Kodi Community Forum

Full Version: Official Kodi RemoteAPP error (VideoLibary.GetMovies) when refreshing movie libary
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hi
After the Apple IOS Official Kodi Remote APP was updated I keep getting an error when refreshing my video libary in the remote control APP. I have multiple Kodi's on Raspberry pi 4 some of the kodi's are ver 18.9 (LibreELEC (Leia) 9.2.6) and some are fresh installed 19 (LibreELEC (Matrix) 10.0 BETA1) and all go the same error. The Error are this:

The data couldn’t be read because it isn’t in the correct format.
METHOD
VideoLibrary.GetMovies
PARAMETERS
{properties=(year,playcount,rating,thumbnail,genre,runtime,trailer,file,dateadded,art);sort={"available_methods"={label=(Title,Year,Rating,Duration,"Dateadded","Playcount");method=(label,year,rating,runtime,dateadded,playcount);};ignorearticle=0;method=label;order=ascending;};}

I have local NFO files in the movie libary but it also make this error on a fresh installed 19 (LibreELEC (Matrix) 10.0 BETA1) where it takes the movie info from TMDB/IMDB. I have tired from multiple iphones with the kodi remote but it is the same problem. The movie list is totally empty and come with the above error, but if I look under "Movies sets" or "Added Movies (25)"  then I can see the movies there.
Hope someone can point me in the right direction to solve this.
(2021-03-24, 19:23)mcm1975 Wrote: [ -> ]The data couldn’t be read because it isn’t in the correct format.
METHOD
VideoLibrary.GetMovies
PARAMETERS
{properties=(year,playcount,rating,thumbnail,genre,runtime,trailer,file,dateadded,art);sort={"available_methods"={label=(Title,Year,Rating,Duration,"Dateadded","Playcount");method=(label,year,rating,runtime,dateadded,playcount);};ignorearticle=0;method=label;order=ascending;};}

Hi,

this sounds like the problem described by another user (https://github.com/xbmc/Official-Kodi-Re...issues/164) and might be caused by UTF8 issues (see especially this comment). Since the migration to iOS 14 a less error resilient iOS implementation for JSON (de)serialization is used. This cannot be rolled back as otherwise the whole App does not work properly anymore.

Regards,
Buschel
@Buschel you could implement encoding fix manually - convert incoming data to string, remove/replace broken characters, decode JSON from that
(2021-03-24, 19:23)mcm1975 Wrote: [ -> ]Hope someone can point me in the right direction to solve this.
Do you by chance have the possibility to build the App yourself for your iPhone or the simulator?
I checked all my nfo files and there was UFT-8 issues in some of them. After they was corrected it works again with the ISO kodi remote. Thanks for putting me in the right direction, the problem is now solved.