporadically and been happening since Kodi came out on XBOX one (18....), not sure if i have the wrong set up or if anyone else have been having this problem.

Log: http://paste.kodi.tv/uyanosehid.kodi
I used to have a lot of strange issues until I disable the hardware acceleration, now everything running smooth as ...  Smile
(2019-10-14, 11:28)pege36 Wrote: [ -> ]I used to have a lot of strange issues until I disable the hardware acceleration, now everything running smooth as ...  Smile
Thanks for the reply.  I have hardware acceleration disabled on XBOX because of driver issues, which produces green and black screens. 
These lines in the log I provided:

2019-10-12 11:16:54.997 T:1456 ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer
2019-10-12 11:16:55.951 T:412 ERROR: ActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::FlushEngine - failed to flush
2019-10-12 11:16:56.212 T:1456 ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer
2019-10-12 11:17:00.952 T:412 ERROR: Previous line repeats 3 times.
2019-10-12 11:17:00.952 T:412 ERROR: ActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::InitSink - failed to init
2019-10-12 11:17:00.952 T:412 WARNING: CActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::StateMachine - signal: 10 from port: OutputControlPort not handled for state: 2
2019-10-12 11:17:00.952 T:412 WARNING: CActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::StateMachine - signal: 11 from port: OutputControlPort not handled for state: 2


Leads me to believe that there may be a hang up or loop that is stuck when opening a video or audio file.  Maybe a codec fails to render which then throws all other attempts to play files out of whack.  Just a thought.
Did anyone figure out how to solve this issue?
(2020-02-24, 20:44)gmills00 Wrote: [ -> ]Did anyone figure out how to solve this issue?
Updated Log File: http://paste.kodi.tv/fomegeduxu
Quote:ERROR: AddOnLog: SMB support (libsmb2): SMB2: connect to share 'folder.jpg' at server 'desktop-14ok11i' failed. Session setup failed with (0xc00000cc) STATUS_BAD_NETWORK_NAME.

Looks like it's just having trouble accessing your SMB share.
(2020-03-14, 18:15)Hamsterkill Wrote: [ -> ]
Quote:ERROR: AddOnLog: SMB support (libsmb2): SMB2: connect to share 'folder.jpg' at server 'desktop-14ok11i' failed. Session setup failed with (0xc00000cc) STATUS_BAD_NETWORK_NAME.

Looks like it's just having trouble accessing your SMB share. 
During that particular session I was trying different methods to play different files on different settings.   It even happens when i play videos from a local source.  after analyzing the log file it seems that once this error appears 
2020-03-10 16:02:09.293 T:6048   ERROR: ActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::FlushEngine - failed to flush
2020-03-10 16:02:09.295 T:6048 WARNING: CActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::StateMachine - signal: 10 from port: OutputControlPort not handled for state: 2
2020-03-10 16:02:09.295 T:6048 WARNING: CActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::StateMachine - signal: 11 from port: OutputControlPort not handled for state: 2

[font]Every file I try to play will freeze and it even hangs when closing the program.  I did a fresh install of Kodi 18.6 on XBOX one S and will post a new log if it happen again.  [/font]
Did you find a fix for this? I have a very similar issue, but on a NUC running Win 10.
(2020-04-01, 16:19)macardi Wrote: [ -> ]Did you find a fix for this? I have a very similar issue, but on a NUC running Win 10.

Nope not able to figure it out...
Here is the new log:  http://paste.kodi.tv/ulapusibuk