Kodi Community Forum

Full Version: YouTube
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
(2020-09-07, 19:53)anxdpanic Wrote: [ -> ]YouTube can be found in the Official Kodi repository, see Installation for more information.
Link goes to https://github.com/anxdpanic/plugin.vide...stallation
Stable Versions > Official https://github.com/anxdpanic/plugin.vide...e-versions has another link going to an empty wiki page: https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_add-ons

Should that link to the empty wiki page be removed?
Do you know why the music videos are failing? When I try to play other videos like radio shows, tutorials and thinks like that they are working fine. It's happening since a month ago or so.
(2021-04-16, 16:56)The Diplomat Wrote: [ -> ]Do you know why the music videos are failing? When I try to play other videos like radio shows, tutorials and thinks like that they are working fine. It's happening since a month ago or so.

By the way, i'm using 6.8.10 alpha 1 on Kodi Krypton
(2021-04-16, 16:59)The Diplomat Wrote: [ -> ]
(2021-04-16, 16:56)The Diplomat Wrote: [ -> ]Do you know why the music videos are failing? When I try to play other videos like radio shows, tutorials and thinks like that they are working fine. It's happening since a month ago or so.

By the way, i'm using 6.8.10 alpha 1 on Kodi Krypton
Why haven't you updated Kodi ?
(2021-04-16, 17:08)blueribb Wrote: [ -> ]
(2021-04-16, 16:59)The Diplomat Wrote: [ -> ]
(2021-04-16, 16:56)The Diplomat Wrote: [ -> ]Do you know why the music videos are failing? When I try to play other videos like radio shows, tutorials and thinks like that they are working fine. It's happening since a month ago or so.

By the way, i'm using 6.8.10 alpha 1 on Kodi Krypton
Why haven't you updated Kodi ?

Should I? Everything is working like a charm except music videos on youtube since a month ago. I don't think that the problem is related with krypton 17.6, other users have the same problem.
I have checked the log file in order to see what is happening with music videos on youtube that are not working. Here is the full log:

https://paste.kodi.tv/ejohizadih.kodi

I think that this is the particular error:

17:54:20.130 T:1190130592   ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                             - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            Error Type: <class 'requests.exceptions.InvalidURL'>
                                            Error Contents: Invalid URL u'http://': No host supplied

Can somebody help me?

Thanks!
I've been having an issue where a video takes longer to load, I get maybe 2 seconds of audio before it cuts out but the video keeps going, and then video starts playing faster (still without audio). If I press stop & try to start again from "current playlist" usually? same thing happens. I've discovered that if I kill my user's pulseaudio (pulseaudio -k) and then restart from "current playlist" it'll work again. This has only happened once playing local media, but occurs frequently using the youtube addon. I didn't have this issue until updating to v19 Matrix. I don't see anything relevent watching systemd journal.

Arch Linux - KDE - linux-lts kernel - system updated weekly
Kodi-x11 v.19.0-9

Debug Log (last 2500 lines of log): https://paste.kodi.tv/esutitetaj.kodi

Thanks
(2021-04-16, 18:05)The Diplomat Wrote: [ -> ]I have checked the log file in order to see what is happening with music videos on youtube that are not working. Here is the full log:

https://paste.kodi.tv/ejohizadih.kodi

I think that this is the particular error:

17:54:20.130 T:1190130592   ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                             - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            Error Type: <class 'requests.exceptions.InvalidURL'>
                                            Error Contents: Invalid URL u'http://': No host supplied

Can somebody help me?

Thanks!
What version of Python is on your antique, I believe your 6.8.10 Alpha 1 needs at least 2.7 if not 3.0.  What OS/platform?
Is anyone working on a fix for the mktime problem on Android devices? If I have to watch one more YouTube ad every two minutes on the official YouTube Android app I might go postal.

It's been weeks since this was first reported by multiple users here.
(2021-04-19, 04:28)arsMOBILIS Wrote: [ -> ]Is anyone working on a fix for the mktime problem on Android devices? If I have to watch one more YouTube ad every two minutes on the official YouTube Android app I might go postal.

It's been weeks since this was first reported by multiple users here.

I'm not sure about the status of this as I don't seem to have a problem on Android. But if Kodi's YouTube addon is not working for you on Android then there are multiple other options to avoid ads in the official YouTube app - eg: use YouTube Vanced, use NewPipe, install Kiwi Broswer + uBlock + view the YouTube mobile web page, etc, etc.

Hope that helps, if you are about to go postal...
(2021-04-17, 23:39)donbrew Wrote: [ -> ]
(2021-04-16, 18:05)The Diplomat Wrote: [ -> ]I have checked the log file in order to see what is happening with music videos on youtube that are not working. Here is the full log:

https://paste.kodi.tv/ejohizadih.kodi

I think that this is the particular error:

17:54:20.130 T:1190130592   ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                             - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            Error Type: <class 'requests.exceptions.InvalidURL'>
                                            Error Contents: Invalid URL u'http://': No host supplied

Can somebody help me?

Thanks!
What version of Python is on your antique, I believe your 6.8.10 Alpha 1 needs at least 2.7 if not 3.0.  What OS/platform?
Raspberry Pi3 b+ with Libreelec 8.2.5
(2021-04-19, 13:14)The Diplomat Wrote: [ -> ]
(2021-04-17, 23:39)donbrew Wrote: [ -> ]
(2021-04-16, 18:05)The Diplomat Wrote: [ -> ]I have checked the log file in order to see what is happening with music videos on youtube that are not working. Here is the full log:

https://paste.kodi.tv/ejohizadih.kodi

I think that this is the particular error:

17:54:20.130 T:1190130592   ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                             - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            Error Type: <class 'requests.exceptions.InvalidURL'>
                                            Error Contents: Invalid URL u'http://': No host supplied

Can somebody help me?

Thanks!
What version of Python is on your antique, I believe your 6.8.10 Alpha 1 needs at least 2.7 if not 3.0.  What OS/platform?
Raspberry Pi3 b+ with Libreelec 8.2.5
Libreelec 8.2.5 (April 14, 2018) contains Kodi 17.6 which runs on Python 2
(2021-04-19, 14:46)blueribb Wrote: [ -> ]
(2021-04-19, 13:14)The Diplomat Wrote: [ -> ]
(2021-04-17, 23:39)donbrew Wrote: [ -> ]What version of Python is on your antique, I believe your 6.8.10 Alpha 1 needs at least 2.7 if not 3.0.  What OS/platform?
Raspberry Pi3 b+ with Libreelec 8.2.5
Libreelec 8.2.5 (April 14, 2018) contains Kodi 17.6 which runs on Python 2

When I updated on february everything was working fine. This is strange, because it's only happening with music videos, not other. If the problem is related with the Python version wouldn't be failing with all the videos?
(2021-04-20, 18:46)The Diplomat Wrote: [ -> ]
(2021-04-19, 14:46)blueribb Wrote: [ -> ]
(2021-04-19, 13:14)The Diplomat Wrote: [ -> ]Raspberry Pi3 b+ with Libreelec 8.2.5
Libreelec 8.2.5 (April 14, 2018) contains Kodi 17.6 which runs on Python 2

When I updated on february everything was working fine. This is strange, because it's only happening with music videos, not other. If the problem is related with the Python version wouldn't be failing with all the videos?
Then either revert back to an older version of the YouTube addon or try a newer version of Libreelec. Do you really expect help when you're running such an old version of Kodi ?
(2021-04-20, 19:50)blueribb Wrote: [ -> ]
(2021-04-20, 18:46)The Diplomat Wrote: [ -> ]
(2021-04-19, 14:46)blueribb Wrote: [ -> ]Libreelec 8.2.5 (April 14, 2018) contains Kodi 17.6 which runs on Python 2

When I updated on february everything was working fine. This is strange, because it's only happening with music videos, not other. If the problem is related with the Python version wouldn't be failing with all the videos?
Then either revert back to an older version of the YouTube addon or try a newer version of Libreelec. Do you really expect help when you're running such an old version of Kodi ?

Yes, I expected help when I provide logs and I'm trying to analize the problem coherently. I don't see the point in updating Kodi if everything else is working fine, sorry for that.

I update youtube on February because I had the same error and anxdpanic said this at #540

https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=356934&page=36

I've updated post #2 and the repositories with 6.8.10~alpha1
[fix] fix javascript player retrieval and playback of some videos for affected users |contrib: thomazz-nl|
    - Invalid URL 'http://': No host supplied


So no, downgrading youtube version I don't think that will solve the problem. The issue is happening NOW too with 6.8.10 alpha 1.

Can somebody help with that?

Thanks!